19 Август, 2017 20:00 4 409 0

Малките подли лъжи, с които лъжем себе си

  • лъжа-
  • лъжи-
  • истина-
  • пари-
  • губя-
  • достойнство-
  • увереност-
  • успех-
  • щастие
Малките подли лъжи, с които лъжем себе си - 1

Никой не харесва лъжците. Боли, когато ни лъжат. Естествено е да се чувстваме предадени и обидени. Но истината е, че ние лъжем себе си всеки ден, като така се ограничаваме да живеем живота, който наистина заслужаваме и се спираме по пътя към успеха.

Тук събрахме едни от най-популярните лъжи, които казваме на себе си всеки ден. Надяваме се този списък да ви помогне да разберете колко вреден е този начин на мислене.

1. Аз съм жертва на миналото си
Не си жертва на миналото си, а си жертва на настоящето, заради миналото си.

Разбира се, действията, които предприемаш, те определят. Но постоянното безсмислено анализиране на миналото може да доведе до нови грешки. Твоето минало ще продължава да те преследва, ако не го оставиш да остане назад.

2. Твърде стар/а съм за това.
Не си твърде стар/а за нищо.
Нелсън Мандела е бил на 76 години, когато е станал президент.
Леонардо да Винчи е бил на 51 години, когато е започнал да рисува Мона Лиза.
Колонел Сандърс отворил първия си ресторант KFC на 61 години.
Винаги има хора, които постигат значителни неща, когато шансовете изглежда са против тях. Докато се съмняваш в себе си и си мислиш, че времето ти е свършило, губиш увереността си и възможността да развиеш потенциала си.

3. Парите не ме обичат
Не се обричай на провал от самото начало. Парите не трябва да са основа цел. Но да ги изоставиш напълно също не е опция. Заслужаваш всичко, за което мечтаеш. Започни с нещо малко – остави мечтите ти да стават големи в последствие.

4. Когато имам ..., ще бъда щастлив/а
Щастието не идва, когато постигнеш целта си. Чувството на радост и удовлетвореност са временни и краткотрайни. Позволете си да бъдете щастливи без да си давате ултиматуми.

5. Мога да го свърша по-късно
Това е може би най-популярната лъжа, която си казваме. Проблемът е, че никога не знаем точно с колко време разполагаме. Може да се събудите един ден и да откриете, че вече нямате време за нещата, които винаги сте искали да направите. Никой не знае какво има в бъдещето. Не чакайте за перфектния момент, когато всичко ще е сигурно и безопасно, той може никога да дойде.

6. Загубеняк съм, защото се провалих.
Откажете се от очакванията си за това какъв трябва да е животът ви и се фокусирайте върху това, което имате сега. Трябва да си припомните, че само защото нещо не върви така, както искате, не означава, че не сте постигнали нищо. Не се отказвайте. Успехът е поредица от малки ежедневни стъпки – вашите действия и решения ще ви водят постепенно към целите ви.

7. Никой не ме разбира
Това си мислят по-голямата част от хората по света, така че не сте сами. Престанете да си милите, че никой не ви разбира, само защото вие не сте съгласни със себе си. Да си различен не е проблем и понякога да се вслушаш в човек с различно мнение помага да станеш по-добър човек.

8. Не съм нея/него. Не мога да го направя
Всички сме различни. Всеки от нас и на различно ниво на способностите и уменията си. Ние сме склонни да се сравняваме в хора, които имат успешни кариери, но напълно игнорираме факта, че те също са започнали от нулата и са се трудили усърдно, за да стигнат до тук. Сменете тази мантра с „Ако те го могат, значи и аз го мога.“

9. Моите проблеми пречат на способностите и усилията ми
Всъщност това, което най-много мразите у себе си и което се опитвате да скриете от другите ви прави уникални и ви помага да изпъкнете. Погледнете се през очите на някой, който ви обича и ще видите кой сте всъщност. Вашите проблеми не ви определят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА