Last news in Fakti

6 Април, 2018 12:35 2 921 1

Правилото за 20-те минути, което ще промени живота ви

  • 20 минути-
  • правило-
  • мотивация-
  • ангажименти-
  • задачи-
  • променя-
  • живот-
  • забързано ежедневие-
  • психолози-
  • съвети

Задачите и ангажиментите се трупат и сякаш нямат край

Правилото за 20-те минути, което ще промени живота ви - 1
Снимка: shutterstock

Животът на всеки един от нас е забързан и динамичен, изпълнен с толкова много задачи и задължения, които сякаш не свършват. Понякога дори ни се струва, че колкото повече от задачите си за деня отметнем, толкова повече са се появили на опашката и чакат своя ред. Ангажиментите, които сме поели и проблемите, които се трупат на главите ни са многобройни и често нямаме представа откъде да започнем. Обикновено бъркотията в живота ни се дължи на факта, че просто не сме отделили 20 минути на ден за нещо навреме.

На как да направим така, че животът ни да върви поне мъничко в крак и да смогнем да се движим в такт със забързаното ежедневие?

Правилото за 20-те минути е измислено от психолози. То се базира на съвсем елементарна психологическа нагласа. Според нея за 20 минути ние може да понесем или направим каквото и да е действие, било то и противно на волята ни. Това е наистина ефективен начин да се преборим с мързела и да повишим мотивацията си.

Ето как с малко усилия, можем да подобрим живота си с всеки изминал ден и да бъдем по-щастливи:

Ако се занимаваме със спорт по 20 минути всеки ден, няма защо да се безпокоим за здравето си.

Ако се вслушваме във вътрешния си глас по 20 минути на ден и си водим записки, никога няма да страдаме от липса творчески на идеи.

Ако отделяме по 20 минути на ден за почистване и подреждане, няма да се губим в безпорядък.

За да противодействат на стреса и да забравят проблемите си, много хора се отдават на домакински занимания.

Ако четем книга само по 20 минути на ден, това ще предотврати преждевременното стареене на мозъчните клетки и ще подобри паметта ни.

Ако отделяме по 20 минути на ден, за да поговорим с близък човек, няма да имаме поводи да се притесняваме, че може да си развалим отношенията.

Ако отделяме по 20 минути на ден за почивка, няма да сме преуморени.

Ако работим по 20 минути на ден върху създаването на източници за доходи, няма да страдаме от финансово неблагополучие.

Ако концентрираме вниманието си в една точка по 20 минути на ден, опитвайки да изключим мислите си, никога няма да ни липсва спокойствие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ако

    1 0 Отговор
    правим ... всеки ден по 20 мин . всички ще са доволни