20 Юли, 2017 06:27 3 265 5

Despacito – песента, която покори света

  • despacito-
  • песен-
  • джъстин бийбър-
  • луис фонси-
  • даде янки-
  • хит

Despacito на Луис Фонси, оригинално с участието на самия него, както и на Даде Янки, бързо се превърна в една от най-популярните песни на всички времена. По-малко от 6 месеца след излизането на клипа с тази песен, той е гледан повече от 2 милиарда пъти в Ютюб.

До този момент сингълът е слушан общо 4,6 милиарда пъти във всички стрийминг услуги, изпреварвайки Sorry на Джъстин Бийбър, която до този момент заемаше титлата.

"Това, което отприщи тази песен, е просто лудост", казва Фонси, пуерториканският певец, музикант и автор на песни, който пее на испански в нашумялото парче.

"Не искам да използвам думата "злополука", защото реално се опитвах да напиша хит, но определено не очаквах песента да пожъне подобен успех. Просто исках да накарам хората да танцуват“

39-годишният заяви, че световният успех на Despacito, която успя да стане №1 песен в 35 страни, включително Великобритания, наистина го обнадеждил по отношение на сегашния политически климат.

„Идвам от Пуерто Рико, но в момента домът ми е в Маями. Всички ние живеем в интересно време, в което лидерите искат да ни разделят един от друг, искат да построят стени.

Затова Despacito, която обедини толкова много хора и култури, ме кара да се гордея със себе си и със своето дело. Музиката има невероятна сила. Може да звучи сладникаво, но вярвам, че именно тя е това, което ни обединява.“, казва Фонси.

Хитът озаглави музикалните класации в Латинска Америка, още когато беше пуснат през януари, но англоезичният свят се запали по песента, едва след като Джъстин Бийбър направи ремикс на песента под името Despacito (Remix). Младият изпълнител чул въпросното парче в нощен клуб и веднага поискал да направи собствена версия, като избрал да запази испанските лирики и участието на досегашните изпълнители.

Не след дълго новата версия станала феномен във всички стрийминг услуги, най-вече в Spotify и Apple Music. Клипът с песента бързо се превърна в четвъртия най-гледан видеоклип на всички времена в Ютюб.

Според някои критици Despacito никога не би могла да постигне подобна известност без приноса на Джъстин Бийбър, но не може и да се отрече, че песента определено заслужава овации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Petra

    3 2 Отговор
    Vseki den q slusham tazi pesen
  • 2 Лопатата

    2 4 Отговор
    Нито съм я чувал, нито ме е покорила.
    Питах наоколо - и познатите ми не са я чували.

    Коментиран от #3

  • 3 Кирката

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лопатата":

    Ми те по радио Веселина не я пускат, как ще я чуете.
  • 4 Деспасито

    0 0 Отговор
    Ето за нечулите: https://www.youtube.com/watch?v=JTV3NqJONl8
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.