30 Декември, 2011 06:06 1 103 0

Новогодишен концерт на Софийската филхармония

  • филхармония

На 30 декември от 19 часа Софийската филхармония ще изнесе Новогодишен концерт с празнична програма, която ще зареди публиката с много настроение.

Програмата е съставена от творби на Елгар (Sir Edward William Elgar; 1857-1934) - Серенада за струнни (Serenade for Strings in E minor, Opus 20), на Арканджело Корели (Arcangelo Corelli; 1653-1713) - Коледен концерт (Concerto Grosso № 8, Opus 6: Christmas Concerto) и на Вивалди (Antonio Vivaldi; 1678-1741) - „Глория” в Ре мажор, RV589 (Gloria in D, RV 589).

Солисти ще бъдат сопраното Сара Валандер от Швеция и мецосопраното Бонка Георгиева. Диригент на Новогодишния концерт е британецът Джеймс Рос.

Британският маестро е дирижирал престижни оркестри в Северна Америка, Азия и Европа (включително в Сърбия и Босна), а концертът му в петък ще бъде неговият дебют в България. Диригентът има лична, макар и косвена връзка със страната ни - чрез своя учител Алън Хейзълдайн (Alan Hazeldine), който е специализирал в Българската държавна консерватория и е бил гост-диригент на филхармониите в София и Враца.

Дебют пред българската публика ще направи и сопраното Сара Валандер. Родената в Швеция певица е завършила Консерваторията в Бирмингам (Birmingham Conservatoire) и Академията „Ференц Лист” (Franz Liszt Academy) в Будапеща. Тя е известна с изпълненията си на произведения от Вагнер, Яначек, Хендел, Моцарт, както и на съвременна музика...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА