Last news in Fakti

5 Май, 2018 14:08 4 405 3

Как се обърка животът на една от най-богатите жени?

  • богаташка-
  • живот-
  • неволи-
  • хътън-
  • наследство

Барбара Хътън преживява доста тежки неща, въпреки, че е милиардерка от 7-годишна

Хубаво е да си богат, ние не сме, само сме чували. И вие сигурно сте чували, а Барбара Хътън дори е преживяла един доста по-различен живот от нашия и вашия. Едва ли това име е познато, но тя е една от най-богатите жени в историята. Като наследник на фамилията Уолуърт, Барбара няма нито един работен ден в живота си. И как да има, след като получава 2 милиарда долара (толкова са след данъците). Това се случва на 7-годишна възраст, след това постъпват още толкова на 18-годишна възраст, както и на 21.

Парите не са застраховка от неприятните моменти в живота и Барбара със сигурност не е непозната на тях. Още на 4-годишна възраст открива тялото на майка си. Макар и вестниците да пишат, че дамата е починала от ушна инфекция, истината е малко по-различна. Смъртта настъпва след откритието на серия писма, които били предназначени за любовницата. Семейството така или иначе знае, че има замесена отрова. Всичко се покрива, за да не се развали името на богатото семейство.

Бащата не губи време и се жени втори път, водейки мащехата - дракон. Същата не била особено очарована от своята доведена дъщеря и възпитанието се поверява на бавачки и друг обслужващ персонал в къщата. На 12-годишна възраст заминава в пансион. Там продължава да остава антисоциална и без приятели. Макар и да има достатъчно имоти, където да живее, Барбара остава там и по време на празниците.

След като повечето богаташи често дават приеми и балове, дошло времето и на Барбара да покаже на какво е способна. Единственият проблем е, че нейният 18-и рожден ден съвпада точно с началото на голямата депресия. И докато хората мислят какво да купят, девойката прави прием за 60 000 долара или в днешните пари - 800 000 долара. След като вестниците буквално изяждат младата девойка, тя заминава за Европа, за да се покрие от негативната преса. Междувременно не трябва да забравяме, че през цялото време имала сериозна конкуренция с Дорис Дюк. Двете се познават още от малки, наследници са на богати родове и това ги кара да се чудят каква по-коварна игра да заиграят. Играта сякаш минава всякакви граници, когато и двете успяват да се омъжат за един и същи мъж. Дъното идва, когато едната дава пари на гаджето на другата, за да се разделят естествено.

Барбара се е омъжвала точно седем пъти и точно толкова време е отделила и за срещи с бракоразводни адвокати. В листа си е имала три принца, граф, барон, плейбой и актьорът Кари Грант. Нито един брак не е особено успешен. Първият съпруг обикаля с нея света почти 2 години, преди да стигнат до подписването, а след това живеят още 3 години. Само след 24 часа от първия развод, Барбара се омъжва втори път. След Грант, тя заявява, че няма да стъпи повече в ритуална зала, но сякаш вече никой не вярвал на думите ѝ. По-важното е, че само актьорът никога не е потърсил сметка на милиардерката, а просто поискал да се разделят бързо и лесно, без повече драми.

Нейният единствен син умира на 36-годишна възраст. Той идва от брака с Граф Кърт фон Хагуиц-Ревентлоу. Кръщават го Ланс, а пресата го нарича "най-богатото бебе в света". Макар и да живее доста бурно, неговата единствена страст са състезателните коли. Историята е потвърдена и от неговата бивша съпруга, която заявява, че именно колите са причината за техния развод. През 1972-а година, Ланс умира в самолетна катастрофа, докато оглежда парцел земя, който иска да закупи.

И както повечето жени с много пари, Барбара харчи всичко наследено за имоти и бижута, но пък поне не е пинтия и често финансирала своите приятели. Най-големите финансови удари пък идвали съпрузите, след като само Гари не поискал пари при развода, останалите 6-ма бързо изявили желание да вземат някой друг милион от нея. Първият развод струвал около 2 милиона долара, следващият бил 1.5 милиона. Един брак издържал само 3 месеца, но тогаващният герой си закупил доста понита, частен самолет и накрая взел още 2.5 милиона като компенсация. На 66 години, милиардерката умира без пукната пара. В деня на смъртта ѝ, тя била настанена в президентския апартамент в Бевърли Уелшър хотел, макар и банковата ѝ сметка да съдържала само 3500 долара. Както повечето богаташи, проблемите с външния вид водят до анорексия, която според мнозина е продължила практически през целия ѝ живот, а към това били добавени и различни пристрастявания към алкохол и наркотици. След това минала няколко различни операции, докато близките ѝ смятали, че това е поредната измамна схема на лекарите за прибирането на колкото се може повече пари, пише "Блиц".

Когато обаче имала нужда от лекар, тя забавяла максимално посещението. През 1971-а година решила да плаща на хора да я носят, след като паднала и счупила бедрена кост. Ето защо по време на престоя и в Рим, повечето снимки са в обятията на напомпани господа, които не се притеснявали да носят милиард в ръцете си (подозираме, че точно така са го разказвали на внуците). 8 години след смъртта ѝ, повечето режисьори решили да разкажат историята на богатото дете. Единственият проблем е, че 90-минутен филм не можел да събере всички абсурди, затова била сглобена и специална мини серия от 240 минути. Историята проследява всичко от наследството до последните години, когато дамата се затваря в едно от именията си и залага на алкохола и наркотиците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Господинов

    17 1 Отговор
    Като не те слуша главата парите само създават по-големи проблеми. Единственият и проблем е че никога не е работила нищо. Безполезният човек е отрова за всичко около себе си.
  • 2 Баш Майстора

    4 0 Отговор
    Гледал съм филма, беше доста поучителен.

    В една сцена богаташката се опитваше да подкупи снаха си, за да откаже синът й да се състезава, но мацката отказа с аргумента, че и на нея не и харесва, но не иска да го променя.
  • 3 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    Живот без смисъл, цел , посока и полза някому. Човешки отпадък !!!