25 Юни, 2018 00:30 47 982 30

6 причини мъжът да не стига до оргазъм

  • причини-
  • мъж-
  • секс-
  • оргазъм-
  • еякулация
6 причини мъжът да не стига до оргазъм - 1
Снимка: Shutterstock

При мъжете уж всичко е просто – 10 минути триене и готово, той вече лежи щастлив и доволен от живота. Но понякога се случва актът да продължи дълго, а партньорът сякаш изобщо да не е настроен за оргазъм. woman.bg разкрива няколко причини, поради които става така:

Той свършва само при мастурбация

Някои мъже лесно стигат до оргазъм при самозадоволяване, но с жена изпитват известни трудности. Това често се случва с мъжете, които дълго са се въздържали от секс поради някаква причина – бременност на партньорката, липса на партньорка или романтично начало на връзката, когато още не се е стигнало до секс. Жената в случая няма никаква вина – и най-вероятно няма проблеми със сексуалността и възбудимостта си. Така че не бива да се чувствате неудобно. Проблемът е по-дълбок – мъжът е свикнал да прави всичко буквално за броени минути и да се задоволява сам. Той знае каква точно скорост на фрикциите му е нужна, колко силно трябва да стисне члена си. Другата причина е дори малко смешна – хиперсексуален партньор може да се самозадоволява по няколко пъти на ден и затова да му е трудно да свърши на третия или четвъртия път за едно денонощие.

Той гледа твърде много порно

Това върви ръка за ръка със самозадоволяването, за което говорихме по-горе. Този път обаче става дума за ментален, а не физически фактор. И проблемът не е в порноактрисите, диктуващи нереалистични очаквания за вида на женското тяло. Просто ако мъжът е прекарал стотици нощи в компанията на порнофилми с екстремен секс, това може да се отрази негативно на сексуалната му реакция. Прекаляването с гледане на порно може да има ефект на упойка – ако то включва сцени, които трудно се осъществяват на живо. На мъжа просто му става трудно да постигне оргазъм при ниско ниво на стимулацията – тоест при най-обикновен човешки секс. Важно е да се отбележи, че повечето хора гледат порно без никакви странични ефекти. Затова не можем да кажем категорично, че порното е нещо лошо. Не, нормално е да гледаме такива филми! Но ако партньорът ви наистина изпитва проблеми с еякулацията след гледане на порно, добре ще е да си поговорите с него по въпроса.

Той взима лекарства, които влияят на оргазма му

Антидепресантите, невролептиците, лекарствата против високо кръвно, наркотиците и някои пикочогонни средства могат да се отразят негативно на интимния живот. Ако забележите подобни странични ефекти, препоръчителна е консултация с лекуващия лекар. Той може да подбере алтернативен медикамент, който да не се отразява на възбудата и на еякулацията.

Той е пил твърде много алкохол преди акта

За никого не е тайна, че алкохолът влияе на способността на хората да изпитват оргазъм. Ерекцията може и да не е проблем, дори и самият акт може да върви гладко, но партньорът да си остане незадоволен. Големите дози алкохол, изпити преди секс, ще отложат еякулацията – може би чак до другата сутрин, когато партньорът изтрезнее. Така че е по-добре мъжете да не наблягат много на спиртните напитки преди интимна близост.

Той може да има инфекция или здравословен проблем

Това може да е симптом на инфекция на простатата или на пикочните пътища, макар че при такива заболявания липсата на оргазъм едва ли ще е единственият симптом. Трудности при секс могат да имат и мъжете с неврологични и сърдечни заболявания или хормонални нарушения (например хипотиреоза или ниски нива на тестостерон). Ако подозирате, че именно това е причината, посъветвайте партньора си да се обърне към лекар. Специалистът ще може да отговори на въпросите му, да направи нужните изследвания и да предпише лечение.

Той няма увереност в себе си

Това е една от най-разпространените причини, особено в началото на сексуалния живот на мъжа. Оргазмът може да бъде пресичан от тревожност, неувереност, липса на доверие към партньорката или страх от грешки (да свърши твърде бързо или да свърши вътре). В такива случаи единственото лекарство е времето. Трябва да изчакате партньорът да ви опознае по-добре, да разбере какво ви доставя удоволствие и какво се иска от него, за да стане най-добрия любовник в живота ви.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дрън дрън ярини

    45 5 Отговор
    Мъж да не достигне оргазъм в 90% от случаите проблема е жената не му харесва, не знае как и т.н. мозъка трудно можеш го излъга. Останалите 10% може и да се крият в някои от изброените в статията причини !
    Няма нужда от самозалъгване, ако не вярвате направете си експерименти напр. когато не свършва вкарайте, предложете му друга жена по негов вкус и ще видите дали няма да свърши още преди да я е почнал !
    Мъжете не са безчувствени бургии, както си мислят повечето жении и щом видят, 'кво да е дупчат и мъжете имат мозък и емоции, които ги управляват !

    Коментиран от #17

  • 2 Дедо МъдрЮ

    12 5 Отговор
    Ако една жена прекалено често първа започва скандала, значи мъжа и прекалено често е почнал първи да свършва.
  • 3 Цеко сифоня

    32 1 Отговор
    - Мамо, какво прави щъркела след като донесе бебето ?
    - Обръща се с гръб и заспива, говедото !
  • 4 Недко

    6 3 Отговор
    Вени, при мене празно нема, изригвам като гейзер, 2-3 пъти на ден.
  • 5 Волтер

    24 2 Отговор
    "Силата на жените се определя от слабите места на мъжете."
  • 6 Ядосан

    7 2 Отговор
    Абе ей! Какво ни занимавате с разни п***ли и лигави ненормални мамини синчета! Ако всички мъже по света бяха такива то със света трябва да се свърши бе!
  • 7 Истината

    9 7 Отговор
    Тази статия е срам за всеки нормален себеуважаващ се мъж.
  • 8 гост

    9 1 Отговор
    Не се ядосвам,защото не съм обратен!Нямам влечение към своя пол!
  • 9 Крокодила Дънди

    27 6 Отговор
    Ако п..ката е широка и лигава трудно се свършва, алтернативата е в задника.
  • 10 кухавелки

    7 6 Отговор
    Дрън-дрън-ярина: Венелинке, откъде ги изрови тейзи простотии - хайде да ги изпробваме - гантирам ти качествено чукане, а за изпразванета ми ти ще си погрижиш.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 руйййй

    2 8 Отговор
    Пачите , давам съвет,покажете майка си,да видим какво ще кажат кибер специалистите по въпроса! Може и за това милостиня ,да получите!
  • 13 Распутин

    21 2 Отговор
    Една семейна двойка отишла на лекар защото на мъжа не му става. Докторът казал на жената да се съблече и да застане в различни еротични пози. Жената го направила но се възпротивила че проблемът е в мъжа а докторът отвърнал: – И на мен не ми става.
  • 14 видял и патил

    18 2 Отговор
    Доказано е,че жената в 80% от случаите предпочита "клиторния",а не "вагиналния" оргазъм! Това значи,че ние мъжете-хаптали само се стараем напразно...и лашкаме и се потим,а накрая и питаме ..."Беше ли ти хубаво!!!...а отсреща едно лицемерно"М-мм !,от което не става ясно дали котката" мърка",или иска да ти каже "М-м-мухльо". Какво да ги правиш хайваните?! Физиология ! Останалото е театър.
  • 15 Алф

    7 1 Отговор
    Има нещо вярно в тази статия, аз до скоро редовно си лъсках и си ми беше кеф, даже си ми ставаше по едно и също време и сякаш питона ми сам си искаше... Но от едно известно време хич нито лъскам, нито ми става, мога да го вдигна само ако гледам порно, но не ми остава време и съм в застой. А сексуална партньорка нямам, защото не съм попаднал на свястна жена, повечето само ламтят за пари, а като искаш да ги е..ш само търсят оправдания и така си карам с ръката, макар, че както казах от известно време съм спрял и с мастурбацията...

    Коментиран от #16, #24

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Алфа Ромео

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "дрън дрън ярини":

    На мен ако не ми харесва жената не че не свършвам ами напрао не ми става....
  • 18 гост

    4 5 Отговор
    Хахахаха! Само на умрял и на гейтак,не му става! Пробвайте розови телефони и котката,както каза Мюммюн!
  • 19 asd

    1 1 Отговор
    После трябва да мандръса пак...
  • 20 Дама

    4 6 Отговор
    Не ме интересува става ли му или не, когато дойде денят да го изхвърля от живота си! А този ден рано или късно идва!

    Коментиран от #29

  • 21 пост

    3 1 Отговор
    На мен пък ми става, само докато духне вятъра...Само Ани Цолова малко ме узори с нейния тоалет: лилаво-червена, циганска мечта и три номера по-голяма пола.
  • 22 ежко бежко

    5 0 Отговор
    Мъжът ,ако е грозен и стерилен,Ко правим тогава?Жените та жените!Някой говори само за грозни жени, ще дръпне билетчето с такава и ще си чука главата с нея,цял живот!Има и грозни мъже,това да не се забравя!

    Коментиран от #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Джони Холидей

    3 1 Отговор
    Днешните жени са като автомобили. Навъртат милиони километри при което всякакви шофьори я карат и когато искат да я продадат само я откарат на автомивка пренавият километража и се продава след което новия собственик се кефи на запазена кола. С жените е същото всяка сутрин си пренавиват километража пред огледалото,всякакви раси и етноси се качват натискат здраво разхлопат я отвсякъде после някой глупак я вземе за жена и не му става е няма да става.
  • 26 Анонимен

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "ежко бежко":

    Само като знам,че жената става сутрин и се тунингова по два часа пред огледалото прибира се маха тунинга ляга си и когато мъжът си потърси тя казва,че е изморена отвреме на време му пуска заради децата после не могъл да свършава или не му става при такова отношение няма как. Но когато комшиката го викне да види защо чешмата тече тогава хем оправи чешмата хем комшиката и жената грее от радост.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Непозната

    0 1 Отговор
    Всички сте прави, ама аз ще продължа да ровя из нета!А за мъжкото его не желая да говоря! 🤣
  • 29 Мъж

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Дама":

    А аз такива като теб дори не ги включвам като част от живота си!
  • 30 каконаит

    1 0 Отговор
    как се нарича гей който мрази себе си: Най големият гей с име Азис