Last news in Fakti

14 Февруари, 2012 15:42 1 184 0

Целувка срещу сърдечносъдови заболявания

  • целувка-
  • сърце-
  • акция-
  • софарма

Целувката не е само наслада за влюбените, но и води до подобряване на сърдечносъдовата дейност на организма. Тя има мощно профилактично действие, категорични са учени. Повечето на брой и по-продължителни целувки намаляват риска от инфаркт на миокарда. Те възпрепятстват образуването на стресовите хормони – едни от най-честите виновници за високото кръвно налягане. Целувките ускоряват пулса, което подобрява кръвообращението, спомага изгарянето на голям брой калории, повишава жизнения тонус и имунитета на човек.

Учени са доказали, че една  90-секундна целувка покачва кръвното налягане и пулса, все едно човек е провел кратък джогинг. Изчислено е, че годишно се целуваме четири минути и половина. За целия си живот прекарваме в целувки 336 часа.

Колко вълнуваща и „пулсираща” може да е целувката при влюбените? На този въпрос днес де опитаха да отговорят участниците в първото проучване на целувката в България. То се проведе в „Софарма Бизнес Тауърс” в столицата. Не него 17 влюбени двойки на възраст между 20 и 30 години доказаха, че целувката е здраве. Пулсът на участниците в проучването беше между 60 и 80 удара в минута. След края на целувката пулсът им се увеличи с двадесет до тридесет удара и средните стойности бяха 85 – 110 удара в минута. „Целувките ускориха пулса на влюбените, подобриха кръвообращението им, а това дългосрочно повлиява на сърдечно – съдовата дейност”, обясниха организаторите от „Софарма”. Събитието беше част от кампанията на фармацевтичната фирма - Аз обичам сърцето си”.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА