Last news in Fakti

16 Май, 2017 00:30 8 483 8

По-младият любовник - опасен за живота!

  • секс-
  • любовник-
  • зряла-
  • жена-
  • възрастна-
  • млад
По-младият любовник - опасен за живота! - 1
Снимка: Shutterstock

До преди няколко години възрастните жени с млад любовник бяха изключение и дори предизвикваха възмущение. В днешно време, това вече е отживелица

Но въпреки, че се приема за обичайна, връзката с по-млад мъж може да има неочаквани последици.
Датски учен анализирал данни за населението на страната в периода между 1990 и 2005 г. и установил, че връзката с по-млада партньорка, действа благоприятно на здравето и дълголетието на мъжете. Причината за това е, че по-младите жени се грижат по-добре за мъжете си и ги зареждат с положителна енергия.

За съжаление, не е същата ситуацията при жените с по-млади партньори. Колкото по-възрастна е жената от своя партньор, толкова по-висока е опасността от смърт, твърди ученият. Младите любовници стресират.

Възможно е причината да се крие в това, че жените с по-млади любовници са често критикувани за избора си. А неприемането според социалните норми води до повече стрес, а стресът влияе негативно на здравето и скъсява продължителността на живота.

Друга вероятна причина е фактът, че по-младите любовници нерядко имат финансови затруднения, и поради това се обвързват с по-възрастна и финансово стабилна жена. Паричните проблеми на "младоците" обаче създават постоянно раздразнение в техните по-зрели партньорки.

Истината е, че нито една от горепосочените теории не аргументира проблема достатъчно категорично.

Учените предупреждават, че не само жените трябва да обмислят добре преди да се обвържат с по-млад любовник. Младите "жребци" също имат основания да се притесняват от подобно обвързване, защото резултатите от изследването сочат, че в подобна връзка те също умират по-рано.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ух на баба

    11 8 Отговор
    "Но въпреки, че се приема за обичайна, връзката с по-млад мъж може да има неочаквани последици."
    Пълни глупости са това и такива връзки съвсем не са обичайни нищо, че Макарон и Гришо ги смятат за нормални. Такива връзки са гротескни, смешни и най-вече обречвени! Емоционални вампирки изсмукват едипови момченца или сметкаджийчета, колко "обичайна" връзка А !?
    Но света става все по извратен, колко му е и на това да викат, че е "нормално"!
  • 2 гощо

    5 9 Отговор
    Имам познати в такава връзка! Тя е на 41г той е на 26г. За мен е нелепо,но може би защото аз лично не съм бил никога с по възрастна жена от мен,защо бих бил като е пълно с млади мацки! Смешното е,че тя го гледа с някакъв смесен поглед,нещо между мамин златен и любов моя!!!!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Казанова

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "гощо":

    Значи никога не си бил с истинска жена! Младите гаджета са просто сл.....вки, а зрелите жени са ЖЕНИ! Но който не е вкусил, няма как да знае.
  • 4 бати

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "гощо":

    Всъщност връзката с по-зряла жена(все пак в определени граници, не като Макрон)е нещо много интересно, за нея също. За една жена от порядъка на 35-45 години е по-приятно да е с по-млад мъж в леглото - той е по-свеж, потентен, настървен и се кефи да оправя какичката. Ако връзката е основно сексуална разлики от порядъка на 10-15 години не са проблем, имал съм няколко такива и винаги ми е било приятно и спокойно. Ако обаче се търси перспектива за семейство и деца идеята да вземеш 40 и отгоре годишна не е добра, обикновено такива дами се оказват проблемни при по-дългосрочни връзки с доста по-млади от тях мъже. Относно финансовата част, най-често по-възрастните жени сами предлагат да помогнат на младите си гаджета - да му плати сметката за телефона, да му купи някой подарък(парфюм, дрехи, някоя дрънкулка), да го води на екскурзии и почивки, да го показва на приятелки за да се изфука с него и да й завиждат. Има го чувството за грижовност от страна на каката, а като се има предвид че почти винаги тези жени са и майки това също оказва влияние. Не може да се изчука със сина си, обаче може с младото гадже което е на подобна възраст. Тъй че ако става дума за секс и неангажиращи връзки силно препоръчвам по-зрелите дами, обаче без да са презрели и да имат характерния за това аромат.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 трън

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "бати":

    Говориш за мъжките проститутки - жигола ? Препоръчваш силно, казваш ? Ха ха ха !!!
  • 7 проверено

    4 0 Отговор
    Младият любовник е много добър стимулатор за всяка жена, що се касае до финансовите проблеми, то и по възрастните мъже ги имат.....в повечето случаи.
    Марк Твен отдавна е прозрял истината за възрастовата разлика между партньорите......верайте ми;)
  • 8 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    жените си падат по възрастни мъже