Last news in Fakti

12 Януари, 2012 12:16 2 899 2

Интернет вреден колкото дрогата и алкохола

  • интернет-
  • дрога-
  • наркотици-
  • зависимост
Интернет вреден колкото дрогата и алкохола - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В мозъка на интернет- маниаците, които са крайно зависими от това да бъдат онлайн, се наблюдават промени, сходни с последствията от зависимост към дрога или алкохол, твърдят учени.

Специалистите сканираха мозъците на млади хора с доказана пристрастеност към компютрите. Оказва се, че тази страст уврежда бялата мозъчна тъкан, която е свързана със вземането на решения и емоциите, пише вестник „Дейли телеграф“.

Подобни изменения се наблюдават в мозъците на наркозависими или пристрастени към алкохола.

Експертите от Университета на Уорчестър откриха също, че зависимост може да се развие и към смартфоните.

Учени от Китай обявиха готовност да разработят програма за лечение от тази модерна болест. Все пак, те не са сигурни дали промяната в бялата мозъчна тъкан е причина или следствие от интернет-зависимостта.

Хенриета Джоунс, която управлява единствения център за лечение на онлайн зависимост в Лондон, споделя, че повечето й клиенти са запалени геймъри.

„Познавам хора, които спряха да ходят на лекции, провалиха образованието си, развалиха брака си, само защото не можеха да се свържат емоционално с нищо друго, извън игрите, на които са се посветили“, допълва тя.

Границата е много тънка, предвид на виртуалния живот, който все повече живеем.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганчо

    1 0 Отговор
    И все повече хора ,стават ....ЗАВИСИМИ.
  • 2 мм

    0 0 Отговор
    LOL,и са кво Ще го направите и тва ли наказуемо и т.н ?? Я попишете как в полицейската страничка Б-ия арестуват и съдят хора хванати с по 1-2 цигари трева, а пък сутеньори и педофили се разхождат най-спокойно по улиците? Но нали с тва ОТЧИТАМЕ ДЕЙНОСТ пред европейците!! Та тва ли ви е проблма - че някой си там обича да играе някаква игра на компютъра си ???