Last news in Fakti

2 Август, 2018 16:28 5 582 5

Ако се потите обилно, природата идва на помощ с тези естествени продукти

  • пот-
  • потене-
  • натурални

Помагало натриване с картофи и лимон

Ако се потите обилно, природата идва на помощ с тези естествени продукти - 1
Снимка: shutterstock

Обилното потене е нещо съвсем естествено в летните жени. И макар в момента да не можем да кажем, че лятото е разкрило пълния си потенциал, то това се очаква да стане през следващите дни. Ако метеоролозите са прави, месец август ще донесе в много части на Европа гореща вълна, която би разтопила и камък, какво остава за нас.

При това положение добре да се подготвим психически, че щом се покажем навън телата ни ще плувват в пот, тъй като дезодорантите не са достатъчно ефективни срещу подобни горещини.

За наше щастие има и други начини да спрем потенето и то идва от природата. Какво е то? Отговорът дават британски експерти.

Обилното потене, известно като хиперхидроза, може да бъде причинено от някои храни или носене на тесни дрехи, или да възникне безпричинно.

Ако се потите обилно, природата идва на помощ с тези естествени продукти
Снимка: shutterstock

Хората, които отделят големи количестваот пот, могат да си помогнат с картофи и лимони.

Натриването с картофени резени на определени места допринася за абсорбирането на задържаната от тялото вода, обясняват специалисти от текстилната компания Thompson Tee. Картофите оказват благоприятен ефект заради високото съдържание на минерала калий.

Ако се потите обилно, природата идва на помощ с тези естествени продукти

"Консумацията на богати на натрий храни кара тялото да задържат вода. Богатите на калий продукти като картофи и броколи правят този процес обратим, абсорбирайки излишната вода от кожата. За подсушаващ ефект просто натривайте мишниците, ръцете и краката с картофени резени по няколко минути дневно", обясняват специалистите.

Други храни, богати на калий, са бананите и белият боб.

Натриването с резенчета лимон също помага при обилно отделяне на пот. Лимоните са богати на лимонена киселина — враг на бактериите, причиняващи потене.

Ако се потите обилно, природата идва на помощ с тези естествени продукти


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 газо

    7 4 Отговор
    Бих го облизал това коремче на снимката...че и по-надолу..........
  • 2 гост

    6 1 Отговор
    Ако се потите обилно , значи има защо !!!! Щото природата си знае работата и не прави нищо , щото така и е кеф!!! А ако здравето ви е по маловажно от мнението на някой си , плащайте данък "суетност" , да не кажа нещо доста по-силно !!!
  • 3 Реалист1

    11 0 Отговор
    Бактериите не правят потенето обилно, госпожо джурналистке. И бактериите обичат кисела среда.
  • 4 поко

    6 0 Отговор
    Просто се къпете всеки ден и няма да въните така лютиво и гадно, да ви у тъпите миризливи селяндури.
  • 5 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Бре, гениално...Бактерии причинявали потенето!? Това отново учените от Саутхямптън ли го откриха и доказаха ?
    Да потискаш собственото си потене в жегите, е равносилно на устна употреба на отрова.
    Друг е въпроса с "уханието" на потта. При болни и употребяващи нездрава храна хора, тя е отвратителна. И три пъти на ден да се къпят, ще "ухаят на люляк". Здрав организъм на краставици, домати / без 3 х 100 / , бяло саламурено сирене и бистра водица няма защо да се притеснява, че работейки на открито физическа работа, се е попотил лятно време. Един път на ден да вземе душ е достатъчно !!
    Впрочем не виждам по-големи престъпници срещу човечеството, от рекламиращите медикаменти /особено тези "БЕЗ лекарско предписание" /