Last news in Fakti

2 Септември, 2011 11:23 1 649 0

ФСБ с уникален концерт в Пловдив

  • пловдив-
  • фсб-
  • филхармония-
  • култура

Фамозен концерт в пловдивския Античен театър изнесе легендарната рок група ФСБ /Формация Студио Балкантон/, заедно с  филхармонията на Пловдивската опера и представители на ансамбъл „Тракия“. В продължение на два часа тримата музиканти изпълниха някои от най-големите си хитове, гарнирани със симфоничен акомпанимент, създаден специално за концерта от Пловдивската филхармония. Новата музикална линия на групата, с промен аранжимент, се нарича FSB Symphony и е уникален за България музикален продукт, дело на Румен Бояджиев, Иван Лечев и Константин Цеков, както и на Григор  Паликаров, диригент на Пловдивската опера. Мегаспектакълът, който със сигурност ще остане в историята, препълни древния римски стадион в Стария Пловдив, а жадната за качествена музика публика три пъти повика любимата си група на бис. "Това е една осъществена мечта“, заявиха музикантите от сцената, но не изпълниха култовото си парче „Пащ се се срещнем след 10 години“.

Грандиозният концерт откри Есенния салон на изкуствата в Пловдив, който ще струва на общината 500 000 лв. Това е най-голямото културно събитие в града на тепетата и ще продължи до 31 октомври . В програмата влизат театрален фестивал „Сцена на кръстопът“, изложби, Нощ на музеите и галериите, джаз фестивал и много други културни прояви.

Градът на тепетата ще се кандидатира за европейска столица на културата за 2019 година, а ФСБ застават зад идеята.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА