Last news in Fakti

14 Септември, 2018 05:45 9 928 2

5 растения, които не може да убиете, колкото и да се опитвате

  • растения-
  • отглеждане-
  • домашни растения-
  • умират-
  • лесни за гледане-
  • кактус-
  • драцена-
  • аспидистра

Някои домашни растения не изискват кой знае какви грижи

5 растения, които не може да убиете, колкото и да се опитвате - 1
Снимки: shutterstock

Не е лесно да се отглеждат растения в домашни условия. Те изискват постоянни грижи, защото саксията, поставена на рафт, сред мебели и светлина от електрическа крушка не е тяхната естествена среда. Растенията са оцелели и еволюирали, за да се приспособяват в естествената си среда - сред природата, така че ако искаме да отглеждаме някое от тях вкъщи, ние трябва да полагаме специални грижи за него, особено за капризните и претенциозни сортове.

Не са малко хората, които въпреки желанието си да отглеждат живо растение у дома, се провалят с всяко цвете, трева или дърво, което си наумят да сложат в апартамента си.5 растения, които не може да убиете, колкото и да се опитвате
Снимки: shutterstock

Въпреки това дори за "убийците на растения" има лъч надежда. Изброените по-надолу растения са много трудни за убиване и това ги прави идеални за всеки, който не се сеща да полива често стайното си растение.

Всички те могат да оцелеят до цял месец, без да ги поливате, а повечето не са капризни и по отношение на слънчевата светлина, пише сайтът Science Alert.

Ето кои са те:

1. Аспидистра или семейно щастие — донесено от Тайван и Япония това цвете е еволюирало така, че да се адаптира към практически всеки климат. То е лесно за отглеждане в домашни условия. Има широки, вечно зелени листа, които могат да достигнат до 70 см. Има дребни цветове, които са с тъмно лилав или кафяв цвят, но са почти незабележими. Полива се често независимо от времето, не обича пряката слънчева светлина и високата влажност на въздуха.

5 растения, които не може да убиете, колкото и да се опитвате

2. Драцена Джанет Крейг — това растение може да се види в почти всеки дом, защото е лесно за отглеждане и красиво. То понася много добре мрака и липсата на пряка слънчева светлина, но въпреки това имайте предвид, че предпочита да е на светло, топло и влажно място. Освен това редовно трябва да се почистват изсъхналите листа и клони, ако искате да изглежда и да се развива добре.

5 растения, които не може да убиете, колкото и да се опитвате

3. Разгърната бокарнея — . смята се за леко и невзискателно растение, което може да вирее в сухи и сурови условия. През зимния период обаче, то се нуждае от покой в прохладно и сухо помещение. Бокарнеята не понася излишна влага в почвата, тъй като е способна да съхранява вода в себе си. Не е токсично за домашните ви любимци.

5 растения, които не може да убиете, колкото и да се опитвате

4. Сансевиериа или Змийско Цвете — наричат го още “езикът на тъщата” заради формата и дължината на листата на растението. Това растение расте прекрасно в пустинята и съхранява водата в листата си. Ако пръстта му е влажна — не го поливайте!

5 растения, които не може да убиете, колкото и да се опитвате

5. Кактус — единственото растение в списъка ни, което се нуждае от слънчево място в дома ви. Но затова пък може да го поливате само веднъж в месеца.

5 растения, които не може да убиете, колкото и да се опитвате


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Генчо Шмайзера

    27 3 Отговор
    И жената беше цвете.....а ма .вярно , няма убиване .
  • 2 ganio

    5 1 Отговор
    А за градината японска фалопия.