Last news in Fakti

31 Март, 2017 20:00 6 802 5

Лесен начин, чрез който да останем спокойни по време на спор

Лесен начин, чрез който да останем спокойни по време на спор - 1

Споровете са ужасен източник на стрес, който трябва да се изхвърли от ежедневието ни моментално. Тук сме събрали няколко ефективни начина на „психологическо айкидо“ - методът за решаване на проблеми без излишни спорове.
Психологическото айкидо представлява едно символично балансиране върху топка – балансиране преди избухването. Предадеш ли се – губиш баланса и падаш. Запазиш ли самообладание – оставаш на топката и продължаваш.
Не спорете, защото се превръщате в това, срещу което се борите. Когато хората получат твърде много власт, се получава обратния, негативен резултат.
Научете се да бъдете водени, за да можете да водите хора.
Този, който започва да крещи е вече афектиран, което означава, че разумът му е изключен. Абсурдно е да се опитваш да стигнеш до разумно решение на проблем с човек, който е „изключил“. Същото е като да се опитваш да убедиш заспал човек, че си прав за нещо. Опитвали ли сте да си крещите с някой, който е в добро настроение?
Да викате обратно на някой, който вече го прави е като да биете давещ се човек с гребло. Той вече се дави – в собствения си гняв. Така че, не му помагайте с това.
Какво правим, когато се чувстваме зле? Ние обвиняваме, крещим, плачем. Затова, когато някой крещи и вика, най-вероятно те сами се чувстват зле, заради нещо.
Знаете ли как да спрете някой, когато вика? Стойте тихи и ги оставете сами да се успокоят. Не слушайте какво казват, това само показва тяхната болка. И как да запазим самообладание? Като си правим комплименти през това време! Звучи много странно, но пробвайте. „Колко съм талантлив? Колко добър човек съм? Мога да остана спокоен дори в такава ситуация!“ Спокойствието има същия ефект като студената вода. Когато вашият опонент „лае“, погледнете го спокойно и изчакайте. Оставете ги да се изстудят сами.
Да се оставим по течението, да мълчим и да слушаме, когато искаме да кажем нещо може да е изключително трудно изпитание, но си заслужава със сигурност. Ако само едната страна от конфликта се държи мъдро, тогава всички останали ще се почувстват по-спокойно.
Затова, ви съветваме да усъвършенствате изкуството на психологическото айкидо – по този начин вашето психическо и физическо здраве ще бъде запазено, както и на хората около вас.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бидона

    6 3 Отговор
    И все пак няма да пропусна да поздравя майка му!
  • 2 FUCK OF

    12 0 Отговор
    НИКОГА НЕ СПОРИ С ГЛУПАЦИ.......ТЕ ЩЕ ТЕ СМЪКНАТ НА ТЯХНОТО НИВО И ЩЕ ТЕ БИЯТ С ОПИТ.....
  • 3 Дедо ПОП

    7 3 Отговор
    От двама спорещи , винаги по-умният отстъпва !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.