Last news in Fakti

12 Септември, 2017 13:34 5 111 5

Магическата рецепта за отслабване включва яйца за закуска

  • яйца-
  • закуска-
  • изследване-
  • проучване-
  • отслабване-
  • диета-
  • загуба на тегло

Американско изследване разкри, че яйцата са ключът към ефективната загуба на тегло

Закуска с яйца може да бъде най-бързият път към отслабването за всеки, който мечтае да се отърве от няколко излишни килограма, пише британският вестник Express, позовавайки се ново проучване, публикувано от библиотеката на американските Национални здравни институти.

Загубата на тегло може да се окаже доста трудна задача, особено когато се опитвате да съчетавате седмичните тренировки със здравословна диета.

Това ново изследване разкрива, че с две яйца за закуска бихте могли най-ефективно да започнете да се отървавате от излишните килограми.

Според изследването по този начин човек отслабва с 65 % повече за осем седмици, отколкото ако само ограничава храната си.

Проучването е било проведено сред 250 000 доброволци на възраст между 30 и 80 години, които били с тегло в нормата, здрави с наднормено тегло или хора, които влизат в графа "затлъстели".

Участниците били разделени на четири групи, две, от които закусвали с яйца и две, които закусвали с гевреци.

Едната група на яйца и едната група на гевреци били поставени на диетичен режим, като едните закусвали с две яйца (340 калории), а другите с гевреци със същата енергийна стойност. Само след осем седмици телесната маса на участниците в групата, закусваща с яйца, била намаляла с 61%.

При другите две групи било установено, че дори и закусващите с яйца, не могат да отслабнат ако не спазват определен диетичен режим.

Ако човек не спазва диета, яйцата не могат да намалят теглото. Яйцата са много полезни и за възрастните хора, които често не приемат достатъчно протеини с храната.

Предишно изследване, публикувано в списание Neurology през 2014 г., показа, че хората консумиращи повече протеини са с 20 % по-малко застрашени от инсулт в сравнение с тези, в чиито хранителен режим не присъстват достатъчно белтъчини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 FUCK OF

    4 1 Отговор
    САМО СПОРТА Е РЕШЕНИЕТО....
    И СЕ ХРАНЕТЕ НОРМАЛНО ,БЕЗ ДА ПРЕЯЖДАТЕ.....
  • 3 Г.З

    0 3 Отговор
    За мъжете препоръчвам сини сливи с аромат на пресечена сьомга.

    Коментиран от #4

  • 4 Плодов аромат

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Г.З":

    Прясно измити и свежи сини сливи !...😉
  • 5 НАТО ВЕЦ

    1 0 Отговор
    Една "учителста" или "докторска" пенсия и сте "Бухендвалски манекен". Може и "земеделска".