Last news in Fakti

27 Юли, 2017 20:28 4 814 9

Какви са ползите от това да бъдем сами

  • ползи-
  • самота-
  • самотен-
  • сам-
  • здраве-
  • помощ-
  • самопомощ
Какви са ползите от това да бъдем сами - 1

Повечето от нас си мислят, че да си сам е нещо лошо. Някои от нас дори мислят, че да си сам и самотен са едно и също нещо. Но въобще не е така.

Има много причини да прекарате време сами. Направили сме списък с някои от тях за вас. Четете по-надолу, за да откриете ползите от времето, прекарано насаме.

1. Изчиства ума

Винаги и отвсякъде се чува някакъв разговор наоколо. Думите ни заливат от медиите, съученици, колеги, приятели и семейство. Комбинирани те оказват ефект върху формирането на нашите идеи и мнения. Но когато прекарате време сами със себе си, това изчиства ума ви и ви дава шанс да чуете вътрешния си глас.

2. Прави ви креативни
Креативносттта идва в ума ни, когато започнем да я търсим и да откриваме нови неща. Когато сте сами, нямате идея какво ще се появи във въображението ви. Позволява на ума ви да мисли свободно и си гарантира свобода на избора.

3. Повишава самочувствието
Няма как да станете самоуверени, докато външните влияния ви натискат. Когато сте сами, тогава сте свободни. По този начин може да подобрите морала и ценностите си. Вашият вътрешен глас става по-силен с времето и тогава вече разбирате кое е важно за вас и кое не.

4. Дава независимост
Ключът към успешния живот е способността да мислите и да действате в независимост. Вашите действия трябва да бъдат свободни от влияние. Самотата ви дава време да си определите цели и ви позволява да работите без другите да ви притискат.

5. Променя гледните точки
Нашите гледни точки и емоции зависят от опита, който натрупваме. Ако само прекарате време сами, ще се освободите от опита. По този начин ще ви се открие нов начин, по който да помислите повече за решенията, които взимате. Ще изчисти гледната ви точка за ежедневните неща.

6. Намалява стреса и тревогата
Напрежението идва от очакванията, които имаме от другите. Някога чели ли сте „Очакванията винаги нараняват“? Когато сложите и гледна точка върху очакванията си, те стават по-маловажни за вас и това се случва, когато прекарате време сами.

7. Ще подредите приоритетите си
Един от най-важните елементи на живота е да знаем какво искаме. Само това може да ни направи щастливи. Ние трябва да определим кои са важните неща за нас. Няма да открием приоритетите си, ако другите са около нас постоянно. Заради това трябва да прекараме повече време сами, за да намерим себе си.

8. Увеличава продуквитността
Когато познаваме приоритетите си, мечтите си и целите си, знаем как да ги постигнем. Идва тръпката, която те предизвиква да завършиш визията си. Това вълнение ни води да предприемем определени действия, за да постигнем мечтите си. Раздвижва тялото да направи следващата стъпка и да се придвижи напред.

9. Дава сила на взаимоотношенията

Когато прекараме време сами, това прави взаимоотношенията ни по-добри и здрави с хората, които обичаме. Когато сме сами, си отделяме време да разберем цената на всяко взаимоотношение. Така започвам да взимаме близките си на сериозно и виждаме стойността им.

10. Прави ни емоционално силни
Вярвате или не, когато прекараме време сами, се отправяме на пътешествие да открием себе си. Прави ни по-здрави психически и емоционално. По този начин се учим да водим битките си правилно и да осъзнаем, че има път, който да следваме. Прави ни емоционално здрави.

Надяваме се тези ползи от самотата да ви помогнат по един или друг начин. Вярваме, че тези причини са достатъчни, за да ви покажат, че всеки се нуждае да прекара време насаме понякога.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    13 10 Отговор
    11. Прави ни егоисти.
    12. Оставя ни без поколение.
    13. Мислим се за масони малко по малко.
    14. Учим се да готвим, щото няма кой друг.

    Коментиран от #2

  • 2 Антон

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "Shmeker":

    Точно казано. А когато някой ден се появи подходящия партньор , не може да го задържим защото вече сме станали асоциални и не търпим други хора в дома ни.
  • 3 АНОНИМЕН

    16 1 Отговор
    ПОНЯКОГА ТЪРСЕЙКИ И ОЧАКВАЙКИ ПРАВИЛНИЯ ЧОВЕК ,,УМИРАМЕ'' ОТ САМОТА И СКУКА......

    А ПОНАКОГА...ТЪРПЕЙКИ ГРЕШНИЯ ..СЪСИПВАМЕ СИ ЖИВОТА.....
  • 4 Диди

    1 2 Отговор
    Може би днес не си имал приятен ден.
  • 5 Диди

    4 3 Отговор
    До пост 3
    Така е...желая ти,да срещнеш човекът,който ще стопли сърцето ти. Но не забравяй...животът е болка,но животът е радост,любов и щастие. Живота ни е подарен,а как ще го живеем...това зависи само от нас.

    Коментиран от #8

  • 6 АНОНИМНИЯ

    6 1 Отговор
    ДО ДИДИ......

    БЛАГОДАРЯ ТИ ДИДИ.....

    АБСОЛЮТНО СИ ПРАВА......
    ХОРАТА ТИ ПРИЧИНЯВАТ ТОВА КОЕТО ИМ ПОЗВОЛИШ ДА ТИ ПРИЧИНЯТ......
    НЕ ТИ ПОЖЕЛАВАМ ДА ТИ СЕ СЛУЧИ ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧИ НА МЕН......
    ИМАМ ПРЕДВИД ,ЧЕ ПОПАДНАХ НА КОФТИ ЧОВЕК И ЖИВОТА МИ ТОТАЛНО СЕ ОБЪРКА И ПРОМЕНИ........МНОГО ТЪРПЯХ.....ДЕЦА....СЕМЕЙСТВО......ВСИЧКО ОТИДЕ ПО ДЯВОЛИТЕ.......В СМИСЪЛ.....И ДЕЦАТА НАКРАЯ ТЕ ПРЕДАВАТ,КОГАТО ВЕЧЕ НЯМАТ ИНТЕРЕС....
    ДЪЛГО Е ЗА ОБЯСНЕНИЕ.......

    ЗАТОВА...ПО-ДОБРЕ Е ДА СИ САМ........

    ВЕДНЪЖ ЕДИН ОТ УЧЕНИЦИТЕ НА СОКРАТ ГО ПОПИТАЛ.....

    - УЧИТЕЛЮ...ЩЕ СЕ ЖЕНЯ,КАКВО ЩЕ МЕ ПОСЪВЕТВАШ....?

    ВЕЛИКИЯ ФИЛОСОФ МУ ОТГОВОРИЛ.....

    -И ДА СЕ ОЖЕНИШ И ДА НЕ СЕ ОЖЕНИШ,СЛЕД ПЕТ ГОДИНИ ЩЕ СЪЖЕЛЯВАШ....

    ТАКА,ЧЕ МНОГО Е ВАЖНО ДА СЛУЧИШ НА ДОБЪР ЧОВЕК.....

    ПРИЯТЕН ДЕН ТИ ЖЕЛАЯ !!!

    Коментиран от #9

  • 7 Диди

    2 4 Отговор
    Благодаря,прияден ден и на теб.
  • 8 Хасан

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Диди":

    Много силни думи,Диди..макар че спорим с тебе винаги те уважавам
  • 9 рокси

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "АНОНИМНИЯ":

    много си права, всички те изоставят ,ако нямат полза от теб