Last news in Fakti

30 Март, 2017 10:16 1 339 2

Трогателният живот на едно осиновено куче разказан в картинки

Трогателният живот на едно осиновено куче разказан в картинки - 1

Да спасиш домашен любимец е страхотно и героично дело. 7,6 милиона кучета и котки попадат в приюти, според организациите, работещи срещу насилието на животни в САЩ. Едва около 2,7 милиона от тези 7,6 намират своите любящи стопани.
Московският художник и създател на комикси Bird Born преживява от първа ръка какво е това да приемеш в дома си домашен любимец, когато сам си осиновява куче.
Тогава започва неговото пътуване към разбирането на новия си най-добър приятел. Това вдъхновява поредицата от комикси, които той посвещава на новия член на семейството.
Последвайте и вие трогващото му пътешествие, чрез което той помага на една малка душа да се спаси от живота на улицата:
„Ние взехме куче от приюта“ Личен опит


Беше спонтанно, но най-доброто решение, което сме взимали някога. Нямахме представа каква беше историята и: Някой грижил ли се е за нея? Имала ли е стопанин? Хранила ли се е достатъчно или е гладувала? Знаехме, че няма да е лесно и бяхме прави:


Скимтеше при всеки шум, движеше се с пълзене в апартамента. Страхуваше се от резки движения и тъмнина.


Не знаеше какво да прави с играчките, ядеше бързо от страх. Иска се много любов и грижа, за да докажеш на кучето, че то е обичано и нужно в дома.


Оказа се много радостно и жизнено куче. Но малко непослушно.


И ние... започнахме да се разхождаме из природата по-често. Беше изненадващо колко много прекрасни залези сме пропуснали седейки вкъщи... Свалихме натрупаните мазнини от зимата доста бързо.


Сега утрините ни започват не с кафе, а с компромиси... „Можеш ли да я разходиш сега, а аз ще я разходя довечера, става ли?“


Открихме, че ни бива в обучението. Намерихме нови приятели. И като цяло, домът ни стана по-топъл и уютен.


И всеки път, когато се приберем има шоу на тема: „Слава Богу, че сте си вкъщи!“


Разбира се, можеш да си купиш такава любов, но ако искаш да имаш домашен любимец, не харчи пари за него, осинови си от приюта!


Начинът, по който ще те погледне е безценен.


Нещо промени ли се радикално? НЕ. Все още има много насилие, несправедливост, болка и разочарование в света.


Но днес ние знае със сигурност, че има с едно по-малко нещастни същества, а това си е от значение.


Що се отнася до черното куче – това е черното куче, което си намери дом при нас. :-)

Да спасиш куче е дългосрочно обвързване и разбира се, не идва без предизвикателства. Когато осиновяваш домашен любимец, винаги има страх и несигурност относно предишния живот на животното. Било ли е насилвано? Хранено ли е добре? Как се социализира?
Въпреки това Born пише в комикса, че „Иска се много любов и грижа, за да докажеш на кучето, че то е обичано и нужно в дома.“
Днес той вече е спокоен, защото кучето му знае, че е обичано и обгрижвано. И това е доказателство, че осиновяването на куче прави света едно по-добро място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пепи

    4 2 Отговор
    а да спасиш българин? 7.6 милиона мизерстват. ...стига вече с тия кучета и котки
  • 2 ЛУДИЯ МУНЧО

    3 0 Отговор
    ИСКАМ ДА СЪМ КУЧЕ.....В БЪЛГАРИЯ !!!!!

    КАТО ОНЯ ПРИПЕВ ОТ ПЕСЕН....,,ИСКАМ ДА СЪМ НЕГЪР В ЩАТА АЛАБАМА''....ХАХАХА....