Япония лудна по манията да се предпазва от грипа с кисело мляко, пише АФП.
Става дума за продукта, който съдържа лактобактерията R-1. Според изследване от 2010 г. в провинциалния град Арита, се оказало, че децата, които редовно похапват от този продукт по-малко боледуват от вирусни инфекции.
Въпросната разновидност на киселото мляко се произвежда в Япония от една единствена млекопреработвателна компания. Модификацията на българския бацил с дългото име Lactobacillus bulgaricus OLL1073R-1 е нейна собствена разработка.
Според държавния институт по епидемиология тази седмица в Япония са регистрирани 1,7 милиона заболели, което е с път и половина повече от предишната.
В Япония всеки ден се консумират общо 200 000 тона българско кисело мляко в различните му разновидности.
Повече от три десетилетия то е на трапезата на японците. Проучване на компанията Meiji Daries Corp. сочи, че около 24 милиона японци ежедневно си похапват или попийват български йогурт, както японците наричат киселото ни мляко.
На японския пазар се продават над 40 различни продукта с марката "Българско кисело мляко Мейджи". Сред тях са обикновеното кисело мляко, айрян и други.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Иракли Иракли
от получаващия се там ЙОГУРТ.Как някой от власт имащите не се
сети,че може и други видове храни можем да изнесем в Япония.
Аз знам със сигурност,че това една нация,който ни уважава!,но....
.................с тях нашите търговци/джамбази/немогат да правят шменди капели,както с европейците.Пазара на Япония за наши
ябълки и десертно грозде,като плодове и домати/зеленчук,неможем да го наситим .Дори една трета от Обработваемата площ на България да е заета с посочените култури.Боже,колко е бил прав ИРЕЧЕК когато ни е окачествявал!!!
18:25 06.02.2012