24 Февруари, 2012 11:59 1 191 1

ВМРО за лекарствата: Това е мародерство!

  • лекарства-
  • вмро

Комисията по цени и реимбурсиране към здравното министерство трябва да излезе на светло и да бъде под постоянен медиен контрол, а в състава й да влязат и пациентски организации. Само така лекарствената комисия ще действа като реален регулатор на цените. Това се заявява в декларация на ръководството на ВМРО във връзка с високите цени на лекарствата и ценовото насилие над болничните заведения и пациентите.

ВМРО определя като безумна и цинична тази ситуация, в която България е на дъното в ЕС по минимална работна заплата, жизнен стандарт, качество на живот, пенсии, но е начело в класацията по най-скъпи стоки от първа необходимост като лекарствата и горивата.

Българското национално движение призовава лично премиерът Борисов да предприеме спешни действия, защото не може отговорността за ценовото насилие над българите да се оставя единствено върху поредния ресорен министър или заместника му.

ВМРО препоръчва да се въведе солидарния принцип в „затягането на коланите“ – ако ще продължаваме да ги затягаме всички, нека монополистите и администрацията първи дадат пример в това.

„Това, което се случва, може да бъде окачествено като мародерство спрямо болния и беден български народ. Всички знаем как се постъпва с мародерите по време на война!“. С тези думи завършва декларацията на ВМРО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 макета

    0 0 Отговор
    така е.всички си купувахме тезилекарства а и продължаваме но единствено бареков скочи-да всичкисега го обвиняват в корпоративни войни ама лекарствата са три пъти по скъпи нали.айде макета повеждайте народа-липсват водачи -избрахме си нов президент с надежди той пък почна само награди да раздава и да се хили и ни забрави-никакво отношение към скандала с лекарствата