Last news in Fakti

23 Октомври, 2017 14:16 1 042 3

Левитираща храна скоро може сама да долита в устата ви (ВИДЕО)

  • храна-
  • долита-
  • левитира-
  • високочестотни звукови вълни-
  • полети-
  • университет в съсекс-
  • учени-
  • вкус

Учените твърдят, че чрез тази научнофантастична технология, храната става и по-вкусна

Оставете приборите за хранене, защото в близко бъдеще храната сама ще долита в устата ви.

Британски учени са открили, че с помощта на високочестотни звукови вълни, могат да накарат всяка вкуснотия да полети и сама да влезе в устата ви, пише Daily Mail.

Освен това, изследователският екип от лаборатория SCHI в Университета в Съсекс твърди, че храната става по-вкусна чрез процеса, който те наричат "безконтактна система за доставка на храна".

Има обаче, една уловка — летящата храна не може да бъде по-голяма от грахово зрънце. Но това също си е забележително постижение все пак.

"Това е по-скоро нещо, което бихте използвали, когато искате да добавите малко вкус", споделя пред в. Times д-р Мариана Обръст от университета в Съсекс.

В рамките на експериментите, тя и нейният екип е използвал високочестотни звукови вълни. Парченцата храна се поставят в специална клетка, в която изпадат в безтегловност.

Чи Тан Ви, друг член на екипа, споделя още нещо интересно — левитацията прави вкуса на храната различен.

"Сладките храни стават по-сладки, а горчивите храни… ами невероятно, но те стават по-приятни на вкус", казва той.

Новата разработка може да има приложение в практиката и чрез нея децата да взимат горчивите хапчетата или да бъдат подлъгани да консумират зеленчуци.

Учените смятат, че увлечени в забавлението, децата няма да се поколебаят да посегнат на неща, които в други случаи биха отказали, защото са "гадни".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    4 0 Отговор
    Значи да чакаме да се получи че всичко, дето лети се яде :)
  • 2 чвор

    0 0 Отговор
    Извинете, но това го зная от години... Например, въпреки, че имам мрежа против комари на прозореца, в стаята ми постоянно влиза летяща храна... Просто винаги има по няколка тлъсти мухи и комари. Явно влизат, когато влизам в апартамента през вратата, като сръбски партизани влизат в секс-шоп да пазарят? Лошото е, че напират към устата ми, когато не съм настроен да ям, но и въобще не си падам по тая храна - все пак не съм виетнамец, а местен парапитек, свикнал с бързи закуски.
  • 3 Радо

    1 0 Отговор
    Ми аз късно вечер гледам такива филми, в които накрая повечето дами се хранят с левитираща храна.