23 Януари, 2012 14:21 1 114 0

Константинов: Забрави ли се здравеопазването, населението намалява

  • търговище-
  • стефан константинов-
  • компютърен томограф-
  • болница

Стефан Константинов откри новия компютърен томограф в търговищката болница

Константинов: Забрави ли се здравеопазването, населението намалява - 1
Снимка: БГНЕС

"Политиката на министерството е, че не всичко трябва да бъде съсредоточено в два или три града на България". Това заяви в Търговище здравният министър Стефан Константинов, предаде БГНЕС.

Константинов откри новия компютърен томограф в търговищката болница за активно лечение. Модерният апарат е с марката Сименс и струва 627 хил. лв. Той ще се използва за навременното откриване на редица заболявания. В тези тежки години на криза ние дадохме пари за закупуването на още пет апарата в различни по-малки градове на страната", каза Константинов.

Той подчерта, че ръководството на болницата и медицинските екипи се справят повече от добре и работят изцяло в полза на хората. "Политиката на министерството е, че не всичко трябва да бъде съсредоточено в два или три града на България. Това е една изключителна цена, която е постигната и давам д-р Светулков за пример на всички директори, как се харчат народни пари", заяви здравният министър.

Според министъра е важно гражданите да се чувстват равнопоставени независимо дали живеят в малък или голям град. "Забрави ли се здравеопазването, населението намалява и ако продължим в същия дух, може би след 20 години ще имаме 3-4 големи града, а останалото ще остане пустош. Това не трябва да се допуска и трябва да имаме много добра регионална политика", допълни министър Константинов.

От своя страна директорът на болницата д-р Иван Светулков благодари на министерството за оказаната помощ. Той каза, че колективът на болницата е много амбициозен, не изостава от новите технологии и постоянно търси начин да ги внедри в работата. "Ние винаги сме работили с една единствена цел – високото качество на диагностика и лечебна дейност", сподели д-р Светулков и допълни, че резултатите от работата им са очевидни.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА