16 Май, 2017 10:09 1 685 0

Хакери удариха "Дисни" - изнудват ги

  • дисни-
  • филм-
  • хакери-
  • изтичане-
  • откуп
Хакери удариха "Дисни" - изнудват ги - 1
Снимка: shutterstock.com

Изпълнителният директор на компанията „Уолт Дисни“ Боб Айгър призна, че компютърни пирати са откраднали непоказван досега филм и искат огромен откуп, за да го върнат. Това съобщава специализираното издание „Холивуд рипортър“.

Айгър не разкри кой е откраднатият филм, но подчерта, че компанията отказва да се подчини на исканията на престъпниците. Според списание „Уикли“, което се позовава на анонимни източници, „Дисни“ сътрудничи на федералната полиция.

Компанията дебне за изтичане в мрежата на откраднатия филм или част от него, което би помогнало за намирането му и на крадците.

Специализираният интернет сайт „Дедлайн“ твърди, без да се позовава на никого, че въпросният филм е новата част на сагата „Карибски пирати“, който трябва да излезе на голям екран на 26 май.

Хакерите са поискали откупа в биткоини и са заплашили да покажат първоначално пет минути от филма, а после 20, ако откупът не бъде платен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА