Last news in Fakti

30 Май, 2017 10:20 2 352 0

Вашият нов и верен съюзник в битката с бръчките

  • чаршафи-
  • калъфки-
  • коприна-
  • бръчки-
  • стареене-
  • борба-
  • метод-
  • ефикасен-
  • копринени нишки

Заменете памучните чаршафи и калъфки с копринени

Вашият нов и верен съюзник в битката с бръчките - 1
Снимки: shutterstock

Копринените калъфки за възглавници печелят все по-голяма популярност сред британките, които се надяват, че с тяхна помощ ще преборят бръчките и ще останат млади и красиви за по-дълго време.

Коприната от векове е поставяна на пиедестал, заради своите изключителни качества. Тя се произвежда вече повече от 7000 години, но едва наскоро бяха открити невероятните ѝ свойства за борба с бръчките, припомня британският ежедневник "Дейли мейл".

"По ред причини се твърди, че коприната е полезно и ефикасно средство, което подчертава и изважда на показ красотата", обяснява физиотерапевтът и експерт по съня Сами Марго.

Повечето хора спят на една страна, с лице във възглавницата. Затова често, когато се събудят, гънките на възглавницата се отпечатват върху кожата на лицето и тя изглежда зле, с нездрав вид. И колкото повече остарявате, толкова по-трудно и бавно тези "нощни белези" изчезват.

Вашият нов и верен съюзник в битката с бръчките

Памукът може да е абразивен, а освен това дехидратира кожата. Гладката коприна обаче, не оставя следи и когато се събудите, на лицето ви няма да има гънки и очертания. Ефектът от нощния ви крем също е по-добър, защото той няма да попие в коприната.

Антиоксидантите в копринените тъкани също противодействат на стареенето. Черницата, с която се хранят копринените буби, съдържа 79 % повече антиоксиданти, които подпомагат възстановяването на клетките, в сравнение със суперхрани като боровинките.

Коприната съдържа и протеина серицин, който може да се свърже с кератина в кожата и косата. Така се образува бариерен слой, който помага да се задържа влагата и има противостареещ афект.

Много жени, изпробвали копринените калъфки, се радват, че и косата им става по-лъскава и здрава.

Вашият нов и верен съюзник в битката с бръчките


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА