Last news in Fakti

21 Юли, 2018 14:58 12 930 10

Това е новата ниша в България, с която може да натрупате състояние

  • ръчно изработени продукти-
  • бизнес-
  • българия-
  • пазарна ниша-
  • „бавна“ мода-
  • ваня пешина-
  • handmade-
  • мода

Ръчно изработените модни продукти се различават от тези, които са за масова употреба

Това е новата ниша в България, с която може да натрупате състояние - 1
Снимки: shutterstock

В България винаги е имало почва за развиването на бизнес с ръчно изработени продукти. Условията за развиване на „бавна“ мода тук стават все по-благоприятни. Винаги е имало потребители за такава услуга, но сега хората стават все по-информирани. Това каза Ваня Пешина, основател на Pesh Art, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Тя сподели, че ръчно изработените модни продукти се различават от тези, които са за масова употреба, най-вече в бързината и качеството. При „бързите“ модни продукти потребителите купуват нещо на ниска цена, но животът му е по-кратък. При „бавните“ получават не само качество, в повечето случай на добра цена, но и грижа.

Това е новата ниша в България, с която може да натрупате състояние

„Грижата е това, върху което ние се съсредоточаваме. Според мен българският потребител все по-често включва в избора си грижата за природата. Опитва се да бъде по-информиран, по-загрижен, по-отговорен, както към себе си, така и към самите продукти и всичко, което го заобикаля“.

Пешина сподели още, че няма универсална формула при определянето на цената за тези продукти. Тя поясни, че те имат минимум, който се определя от качеството на продуктите.

Това е новата ниша в България, с която може да натрупате състояние

„Последните няколко години тези продукти покачиха цените си и се опитваме да се съобразим и с това, и с клиентите си. Характерно за нас е, че дори индивидуалната поръчка не променя цената на продукта, защото държим клиентите да са удовлетворени“.

Основателката на Pesh Art сподели още, че според нея българските потребители стават все по-платежоспособни и не толкова заради самата сума, а защото се учат как да харчат по-разумно. Да влагат парите си там, където те ще оцелеят повече време.

Това е новата ниша в България, с която може да натрупате състояние


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Беден

    57 3 Отговор
    От кога чаках да прочета в интернет как да натрупам състояние

    Коментиран от #3

  • 2 КОЙ

    21 4 Отговор
    А, ще ми дадете ли общественна поръчка за това? За всяка дупка на асфалта давате по много пъти общественни поръчки, а за това няма ли да има? Ако ми давате, ша праим тако бизнесче!
  • 3 Абе

    23 2 Отговор

    До коментар #1 от "Беден":

    Не си губи времето с коментари! Отивай да изработваш ръчни неща.
    Хората се заринаха с пари, докато ти пишеш!
  • 4 Ачко

    8 1 Отговор
    Дааааааа, Булгар Ролс Ройс
  • 5 vasik atanasova

    8 1 Отговор
    ТАКА Е НО НЕ И В БЪЛГАРИЯ
  • 6 сдведуми

    13 3 Отговор
    Абе точно като по цял ден изработваш ръчно неща няма как да натрупаш състояние. Трябва да вземеш хора, които да ти изработват ръчно, при което ще разбереш че цените са високи и клиентите са малко, след което ще сложиш машини за да свалиш цената и да продаваш на повече хора.
    С две думи ръчно няма да натрупаш нищо освен прах по материалите.
  • 7 бат мишо

    11 1 Отговор
    ми след като загроби индустрията ,производството ГРОБ и гей съюза ви дават насоки -остава ви ръчното правене ,деца роби да правите
    шевици гобблени ,да им витити, да лапате ......
    Братушките ни направиха космонавти - 4 тата нация в света с космонавт.....ма запада му трябвате като кофермани само, и жените и децата ви ,естествено наготово , изучени с ваши пари
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 АРЕС

    3 0 Отговор
    Ако е толкова печелившо едва ли щяха да го споделят.
  • 10 nmn

    2 0 Отговор
    европейска България и Бангладеш са двете страни с най ниска минимална часова ставка - 1 долар на час , рай за всеки робовладелец
    за 10 години престъпниците от Герб унищожиха България - оставка и затвор за герб и опитомените идиоти