Last news in Fakti

24 Юли, 2017 18:08 1 677 2

Котка с повече от 9 живота?

  • котка-
  • най-старата котка-
  • саша-
  • гинес-
  • рекордите на гинес-
  • ирландия

До този момент котката, носеща името Саша, може да бъде определена като най-старата котка в света, съобщи Дейли Мейл.

Животното е на 31 години, което се равнява на 141 човешки и живее със своята собственичка, Бет О'Нийл, от почти три десетилетия.

Наскоро котката е претърпяла животоспасяваща операция за премахване на тумор от носа ѝ, струваща 300 паунда. Операцията на Саша била изключително сложна не само заради възрастта ѝ, но и заради наличните проблеми с бъбреците ѝ, което означавало, че употребяването на упойка би било рисковано. За щастие, в рамките на една седмица, Саша се възстановила напълно и се възвърнала към охолния живот в Нютаунаби (град в Северна Ирландия), изпълнен с ласки и храна на корем. „След края на операцията, опериращият ми каза, че смята, че Саша може да е най-старата котка в света.“, каза г-жа О'Нийл. „Първоначано не можех да повярвам, че това, което ми каза лекаря е истина. Никога не ми беше хрумвало. Когато я намерих, Саша беше в ужасно състояние и честно казано не вярвах, че ще издържи и седмица. Но ето, 25 години по-късно, тя е в почти перфектно състояние.“, казва собственичката на старата котка.

63 - годишната Бет приютила бездомната Саша преди около 25 години, през 1991г., когато забелязала, че малкото коте я следва по време на конната ѝ езда. Оттогава котката е преживяла умишлен опит за убийство от непознати, както и счупване на ребрата, което я оставило с перманентна вдлъбнатина в лявата част на тялото.

Мнозина насърчиха О'Нийл да кандидатства за световните рекорди на Гинес. До преди известно време 30-годишният, Скутер (от Тексас), който почина през 2016 г., беше смятан за най-старата котка. Сега обаче Саша има възможността да заеме тази титла. "Винаги сме развълнувани да чуем за нови потенциални носители на рекорди", каза говорител на „Гинес“ относно случая на Саша.

„Все още не съм кандидатствала за световните рекорди на Гинес, но определено мисля да го направя. Това ще бъде огромно постижение за Саша.“, каза О'Нийл.

Освен Саша стопанката има още една котка и четири кучета, но казва, че старата котка винаги ще бъде номер едно за нея. „Не знам колко ѝ остава, но знам, че животът ѝ определено е бил пълноценен.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яна

    2 2 Отговор
    Тази котка буквално изглежда измъчена от живота.
  • 2 Измъчена

    3 2 Отговор
    ти е главата.