Last news in Fakti

15 Май, 2017 14:35 5 674 2

Хакери спряха заводите на Renault-Nissan

  • renault-nissan-
  • хакери-
  • атака-
  • заводи
Хакери спряха заводите на Renault-Nissan - 1

Алиансът Renault-Nissan спря работата в няколко от европейските си заводи заради глобална хакерска атака, която сериозно засегна автомобилния производител. Един от пострадалите заводи е този във френския град Сандовил.

Заради инцидента е затворена и работната площадка на Nissan в британския град Съндърланд, а работа е спрял и румънския завод на алианса. Атаката е засегнала близо сто страни.

По-интересното е, че кибер атаката не е насочена към всички френски автомобилни производители. Тя не е повлияла по никакъв начин на работата на групата PSA, която от скоро стана собственик и на Opel.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    0 7 Отговор
    Ами след като са достатъчно тъпи за да не ползват линукс...
  • 2 Ми-ау! :)

    1 0 Отговор
    Тъй ще е, докато не обесят ДВАМА-ТРИМА...После ще настъпи спокойствие!
    То май затова не е имало хакери по времето на хан Крум!!!😂😂😂😂Условно казано...Защотото е имало закони, които са се спазвали и ред, ама и бесилка!
    Круме, къде си, Круме?!?