20 Септември, 2018 11:21 8 048 15

Калина Паскалева: Мъж от ъндърграунда опита да ме изнасили!

  • калина паскалева-
  • писателка-
  • нова книга-
  • секретно-
  • откровения-
  • насилник-
  • опит за изнасилване-
  • жертва на насилие

Наскоро писателката издаде нова книга, в която разказва потресаващи истории на жени, станали жертва на насилие

Калина Паскалева: Мъж от ъндърграунда опита да ме изнасили! - 1
Снимки: Facebook

Калина Паскалева издаде новата си книга „Секретно”, в която разказва потресаващи истории на жени, станали жертва на насилие. Избрала това заглавие, тъй като много хора знаят за този сериозен проблем, но малцина са тези, осмеляващи се да говорят за него. А докато се мълчи, броят на пострадалите представителки на нежния пол става все по-голям и вече всяка четвърта българка се е превърнала в жертва на някой насилник. Най-страшното е, че има случаи, в които шамарите са заменени с куршуми. Скандалната писателка е работила по творбата си две години, като сюжетът постоянно се променял. Още самото начало обаче било ясно едно — че в нея ще включи свои журналистически разследвания, пише Love Style.

„Докато пишех книгата, се запознах с много жени, станали жертва на насилие — разкрива Калина. — Провокирах ги да говорят, да споделят своя проблем и да търсим решение с помощта на полицията, психолози и адвокати на базата на моите познанства. Благодарение на всичко това се роди и самата книга, а посланието е да се борим с насилието над жени по всякакъв начин.” Писателката признава, че е съпреживяла всички истории, но две направо я потресли. Едната й е разказана от момиче, което само я потърсило във Facebook. То се оплакало, че срещу него имало опит за изнасилване и било пребито, докато почивало на морето. Калина се свързала с полицията и посоченият за насилник бил задържан. „Беше много страшно, защото с момичето говорех часове наред, а то не можеше да се успокои — споделя Паскалева. — Наложи се да се среща с психолози, за да преодолее шока.”

Втората история пък е свързана с тревогите на майка, чиято дъщеря напуска дома си и започва да употребява наркотици и да спи с мъже срещу заплащане. „Жената е правила всякакви опити да се свърже със своето дете, но то не желае да общува с нея — разкрива Калина. — За съжаление след известно време майката е нападната на улицата, а после обират и апартамента й. Самата аз се опитах да говоря с дъщерята, но това така и не се случи.”

В книгата „Секретно” писателката е включила и лични свои истории, които не са по-малко драматични от тези на нейните героини. На Калина й се е случвало бивше нейно гадже, което вече не е между живите, да я пребива. Но има и друга история, в която е преживяла опит за изнасилване, и то от мъж от ъндърграунда, добре позната фигура от Пловдив. „За радост всичко приключи с щастлив финал, защото нито ме изнасили, нито ми посегна, тъй като успях да го обезоръжа с думи” — казва Паскалева.

Писателката вярва, че книгата й ще помогне на жени, станали жертви на насилие, и е готова да даде рамо на всяка представителка на нежния пол, която я потърси за съдействие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 толерантен

    20 1 Отговор
    Еми, рисковете на "еманципацията".

    Коментиран от #7

  • 3 Грую

    29 2 Отговор
    А-хахахахаха, оп извинете. Опитал се да я изнасили, а пък нито бил посегнал , нито бил успял! Ами по-голяма тъпотия не бях срещал. Това да не би де е опит за хвалба, че виждате ли някой все пак иска да ме изнасили т.е. "ставам аз за изнасилване". Дали е престижно човек да бъде журналист по писане на тъпотии?
  • 4 ПСИХО

    13 3 Отговор
    КУЧКИ
  • 5 no name no face no number

    13 1 Отговор
    Само вие сте жертви и само вие имате права взехте да ми приличате на едни дето също скимтят и вият колко били страдали, но вендъж годишно си показват рогата по така нареченият парад, а вие си ги показвате ежедневно. Както се казва на жената и се е паднала вратата, но за да влезе някой вътре само и единствено тя си отваря краката. Напоследък стана мода да се обвиняват мъже за дела преди половин век, за справка" меката" на свтетовната култура и евроатлантически ценности Холивуд. Та 50 години какво са чакали или кого та са си мълчали удобно??? Има много начини за женски издевателства над мъжете и тази книга ще е поредното. Да възпитава страх и отвращение от мъжете у подрастващите дами и да ги праща по Лезби пътеката. Но нищо ново за живота днес
  • 6 ААА

    9 5 Отговор
    Такава, на пътя гола да я видя,ще я завия.
  • 7 друг

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "толерантен":

    То е приятно да въртиш дупенце и да потракваш с токченца, "горда", "силна" и "независима", ама понякога получаваш и бонус...
  • 8 тцтц

    8 2 Отговор
    Тоя пълен с венерически болести миндил сега казвате е "писателка"? Нз кой е щял да я изнасили, но няма мутра дето да не я е минала, по-назад в миналото и за по едно уиски ако почерпи някой.
  • 9 Радо

    7 0 Отговор
    Както е казал Радой Ралин:
    Поебе са, поебе са
    и стана поетеса.
  • 10 148

    6 0 Отговор
    Аман от прости сливи.Не стига ,че са налазили са навсякъде , ами се и надпреварват да си покажат въздуха между ушите.Ако не беше тъжно,щеше да е смешно.
  • 11 РПУ Факти

    1 1 Отговор
    Ние какво да сторим? Да се включи в движението MeToo.
  • 12 хахахах

    2 1 Отговор
    А ти Калино моме кво търсиш при мъжете от ъндърграунда или викаш ще мина метър хаха яла си бахура ама айде
  • 13 12345

    1 1 Отговор
    Имало е "щастлив край" все пак. Какво се оплаква тогава.
  • 14 гост

    1 1 Отговор
    какво значи ъндърграунда , някой миньор ли , къртица ли кво ли?
  • 15 гост

    1 1 Отговор
    какво значи ъндърграунда , някой миньор ли , къртица ли кво ли?