16 Юли, 2018 12:38 6 693 8

Огромен подземен дракон изкара акъла на туристи

  • подземен дракон-
  • дракон-
  • митични същества-
  • недрата на земята-
  • теория на конспирацията-
  • подземни обитатели-
  • неизвестни видове-
  • приказни герои-
  • земетресения-
  • вулкани

Ентусиазираните любители на екстремни преживявания се натърнали на митичния звяр в пещера в Мексико

Огромен подземен дракон изкара акъла на туристи - 1
Снимка: shutterstock

Чудовище с огромна глава и светещи очи уплашило до смърт група туристи в Мексико, които се кълнат, че са се срещнали с митичен дракон. Групата се спуснала в подземна пещера на 300 метра под повърхността на Земята, където неочаквано се натъкнали на създанието.

За страховитото си приключение те разказват в мрежата, а историята им събра множество любители на конспиративните теории.

През последните десетилетия нашата планета непрестанно се тресе. Гигантските разломи и пещери, дълги километри, привличат туристи, жадуващи за приключения и слава, опитващи се да впишат имената си в редиците на откривателите. Този устрем обаче, за малко не се превърнал в мъчителна гибел за компания приятели, които се спуснали на 300 метра дълбочина в подземна двукилометрова пещера в Мексико.

Веднага щом слънчевите лъчи се скрили и групата се оказала обградена от непрогледен мрак, членовете ѝ веднага усетили ужасна миризма като от гниещи трупове, а след миг в тъмнината се показали нечовешки светли очи. Туристите успели да видят само силует с огромна глава и драконовско тяло. Тази "среща" така ги изплашила, че те се паникьосали и се втурнали към изхода. Страхът бил толкова голям, че на нито един на любителите — изследователи не му хрумнало да заснеме създанието.

Когато се почувствали в безопасност, извън дълбоката дупка, която били тръгнали да изследват, туристите побързали да споделят историята с останалия свят, свързвайки се с местни и чужди медии и публикувайки я в интернет.

И макар пресата да не била завладяна от разказа им, а скептиците да ги обвинили в опит да спечелят лесна слава, криптозоолози и експертите в сферата на конспиративните теории били много заинтересувани от разказа им.

Едно от смелите предположения е, че туристите са се натъкнали на огромен подземен дракон, дошъл от паралелно измерение. То се основава върху теорията, че в недрата на Земята са се образували портали, позволяващи на неизвестни за човека същества да водят подземен начин на живот, без да се показват на повърхността.

В приказките за огромни дракони, които обитават пещери и подземни тунели, много хора започнаха да вярват на фона на събитията в Нова Зеландия. След силните земетресения, които разтресоха островната държава, в земята се отвориха огромни процепи, а от там изпълзяха на повърхността червеи с рекордни размери. Това накара много от любителите на конспиративни теории да започнат да говорят за свръхестествени създания, които се спотайват под краката ни без ние изобщо да подозираме.

Според едно от най-разпространените вярвания, природните катаклизми и стихии, които се случват навсякъде по света — като силни земетресения и пробудили се вулкани — ще накарат подземните обитатели да се покажат на повърхността. Много конспиратолози са убедени, че невижданите създания, описвани в приказки и легенди, усещат, че приближава моментът, в който земното недро ще се взриви. Ето защо те ще напуснат леговищата си, в опит да се спасят.

Тези твърдения много напомнят на споровете около живота в дълбините на океана, които се водят от няколко години. Според много псевдоучени и конспиратолози, под водата може би живеят митични създания, като русалките, които не сме виждали, само защото огромна част от Световния океан остава неизследвана от човека. Все пак океаните и моретата покрива около 71% от повърхността на Земята, а от тях човекът е успял да проучи едва около 5%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 и един мармот завива...

    4 0 Отговор
    Туристически маркетинг !
  • 2 ВЦ0

    2 0 Отговор
    Ми да тръгват с елфи за баф, отпред 2 "танка" с повечко живот и защита, а зад тях стрелците един да "хейлва" - то така се прай!
  • 3 Преброяване на бесните язовци

    15 0 Отговор
    А преди това тези туристи били ли са употребили зелена суха листна маса?
  • 4 555

    6 0 Отговор
    Сигнално жълто в сравнение с този сайт ряпа да яде....тактиката иначе е печеливша-бомбастични заглавия и поредната простотия...

    Коментиран от #5

  • 5 Ефтини сензации

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "555":

    Аз от кога им го разправям това.
    😊😊😊😊
    Целта не е новината, а гледането на рекламата на страницата, щото им плащат на клик....
  • 6 ААА

    1 0 Отговор
    Тия са се напили на мотики, та чак са прескочили в друго паралелно измерение.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 The TRAPPER

    2 0 Отговор
    Ако бяха видели моя дракон.....с едно око....