11 Септември, 2018 13:32 9 459 13

Красива кърджалийка покори Истанбул (СНИМКИ)

  • харика мирославова-
  • момиче-
  • мечта-
  • истанбул-
  • кърджалийка-
  • българка-
  • филмови продукции-
  • актриса

Харика успява да сбъдне мечтата си в космополитния турски град

Красива кърджалийка покори Истанбул (СНИМКИ) - 1

Всеки има мечти — малки, големи, трудни за осъществяване или леснопостижими. Независимо какви са мечтите ни, ако искаме те да се сбъднат, не трябва да спираме да се борим за тях, трябва да опитваме и опитваме, да се възползваме от всяка възможност, която би ни доближила до тях или дори би ги превърнала в реалност. Не знаеш какво можеш да постигнеш, докато не опиташ.

Именно водена от този порив една млада българка успява да сбъдне своята мечта… в Истанбул.

Красива кърджалийка покори Истанбул (СНИМКИ)

"Аз от малка си мечтаех да живея в Истанбул, да участвам във филмови продукции там и реших да изпратя автобиографията си със снимки в една актьорска агенция. Направих го." Това разказа пред БНР Харика Мирославова — едно момиче от Кърджали, което от година живее в Истанбул.

Харика е завършила актьорско майсторство в Пловдивския университет. На българска сцена е играла Марийка и баба Стойна в театралната постановка „Криворазбраната цивилизация“. Днес мечтае за голяма роля в гледан от милиони сериал.

Красива кърджалийка покори Истанбул (СНИМКИ)

От турската агенция отговорили на нейния имейл и тя отишла да се запише.

„Като цяло, не знаех какво ми предстои. Бях доста уплашена, бях в неведение. Когато отидох казаха, че е станала някаква случайност, и че по принцип не работят с актриси извън страната. И казаха "Няма как да се случи, съжаляваме!". И аз доста разочарована напуснах агенцията. И както си вървяхме с мама по пътя, попаднах на едно доста оживено място. На вратите му имаше снимки на известни актьори, имаше малки бусчета, които бяха пълни с хора, и които отпътуваха. И на мен ми стана интересно. И както си стоя с раничката и гледам нагоре, едно момче ми вика "Заповядайте, тук е актьорска агенция! Искам да ви питам нещо — свободна ли сте в момента?", и аз казах "Да". "Искате ли да участвате в един сериал?", ме попита той. И аз казах "Да, кога?". А той ми отговори "Сега, веднага". И ме качиха на бусчето, отидохме на снимачната площадка, вкараха ме в караваната, гримираха ме, дадоха ми костюм и ме "тупнаха" до главната актриса. Всичко се случи всъщност за един час. Казаха ми "Тука сега ще кажеш няколко реплики". И след това научиха, че аз по принцип съм актриса, която съм завършила актьорско майсторство и бяха доста учудени“, продължава разказа си Харика.

Красива кърджалийка покори Истанбул (СНИМКИ)

„От там започна всичко за мен. И цялото приключение в Истанбул. От там се запалих и си казах "Харика, това явно е знак, че ти трябва да си тук и да продължиш.". И продължих. Имах малки ролички в сериали, с по една, с по две реплики и така“, твърди кърджалийката, която последно се е снимала в криминален сериал, в който всяка серия е с различни актьори.

„Това ми беше първата главна роля пред камера. Беше доста интересно, тъй като театърът и киното са много различни изкуства. Единственото общо помежду им, според мен е, че трябва да научиш текст, който да изиграеш, да кажеш нещо на зрителя“, обяснява Харика. Казва, че иска да участва в кинопродукции, в които има изкуство. „Конкуренцията в Истанбул е много голяма. Огромна е. Има хора, които искат да се снимат, просто, за да бъдат известни. При мен разликата е, че аз искам да играя. Да се снимам, не за да съм пред камера или да светя, а просто, за да разкажа нечия история. Да създам нещо. Да оставя нещо след себе си, някаква следа“, допълва младата кърджалийка. И разказва за голямата си мечта: „Аз пиша и сценарии. И силно се надявам, когато се върна в България да създам един голям екип и да осъществя сценария, който в момента пиша, с моите приятели актьори, да създам нещо красиво“.

Красива кърджалийка покори Истанбул (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    32 2 Отговор
    Хубава кадънка, ама чак пък толко..... Иначе аз ги харесвам, много са послушни.

    Коментиран от #2

  • 2 Пухина

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Верни и обичливи!!!!!!
  • 3 Млад мъж

    13 0 Отговор
    Браво, пожелавам и успех в живота и каквото си е наумила, да успее да го постигне...
    Туркините са много хубави и земни, запознавал съм се с няколко от Турция и мога да кажа, че не бяха от онзи тип жени, които искат да те мотаят и да те разиграват, бяха сериозни...
  • 4 Чичо Кольо

    3 5 Отговор
    Cok iyi ( Много добре). Дано ти потръгне там. Искаш и да се върнеш защото те тегли България ,обаче има една приказка" Nerede Yambul,nerede Stambul)
  • 5 Бесен Язовец

    5 1 Отговор
    На черно бялата снимка, леко прилича на Невена Коканова.
  • 6 ХАСАН

    4 0 Отговор
    Знам това кафене ..много пенсионери,студенти и безработни си изкарват надница като статисти в тв програми,сериали,реклами!
  • 7 Един от хората

    13 0 Отговор
    Хубаво и слънчево момиче!!Ще стане известна актриса!!
  • 8 ХАСАН

    8 0 Отговор
    И между другото в един-шоу балет мюзикъл " Огънят-на Анатолия" примабалерината или танцьорката беше бългврка
  • 9 Човек

    11 0 Отговор
    Приятно е, когато човек чете положителни коментари, а не само такива лъхащи негативизъм и злоба. Дано се реализира подобаващо момичето и да не забравя от къде е тръгнало.
  • 10 българин

    3 1 Отговор
    Точно така трябва да се пише!
    БЪЛГАРКА в Истанбул - Харика.
    Всички с български паспорти са българи и имат същите отговорности и задължения, както всички останали българи.
  • 11 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    На "българин № 10". Грешка! Тя е българска гражданка, НО най-вероятно от турски произход. Както много други български граждани - арменци, евреи, руснаци, цигани и т.н. Хубаво, че е учила и има актьорска дарба. Хубаво е, че знае турския язик, иначе не би се оправила за "един ден"Някой бе казал, че колкото язици знаеш - толкова пъти си човек !Нека да е жива и здрава и да има успехи в работата си !Тя, както и много други български граждани по света, не би било редно да носят и страдат от греховете на родните управници.Особено пък на законотворците ни , които са заложили противоречия дори в Конституцията ни.Прочетете член 26 ал.1 и член 60 ал 1 от тази Конституция !? Най-важното си задължение, живеещите извън България български граждани , НЕ ИЗПЪЛНЯВАТ, но имат ОГРОМНОТО ПРАВО да гласуват за български Парламент !?!? Смях в залата......Но никак не му е смешно на моя син, когато в Германия гордо каже : - Аз съм българин !?!?..Защо ли ??...... В "социалистическите" паспорти имаше ред - ГРАЖДАНСТВО и на отделен ред - НАРОДНОСТ ! В това отношение , кой е по-умен ?? Нашите пишман-капиталисти и демократи или тъпите "каскети"-комунистите ??
  • 12 Бойко

    1 1 Отговор
    Къде е видяхте тази "красота",че гледам ама нищо не виждам!

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.