Last news in Fakti

6 Май, 2018 12:59 14 946 17

Какво ще е наказанието на Дивна, която катастрофира с модела Кристин?

  • дивна-
  • кристин-
  • кристин илиева-
  • модел-
  • певица-
  • катастрофа-
  • болница-
  • наранявания-
  • пазследване-
  • разпит-
  • прокуратура-
  • град левски
Какво ще е наказанието на Дивна, която катастрофира с модела Кристин? - 1
Снимка: Facebook

Красавицата Кристин Илиева, чиито крайници бяха натрошени в жестоко пътно транспортно произшествие, все още не е разпитана от районна прокуратура в град Левски, тъй като се възстановява от травмите си във Военна болница, пише в. "Уикенд".

Ако 20-годишната манекенка предяви финансов иск към Дивна, каквато възможност и дава законът, певицата ще бъде наказана с по-тежка административна глоба, но дори тогава няма да лежи в затвора, признаха от прокуратурата в Левски. Според автотехническата експертиза, направена на автомобила "Тойота Корола", Дивна е шофирала с превишена скорост — 98 км/ч при максимално разрешени 60 км/ч в района на село Българене.

Според мнението на наблюдаващия прокурор от певицата не би следвало да се търси наказателна отговорност, а само административна.

Предложението на обвинението е, шофьорската й книжка да бъде отнета за срок от 1 година и да й бъде наложена санкция от 2000 лева.

"Да, тя е извършила нарушение на пътния правилник, но има смекчаващи вината обстоятелства — не е дала положителна алкохолна проба, а допреди катастрофата не е имала нито една отнета точка, т.е. била е безупречен шофьор. Освен това трябва да се вземе предвид факта, че катастрофата се е случила на място с лоша пътна настилка и при недобри атмосферни условия. Практиката при подобни казуси е от провинилия се шофьор да се търси наказателна отговорност, когато има жертви на пътя. Травмите на пътничката й се водят "средна телесна повреда", коментира представител на районната прокуратура в град Левски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЛО

    33 12 Отговор
    Няма закони за кокошка няма прошка.
  • 2 СофияНОИ

    32 13 Отговор
    Каква кокошка - какви прошки бай Ганьо - АлЬО?! Най-обикновена певица с Корола с по 1 участие на две седмици за 800 лв. Без нарушения - без да е употребила алкохола. Превишила на отбивка 30 км в час в извъннаселено място - наказуеми с 300 лв. За един счупен крак на изряден шофьор - какво да му направят? Доживотен затвор ли? По пътния закон наказанието и е 300 лв. и 6 кт.точки. Ако модела заведе граждански иск заради счупения крак и провалените снимки за една година напред - ще и друснат едни 3000 лв. и това е.

    Коментиран от #15, #17

  • 3 Арнес

    30 7 Отговор
    Ще я напляскат по сочното дупе!
  • 4 Е то е ясно

    17 7 Отговор
    Ще трябва да прави свирки не за парикакто досега ,а за да не я вкарат в затвора !
  • 5 Nikolov

    9 3 Отговор
    Време е държавата да сеъбуди. Ако постра друг автомобил, застрахователя плаща пресолено. Ако пострада човек, той трябва да викне съдебен медик докато е в кома за да издаде медицинско, с което да педяви претенция... И ще бъде обещетен за максимум 6 месеца нетудоспособност. Защото после тябва да ходи на ТЕЛК, а там бозата е пълна. Булгаристан реалити...
  • 6 АСДДСА

    14 4 Отговор
    Вместо неравен път и лоши атмосферни условия да смекчават наказанието, трябва да се накаже допълнително, че не е внимавала при лоши условия.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бат Сали

    12 3 Отговор
    Не давайте думата на адвокат ,веднага започва да тълкува ,не било това ами онова, абе 10 години да троши камъни в някоя кариера и това е ,само така ще се стреснат боклуците ,започнем ли да тълкуваме работата е ясна, оправия няма, станали сме за смях пред света.
  • 9 Гост

    7 0 Отговор
    НЯМА ДА БЪДЕ НАКАЗАНА.ПРОИЗШЕСТВИЕТО ЩЕ БЪДЕ ПОТУЛЕНО!!!!
  • 10 аматьор

    6 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Да, тя е извършила нарушение на пътния правилник, но има смекчаващи вината обстоятелства — не е дала положителна алкохолна проба, а допреди катастрофата не е имала нито една отнета точка, т.е. била е безупречен шофьор. Освен това трябва да се вземе предвид факта, че катастрофата се е случила на място с лоша пътна настилка и при недобри атмосферни условия.
    Какви смекчаващи вината обстоятелства като по закон трябва да управлява без да употребила алкохол или упойващи вещества, и като няма отнети точки се вижда колко е безупречен водач.Като се вземе в предвид лошата пътна настилка и лоши метеорологични условия пълни адвокатски измишльотини ,така ли се кара,за къде бърза за двата метра ли,за малко да убие човек.Нищо не я оправдава.
  • 11 Дивна Ти не можеш да ме спреш

    6 5 Отговор
    ТИ НЕ МОЖЕШ ДА МЕ СПРЕШ ДА ШОФИРАМ С 90 ТИ НЕ МОЖЕШ ТИ НЕ МОЖЕШ ДА ШОФИРАШ С 90. НА НИКОЙ НЕ РОБУВАМ, СЪРЦА НЕ СИ КУПУВАМ И НЕ СЕ ОПИТВАЙ, ДА МЕ СПИРАШ ДА ТАНЦУВАМ!!!
  • 12 Public Owner Sofia skin head 88

    8 1 Отговор
    Поредната кифладжийска история с катастрофа. Напоследък масовия убиец и терорист в България са някакви кифли, джендъри дето му се казва. Оная Лерца дето гази наред и се гаври после като качва снимки как седи зад волана. Хванаха я да кара отново. Сега щяла да обжалва ефективна просъда. Лежа 72 часа - пуснаха я. Другата изтрепа сумати народ на Тракия с автобуса случката - пуснаха я от ареста след 72 часа. Третата помля коли пияна и друсана с джип за 50 бона и поддръжка 1000-2000 лв. на месец - реве пред съда как било тежко в ареста - и нея след 72 часа я пуснаха. Тая сега даже не е била в ареста даже и за 24 часа. Била в депресия. Като ти е слаба психиката няма да караш бързо кифло! Не излизала от тях 1 месец. Леле-мале. Четох преди и че била зодия телец. Тоя инат както сега играе роля на депресирана, съвсем скоро ще скочи пак да шофира бясно, ако не го и вече направила. Незнам на кое дело ще цъфна от на всичките тия, ама ще го направя с бомбер СС, което е незаконно, ей така да им е трън в очите и ще ги побъркам вътре и съдии и подсъдими. Нека ме заключат за 24 часа че съм крещял, пука ми. Лошото и важното е, че масово жените полудяха и освен, че попринцип не могат да карат - вече са и тъч скрийн зомбита - докато шофират нон стоп погледа им е и в тамагочито. Терористи на пътя. Закона няма да коментирам, повече от жалък е.

    Коментиран от #16

  • 13 жоро

    8 0 Отговор
    "допреди катастрофата не е имала нито една отнета точка, т.е. била е безупречен шофьор." - това означава само, че не са я хванали
    "катастрофата се е случила на място с лоша пътна настилка и при недобри атмосферни условия" - за чий х*й тогава е каралас 35 км/час над ограничението тогава. В случея това би трябвало да е отежняващ факт.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ицо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "СофияНОИ":

    Пострадалата се бори с последиците от катастрофата, ти оправдаваш виновната шофьорка?! Ама, това са счупени крайници, костна инфекция, операции, заздравяване на рани, заличаване на белези, лечение на психически травми и едно половин година, дори година, за да тръгне отново на работа. А тя си изкарва парите с външността си!

    Не 3,000, 300,000 трябва да плати тъпата овца, която не може да шофира. И в затвора би следвало да полежи няколко месеца, за да се научи на дисциплина и отговорност.
  • 16 Teodora Koleva

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Public Owner Sofia skin head 88":

    Абе, нужно ли е толкова да й се нахвърляш????? Айде да те видим тебе колко ти е силна психиката и дали ако си на нейно място също няма да изпаднеш в криза, а после й се присмивай. Ако за теб това е слаба психика, значи силната е да нямаш чувства, така ли??? Тя е изпаднала в криза защото й е мъчно за приятелката й! Вярно е, че е виновна за това, че Кристин е в болница и ще се възстановява поне 2 години и че сигурно ще плаща глоба и ще я вкарат в затвора, защото е карала бясно, но вие да не сте безгрешни???? Ако си мислите, че сте много велики като й се присмивате защото й е мъчно и злобеете -не е вярно. Айде който е безгрешен пръв да хвърли камък! Нямате ли си друга работа, че да я обиждате?! Не сте ли се замисляла на нея какво й е? Няма как да знаем дали се прави на депресирана или не и защо е карала с превишена скорост! Спрете да си търсите причини да я обиждате, без да знаете дали са вярни! Първо се замислете колко й е гадно за приятелката й, а после я съдете! И освен това е страшно грозно да обиждаш жените, че не могат да карат и че са тъч скрийн зомбита. По-добре гледай себе си, а после другите.
  • 17 Фарфуй

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "СофияНОИ":

    Ти да не си и адвокат - четеш обаче както дявола евангелието.
    Това че няма взети точки досега е защото книжката и е на 3 месеца коко точки искаш да ти вземат на току що изкарана книжка или купена. Друго с 40 километра е превишила ограничението от 60 на 100 с което се е движела. И трето адекватно наказание е 10000 лв. и проверовъчен изпит пред КАТ и нов Психотест ако го издържи. Вече манекенката ако иска да я съди при спечелено дело за пропуснати ползи, физически увреждания и психическо разстройство може да закове от 50000 до 100000 лева. Е тогава ще се научи да кара със сигурност по правилата.