13 Април, 2018 16:35 12 143 13

Студентката, за която слънцето изгрява от запад, стана Facebook звезда

  • студентка-
  • стани богат-
  • звезда-
  • социални мрежи-
  • знания-
  • отговори-
  • участничка-
  • дупница-
  • александрина

Участничката в Стани богат успя да остави зрителите без думи

Слънцето изгрява от запад, Анкара е столица на Гърция, а изкуственият интелект е “някой, който се преструва, че е интелигентен, но всъщност не е”… Ако до този момент не сте и подозирали за тези световни "истини", време е да го проумеете! И в никакъв случай не се шашкайте като разни господа, които нароиха нета с какви ли не: "Ама как може!", "Ужас!" и пр. възклицания, пише сайтът Тrafficnews.

Към тях се присъедини даже и заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев. След скандалния епизод на Стани богат със студентката от Дупница той възкликна: "Много ще внимавам в кои аптеки влизам"…

Веднага обаче беше контриран от друг потребител на Фейсбук: "Само за баланс ще припомня, че председателят на Парламента г-жа Цвета Караянчева направи шокиращото географско откритие, че Пекин е столица на Виетнам. Така че внимавайте не само когато влизате в аптеките, но и в Парламента!"

Друг потребител на социалната мрежа пък подходи още по-критично: "А може, вместо да се подигравате на невежество, демонстрирано от млад човек, да инвестирате в адекватни образователни реформи." (Нищо че Георг е заместник-министър на външните работи, нали е в правителството?).

Разбира се, веднага се опитаха да омаловажат ролята на образователната ни система: "Извинете, но има дефицити в познанията, които се опасявам, че нито една образователна реформа не би могла да покрие, колкото и адекватна да е тя. Да смяташ изкуствения интелект за организация и да не знаеш къде се намира Квебек, простете, ама е несериозно да го оправдаваме с липсата на реформирано образование. Струва ми се, че и Вие, и аз сме на сходна възраст, не много по-далеч от тази на девойката, но не вярвам да имаме тези или подобни затруднения, макар да сме плод на същата система. Така че да, нужда от подобрения със сигурност има, но нека бъдем обективни и да не търсим причините там, където абсолютно очевидно виждаме, че не са."

Този аргумент като че ли е поддържан от най-много потребители на мрежата:

"В случая не знам каква реформа би помогнала на човек, който дори не е забелязал от къде изгрява слънцето, но има самочувствието да се явява на такива състезания."

"Какво и колко да инвестираш в 25-годишен човек, който си мисли, че слънцето изгрява от запад??!?!? То бива, ама това вече е прекалено. И стига вече държавата да е виновна за всичко! Смешно е!"

"Много залези е гледала, ама не е знаела, че залязва."

Припомняме, младата дама Александрина преди два дни определено успя да се запише в историята на формата като един от най-колоритните участници. Затрудненията й започнаха след въпросите за втората сигурна сума от 2500 лева. Новият водещ на формата Михаил Билалов я попита в коя от столиците слънцето изгрява най-рано.

Четирите възможности за отговор бяха — Анкара (Турция), Тбилиси (Грузия), Душанбе (Таджикистан) и Техеран (Иран). Студентката, която бе седнала на стола на „Стани богат“, призна чистосърдечно, че изобщо не я бива в столиците и допълни, че трябва да поразсъждава малко. Никой обаче не успя да предположи како ще последва.

Участничката в „Стани богат“ успя да остави всички без думи, заявявайки, че това, което й изниква в главата е, че е чувала за западното сияние, което я навява на мисълта, че е възможно да е на запад.

Видимо шокиран от размишленията й, Билалов отново се опита да я насочи, като я попита коя е страната на изгряващото слънце. Той изрази убеденост, че Александрина знае отговора, но…

В крайна сметка дупничанката реши да се допита до публиката. Въпреки категоричния им отговор в полза на Душанбе, тя продължи да размишлява на тема география. На следващия въпрос — за 5 хиляди лева: „Срещу какво стотици лекари от Квебек подписаха протестна петиция през март?” — увеличение на заплатите, намаление на заплатите, униформите на медсестрите и изкуственият интелект, разсъжденията на момичето бяха просто уникални. Александрина не знаеше къде се намира Квебек (Канада), а след това се оказа, че не знае и какво е „изкуствен интелект”. Според нея „изкуствен интелект” е нашумял проблем в България — „да се назначават студенти със солидно заплащане без познания”.

„Това ли е изкуствен интелект?”, неосъзнаващо запита Билалов. „Не съвсем. Изкуственият интелект е човек, който парадира с интелект, а всъщност не е чак толкова…”.

Ами сега се чудим да не би Александрина всъщност да е изкуствен интелект? Други пък се чудят: "Тази мома, Александрина, като си пожела предложение за брак в Paris, знае ли поне къде се намира, аджеба?"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патриотъ

    30 5 Отговор
    Причината е ясна-безподобното слабо ниво на нашето образование!

    Коментиран от #5

  • 2 Гост

    18 4 Отговор
    Винаги е имало прости хора, когато начело на държавата е подобен индивид става мода да им се дава трибуна :) нима образователната система е била виновна и за детето от Банкя?
  • 3 Иванов

    11 2 Отговор
    Защо се присмивате на девойката? Анкара наистина ще е столица на Гърция и Слънцето ще изгрява от запад. Момичето е ясновидка.
  • 4 ДАСКАЛ

    27 0 Отговор
    Познанията не са течност, за да ги наливаш с фуния. Истина у, че нивото на образованието не е високо - обучаваните не учат, обучаващите нямат авторитет и не респектират /спомнете си безбройните репортажи за дипломи, включително по медицина и право, срещу пари/, замислете се защо повече от 70 000 места за първокурсници във висшите учебни заведения са незаети. Момичетата искат да станат манекенки и фолк певици, а момчетата - футболисти и боксьори, за да брулят същите манекенки и фолк певици. Но също така си спомнете, че Тервел Пулев завършва право.
  • 5 хахха

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "патриотъ":

    Да прав/а си до някъде но извинявай това се учи до шести клас даже и хора с осми клас знаят от къде изгрява слънцето
  • 6 месара

    19 1 Отговор
    не са виновни преподавателите, просто младежта е залята с чалга, и това е което интересува! къв залез, кви столици? черната златка, сузанита, гери никол,ритнитопковци .... това е към което се стремят, а и да не забравяме елементарното домашно възпитание.
  • 7 матрЯла на Боко

    17 4 Отговор
    Такъв материал трябва да се произвежда и той е любимият на Вожда за да го държи на власт. Вие се присмивате, но това същество утре, ще е министърка от герб, а вие ще ядете книги ....мдам !
  • 8 Кой

    16 1 Отговор
    Боже !!! Никога не съм мислил , че може да има такава тъпотия !
  • 9 Марони

    13 0 Отговор
    Това е толкова кухо,че нема и свирка,като хората да ти направи!
    Дано да греша де!
  • 10 Знанието е страдание

    9 0 Отговор
    природен интелект - евала!!!
  • 11 Къртев

    4 6 Отговор
    Момичето е сбълкало изгрева със залеза, голям праз.
  • 12 AUDI

    10 1 Отговор
    Младежите по цял ден и цяла нощ слушат мазните чалгари по гнусните ,опушени заведения!!! Какво може да породи това-ПРОСТОТИЯ И НЕГРАМОТНОСТ!!! Скоро няма да има книжарници а само вонящи ,смръдливи и мърляви кебапчийници от които се лее долна ,малоумна чалга!!! ОТВРЪТИТЕЛНО!!!

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.