Last news in Fakti

22 Май, 2017 14:59 11 900 8

Жалба срещу петел шашна чиновниците в РЗИ Пловдив

  • петел-
  • жалба-
  • кричим-
  • регионална здравна инспекция-
  • пловдив

Гласовитата птица не давала и миг покой на жителите в град Кричим

Жалба срещу петел шашна чиновниците в РЗИ Пловдив - 1
Снимка: shutterstock

Със сигурност знаете поговорката "На кривата ракета - космосът ѝ е крив", която идеално може да опишене наскоро разиграла се случка в пловдивския град Кричим.

Един от жителите на градчето подал жалба в Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Пловдив, срещу петела на свой съсед. Птицата вдигала невъбразим шум с неспирното си кукуригане, опъвайки нервите на мъжа до кравн предел.

Петелът извисявал глас още в ранни зори и не спирал почти цял ден. Песента му откраднала съня на съседите, които не можели и да помислят да отворят прозирците, защото кукуригането ехтяло из домовете им. Липсата на сън накарала един от комшиите на гласовитата птица да предприеме отчаяни действия и се оплакал в РЗИ, пише в."Монитор".

„В топлия сезон птиците стават по-активни и тормозът се засилва. Освен петел, комшията има и много кокошки, които също кудкудякат силно”, се казвало в жалбата.

Подателят ѝ обаче не само се оплаква от шумните домашни животни на съседа си, но и настоява институциите да се намесят и да озаптят кукуригащия петел.

„Децибелите на петела ли да мерим?”, се чудят инспекторите от РЗИ – Пловдив, откъдето са препратили странната жалба до местната администрация в Кричим и до ветеринарните власти, които трябва да преценят дали съседът на нервака има повече птици от разрешения брой.

В местната администрация в Кричим също били шокирани от написаното в жалбата.

„Разбира се, че петелът ще кукурига, а кокошките ще кудкудякат. За първи път имаме подобен казус”, се чудят и маят и там.

Според шефът на съветниците в Кричим Ани Хаджиева няма законово основание за налагане на санкция на собственика на пернатите. Причината е, че в общинската наредба за чистота и реда в общината няма ограничение колко животни да бъдат отглеждани за лични нужди, като има само изискване профилактиката и лечението им да се извършват от лицензирани ветеринарни лекари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    9 3 Отговор
    Г-жо Милена Трачева - внимавайте със квалификациите и интерпретациите, които използвате само и само да ви се чете световно- неизвестното сайтче, за да не бъдете разкарвана по съдилища за внушения, обидни квалификации и клевети. Сигналът е легитимен, въпросът с шума в населените места е неуреден, а трябва да бъде. Къде в западноевропейските държави сте чули и видели хората да отглеждат петли, кокошки, прасета, коне в личните си дворове?! Що за селяния е това? Тук условия за нормален начин на живот няма, България прелива от селяния, комплекси, бедност, цигани и нещастие, а вие се изненадвате, че един нормален човек е дръзнал да се оплаче от селянията, в която са удавени малките населени места ...
  • 2 ЗНАЧИ ФРЕНСКИЯ ПЕТЕЛ Е ЕВРОПЕЙСКИ СЕЛСКИ

    2 1 Отговор
    МОЙТО МОМЧЕ СЛЕД КАТО ВЪПРОСЪТ ЗАКОНОВО НЕ Е РЕШЕН СИЧКО Е ЯСНО СЪД ШУМОВИ ЗАМЕРВАНИЯ ЕКСПЕРТИЗИ НО В МОМЕНТА Е ЗАБРАНЕНО САМО ОТГЛЕЖДАНЕ НА ПРОМИШЛЕНО КОЛИЧЕСТВО ДОМАШНИ ПТИЦИ И ЖИВОТНИ И ЕКЗОТИЧНИ ПТИЦИ И ЖИВОТНИ ЗАСТРАШАВАЩИ РАЗМНОЖАВАНЕТО И ПРЕБИВАВАНЕТО НА МЕСТНИТЕ ТАКИВА.
  • 3 mik

    2 0 Отговор
    Дайте ми съвет!!! В центъра на Сливен едно куче на съседите също ми изкарва нервите нощем.
    Какво да правя не знам- работата отива на саморазправа, ще ме вкарат в беля?

    Коментиран от #7

  • 4 МИК

    1 1 Отговор
    КЪДЕ СТЕ ЧЕТИРИ ЛАПИ???
  • 5 незнайко

    2 0 Отговор
    (Публикувано във факти.бг: случка в пловдивския град Кричим.)Откога Пловдив стана ДЪРЖАВА и си има град Кричим ?
  • 6 ддД

    1 1 Отговор
    А ЗАЩО ТЪРСИМ БЪЛГАРСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ
    Публикувано във факти.бг: да предприеме отчаяни действия
  • 7 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "mik":

    в кметствата работи един тюфлек
    връзки с общественоста
    баща ми беше такъв
    и едно куче от съседен апартамент го тровеше
    и ми казваше
    какви идиоти живеят тук един не пусна жалба
    а аз не мога да пусна жакба сам до себе си
  • 8 Тъу

    1 0 Отговор
    Горелката му е майката изгаряне на курника на съседа
    Ако почне да знае много изгаряте и него