Last news in Fakti

20 Февруари, 2012 14:58 882 1

Метъл банда ще свири срещу ACTA

  • tak’n-
  • свири-
  • acta-
  • метъл банда

Музикантите казват: „Не на потъпкването на човешките права от корпоративните интереси“ с концерт на 23 февруари в София. Феновете ще чуят и някои съвсем нови парчета на групата

Проблемите с потъпкването на човешките права от корпоративните интереси и по-конкретно – опитите да се приеме търговското споразумение ACTA, което засяга свободата на изразяване и споделяне на информация, ще бъдат основната тема по време на предстоящия концерт на българската метъл банда Tak’n. Музикантите, които се превърнаха в приятна изненада на рок сцената през последните две години, ще забият на 23 февруари, от 20:00 ч., в столичния клуб Joker.

„Ние самите сме автори и уважаваме авторския труд. Въпреки това не можем да приемем потъпкването на толкова важни за хората права, в името на интересите на няколко големи корпорации. И не можем да си представим гледната точка на онези артисти и автори, които подкрепят споразумението ACTA. Те наистина ли искат да видят своите фенове в затвора, само защото са си пуснали тяхно парче в YouTube или са го споделили с приятели? Ако е така – много жалко за тези „творци“. Истинските хора на изкуството, според нас трябва да пеят, свирят и композират не в името на печалбата, а преди всичко, за да се изкефят феновете им“ - заяви Николай Петров, фронтмен на група Tak’n, която сама качва свои песни в интернет, за да са достъпни безплатно.

За да покаже, че залага на авторските изпълнения, бандата ще изсвири на предстоящия концерт няколко нови свои парчета, сред които Children Of Violence, Breath Of The Monster и Side By Side. Песните засягат актуални глобални проблеми, свързани с ежедневието на обикновените хора и техните проблеми, породени от властта, парите и корпорациите. Групата обещава на феновете си унищожителна комбинация от твърди изпълнения и яко шоу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чукча - читатель ;)

    0 0 Отговор
    Корпорации, та корпорации... Че АСТА е проблем е ясно, ама трябва и да се знае ЗАЩО е така. Ето тук много добре е казано http://kaka-cuuka.com/3203