Last news in Fakti

4 Януари, 2012 20:12 2 269 0

Смъртоносна бактерия удари правителството в Хонконг

  • хонконг-
  • бактерия

Властите в Хонконг успокоиха жителите, че контролират откритата в сградата на правителството бактерия, която причинява легионелоза. Те освен това съобщиха, че търсят източника на смъртоносната болест, предаде БГНЕС.

 
За голямо съжаление на градската управа, в девет проби от водата край правителствения комплекс по-рано бяха открити опасни бактерии, причиняващи Легионерска болест – една от тежките форми на пневмонията. Водните проби бяха взети, след като образователният министър на Хонконг прекара в болница близо две седмици. Властите по-късно откриха, че бактерията се съдържа в питейната вода в офиса му и то 14 пъти над допустимото.
 
"Като цяло положението е под контрол", увери здравният инспектор Йорк Чоу и обясни, че всички водни резервоари в комплекса са били почистени и дезинфекцирани. "Към момента имаме само един пациент. Но разследването ни все още не е приключило", подчерта Чоу и допълни, че властите се нуждаят от повече време, за да установят как бактерията е влязла в резервоарите. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА