Last news in Fakti

11 Февруари, 2018 09:06 9 861 8

US оръжеен експерт тренира с руски спецназ от "Алфа" и ... (ВИДЕО)

  • лари викърс-
  • оръжеен експерт-
  • тренировка-
  • военно учение-
  • русия-
  • спецназ-
  • алфа-
  • федералната служба за сигурност

Лари Викърс нареще упражненията умопомрачителни и безумни

US оръжеен експерт тренира с руски спецназ от "Алфа" и ... (ВИДЕО) - 1
Снимка: shutterstock

Американският оръжеен експерт и блогър Лари Викърс решил да продължи изпитанията на оръжия в Русия.

Той взел участие в тренировка на руски спецназ от „Алфа”, специално подразделение на Федералната служба за сигурност, съобщи изданието politpuzzle.ru.

Пристигайки на стрелбище „Динамо”, американецът дори не подозирал, че го очаква „най-безумната и опасна” тренировка в живота му.

Първото упражнение за трениране на увереност станала стрелба от пределно малко разстояние. Задачата е боецът да бъде подготвен да се намира под огъня, а куршумите могат да го ранят или да попаднат в бронежилетката му. Упражнението се изпълнява с истински боен пистолет и куршуми с цяло металическо покритие.

На американеца показали как се стреля по човек с бронежилетка от няколко метра в областта на гърдите, като той не се движи и не се опитва да се отклони.

След това Лари Викърс извадил пистолета си и стрелял няколко пъти в отговор по първия стрелец, като куршумите минавали само на няколко сантиметра от главата на руснака и се забивали в периферията на намиращата се отзад мишена.

Така спецназовците демонстрирали пълно хладнокръвие под пряк обстрел и запазване на концентрацията за извършване на ответни действия с извънредна ефективност.

Викърс коментирал това упражнение като крайно рисковано и препоръчал никога повече да не го изпълняват. „Но помнете, ние сме в Русия. Това е тяхната страна и техни правила. В САЩ аз не бих правил това в живота си. Но, отново, ние не сме в САЩ” — отбелязал Викърс.

В следващото упражнение американецът трябвало да порази няколко цели, но задачата значително се усложнявала от задавани му в това време аритметични пресмятания, докато се намира под огъня и няколко души активно му пречат.

На Викърс му обяснили, че основната идея се заключава в това, че докато стресът нарушава концентрацията му, той да се научи бързо да превключва вниманието си за изпълнение на задачата.

Например той трябвало да взема решения и да пресмята числа. За целта се моделира такава ситуация, в която трябва да се концентрира с дразнещи и отвличащи фактори за аритметични пресмятания и поразяване на определена цел. Това упражнение се изпълнява с пистолет или с пушка.

При друга задача стрелецът излиза пред няколко мишени с очертанията на човек. На тях безредно са написани числа. След това около боеца се приближават няколко души, които му пречат да се прицелва и да стреля, блъскайки то и отвличайки го с думи. При това му дават аритметични примери (напр. 25+17) и му крещят случайни числа, за да му провалят смятането. Стрелят многократно с пистолет до самото му ухо.

След това на американеца му разрешили да стане „втори номер”, тоест да пречи на стрелеца и да го блъска. В същото време между мишените разположили живи хора без бронежилетки.

Лари Викърс си дал сметка, че бойците от „Алфа” му дали да вникне в упражнения, в които те напълно се избавят от страха, разделяйки боя на съставните му части: от стрелбата до анализа на хода.

„Твърде сложните упражнения не са за хора със слаби нерви. Аз бих ги разгледал за използване в САЩ, но това действително е сложна тренировка, която реално може да се види само в Русия” — обобщава американецът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 трети изстрел

    43 6 Отговор
    а чичо самовите милиционери могат ли така или могат но само в студио на холивуд ?
  • 2 Ярослав Станчев

    40 2 Отговор
    Затуй са най-добрите,защото всички са чували за тях,много са ги виждали,но никой не е доживял да разкаже за срещата си с тях.
  • 3 Иван

    10 37 Отговор
    Ушанкииии,в атакааааа!Трябва да си заслужите днешната дажба с тролене!:–)
  • 4 Спец

    34 4 Отговор
    Затова руските спец части са най добрите във света!!! Факт!!
  • 5 Рамбо

    29 1 Отговор
    Ха, аз пък в Холивуд само за пет дубъла изтрелях 23768 патрона, 175 ракети и заличих половин Виетнам!
  • 6 Eee

    7 16 Отговор
    Много ми е интересна тази новина кой е допуснал американец да гледа тренировките на рашъните?Изглежда фълшива новина.
  • 7 Мдааа

    19 1 Отговор
    От видеото става ясно,че и американеца е доста натрениран.По когото не са стреляли няма как да разбере тези тренировки.Веднъж стреляха по мен и трябва да ви кажа ,че избръмчаването на куршума близо до ухото действа смразяващо.

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "Мдааа":

    Стига легенди и митове