Last news in Fakti

15 Декември, 2011 12:11 809 1

Експерт: Атаките над християнството няма да успеят

  • регилия-
  • християнство

Няма период от историята на човечеството, когато религията да е липсвала. Така проф. Дечко Свиленов обясни мястото на вярата в живота на хората. Той представи новата си книга „Живот след смъртта“, както и няколко други издания, част от проект за разпространение на християнска литература.

Над 33% от световното население определят себе си като християни. Въпреки атеистичните философи, като Ницше, и политически лидери, като Сталин, християнството не е изчезнало, изтъкна проф. Свиленов. Атаките срещу религията, към които причисли и еволюционната теория, имат за цел да направят човек безбожен. Това обаче няма да се случи, допълва професорът, защото хората имат нужна от религията.

Професорът е провел сериозно научно изследване върху теорията на еволюцията и открива в нея 25 слабости, които твърди, че няма как да бъде преодолени.

Свиленов е категоричен, че на християнската религия е придаван ненужен политически оттенък. Все пак, професорът признава, че неравенството не противоречи на християнската вяра. Пример е Исус Христос, който Библията описва като представител на най-бедното съсловие.

„Християнството не е дошло да направи човека по-богат. То има за цел да покаже на човек пътя към вечния живот“, коментира професорът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 конспиратор

    0 0 Отговор
    Слава на Господ Исус Христос