Last news in Fakti

21 Април, 2017 18:01 20 019 6

Кралска кобра пратила господаря си в болница с тежки наранявания (ВИДЕО)

  • кобра-
  • наранявания-
  • кралска кобра-
  • абу зарин хюсин-
  • змиеукротител-
  • келантан-
  • пожарникар

Пожарникарят е изключително привързан към домашните си любимци и не мисли да се разделя с тях

Кралска кобра пратила господаря си в болница с тежки наранявания (ВИДЕО) - 1
Снимки: Противопожарна служба на Малайзия

Той обича да гледа телевизия, да играе футбол и да чете заедно със своите огромни кралски кобри.

Змиеукротителят Абу Зарин Хюсин е бил хапан 8 пъти, веднъж почти смъртоносно, и два пъти е изпадал в кома. Въпреки това той няма никакво намерение да се сбогува с изключително отровните си, 4-метрови домашни любимци, към които е така привързан.

32-годишният мъж живее в малайзийския град Келантан, където работи като пожарникар. Любовта към змиите наследил от баща си, който през целия си живот, който отглеждал и дресирал змии. Така Абу решил да тръгне по неговите стъпки и да стане опитен змиеукротител.

Кралска кобра пратила господаря си в болница с тежки наранявания (ВИДЕО)

"Болката при ухапване от змия е много тежка. Толкова е силна, че няма думи, които да я опишат. Най-лошо бях ухапан осмия път. Не разбрах, че змията има рана на главата. Опитах се да я докосна и тя моментално ме ухапа. Отне ѝ десет секунди преди да ме пусне. По пътя към болницата от устата ми започна да излиза пяна и няколко минути по-късно бях в безсъзнание. Докторът казал, че няма да оживея, защото отровата е стигнала до сърцето ми. Бил съм в кома два дни, след което се събудих. Смятам, че съм късметлия, щом още съм жив“, разказва Абу.

При друго ухапване, ръката му така се подула от отровата на змията, че кожата се разцепила. Въпреки болката и страховитите си наранявания, той е изключително отдаден на своите змии.

Кралска кобра пратила господаря си в болница с тежки наранявания (ВИДЕО)

Абу твърди, че спазва и следи всички мерки за безопасност, преди да позволи на някой да се снима или да погали змиите му — Кинг, Чип и Цик Дин.

"Моите кобри участват в учебни курсове по опитомяване на змии в тренировъчния център към противопожарната служба. Освен това, те ми помагат да покажа и обясня по-добре, колко опасни са змиите, по време на публичните информационни лекции и инструктажи за безопасност, които водя“, разказва още мъжът.

Трите змии заемат изключително важно място в живота на пожарникаря и той никога не е мислил да се раздели с тях. Макар да е бил на косъм от смъртта и кралските кобри да са му причинявали невероятно силни болки, той никога не се е страхувал, а дори напротив, тези преживявания са го мотивирали още повече да се учи и усъвършенства в работата си със студенокръвните животни. Той иска да продължи да обучава други хора как да хващат и опитомяват змии.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Георги Колев

    12 2 Отговор
    Прави се на играч но си е намерел майстора
  • 3 Борис

    13 1 Отговор
    Много няма да се забави и ще бъде поредния умрял змиеукротител ухапан от любимците си.
  • 4 недко

    7 2 Отговор
    абе човече вече деветия път ...и после в ада ще госиш огньове непрекъснато
  • 5 ichko 113

    6 1 Отговор
    Е, много добре ги опитомява - вече 8 (осем) пъти го хапят!?! Толкова ли е тъп, че не може да разбере една елементарна истина. Влечугите не са бозайници и не се привързват към стопаните си! Те гледат на тях като на храна (плячка)...
  • 6 ПЕТКОВ

    0 0 Отговор
    ПО-ЛУДИ НЕ БЯХ ВИЖДАЛ