Новини

Зловещите експерименти върху живи хора на д-р Менгеле

Касапинът в бяла престилка придобива славата на Ангел на смъртта в концентрационния лагер Аушвиц

Публикувана: 5 Октомври, 2018 18:42
25 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 8700
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Макар днес да знаем, че експериментите с живи хора, провеждани в миналото със затворници в концентрационни лагери и затвори, са помогнали значително за прогреса на медицината, няма как да ги приемем за необходимо зло. Тези зловещи опити в името на медицината са били чудовищни и жестоки. Касапите в бели престилки са изпратили хиляди невинни на смърт, защото за тях затворниците не са били нищо повече от опитни обекти, лабораторни мишки.

Най-страховитите и смразяващи кръвта експерименти обаче, могат да се припишат на нацисткия "Ангел на смъртта" - доктор Йозеф Менгеле.

Менгеле е най-жестокият, безскрупулен и лишен от всякаква милост лекар в Лагера на смъртта – Аушвиц.

След войната обществеността научава за зверствата, които той е екипът му са провеждали и за тях е проведен отделен процес в Нюрнберг. За съжаление най-големият мъчител успява да се измъкне и така и не е открит. Носят се легенди и слухове за съдбата на Менгеле и евентуалното му местоположение, но така и не се потвърждават цели 30 години.

Менгеле е известен с това, че провежда нечовешките си експерименти върху затворници в концентрационните лагери, затова той придобива прозвището „Ангел на смъртта”. Работи 21 месеца в лагера Аушвиц. Лично е изпратил десетки хиляди хора на оня свят, но до края на живота си не се покайва за престъпленията си.

Често жестокостта при такива хора се оправдава с невероятна страхливост, но Менгеле е изключение от правилото. Преди да отиде в Аушвиц Йозеф служи в една от танковите дивизии на нацистка Германия. За спасяването на двама немски войници, лекарят дори получава орден „Железен кръст” първа степен. След като е тежко ранен, Ангелът на смъртта е обявен за неспособен за войник на фронта и на 24 май 1943 година поема задълженията на лекар в „Циганския лагер” в Аушвиц. Там за една година изпраща в газовите камери всичките си пациенти.

За пенсиониран военен лекар затворниците в концентрационните лагери са само консуматив за дейността му. Обсебен от идеята за чистата раса, Менгеле е готов на всичко, за да постигне мечтата. Йозеф провежда зловещи експерименти с деца с лекота.

Чудовище в човешка форма, той ги разрязва живи бебета, сякаш са пържола за закуска. Особен интерес за него предизвикват близнаците. Лекарят се опитва да разбере какво причинява раждането на две много сходни деца наведнъж. Интересът му е чисто практичен — ако всяка немска жена ражда две или три деца наведнъж, тогава съдбата на арийската раса е гарантирана.

Кръвопреливането от един близнак на друг е най-безобидният от експериментите на Ангела на смъртта. По-жестоко е, че трансплантира близнаците, опитва се да пребоядиса очите им с химикали, зашива заедно живи хора в желанието си да образува един жив организъм от братя и сестри. Всички тези експерименти са проведени без каквато и да е била анестезия. Точният брой на „изследваните“ близнаци не е известен, според някои оценки те са били не по-малко от 900.

Хладнокръвната жестокост на Йозеф Менгеле предизвиква страх у затворниците. Оцелели след Аушвиц си спомнят ужасяващите срещи с него на портата на лагера. Винаги чист и спретнат, весел и усмихнат, той проверява всяка партида новопристигнали. След като избира най-интересните и здрави „екземпляри”, останалите изпраща в газовите камери без колебание.

Хладнокръвният д-р Менгеле обаче, има дяволски късмет. О 1945 г. до 1949 той успява са се укрие в Бавария, след което бяга в Аржентина. Попадайки в Латинска Америка, той се крие близо 30 години от агентите на МОСАД. До края на живота си твърди, че никога не е наранил никого. Умира в Бразилия, след като получава удар по време на плаване с кораб. Погребан е под фалшиво име, но през 1985 г. гробът му е изровен и той бива идентифициран.


Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
стоян
1 Отговор
Със тази статия ни набивате в главите че не трябва да сме расисти а меки китки и да сме съгласни с толерастията която ни се налага от някой който управлява Света

Коментиран от #23


Оценка:
-15 +61

Радо
2 Отговор
Половината от нашите бг доктори са менгелета, че и зайде - една точна диагноза не могат да поставят, и оттам като се тръгне в грешна посока лечението.....ойде коня...

Оценка:
-6 +58

rusenec
3 Отговор
Такова колело имам в мазата си "Диамант" от дядо ми.Няма грешка гумите не са мръднали от 50г. поне

Оценка:
-0 +30

ЗЕВС
4 Отговор
След ВСВ повечето “учени”, нацистки химици (докарани в САЩ чрез програмата „Операция Кламер“) започват работа с американските тайни служби. За безскрупулните експерименти върху хора, като опитни мишки са използвани деца, бременни жени, затворници и военни, без тяхно съгласие.

Оценка:
-6 +29

Batushka
5 Отговор
Не бе Стоянчо и тримата други.....припомня ви се какво зло е бил нацизма ...няма и сто години и хората забравиха ...а и като погледнеш и Хитлер и Химлер и Гьобелс и Гьоринг какви изящни творения на арийската раса са ,ти идва да се пукнеш от смях от тая гротеска....

Оценка:
-11 +18

6
Този коментар е премахнат от модератор
Аз Само Да Попитам
7 Отговор
Само да вметна нещо маааалко , доказа се ,че газови камери е нямало в Аушвиц.Даже Израелското правителство призна това.А тъй наречените газови камери са построени през 1956 г.Също така Се доказа ,че на териториятА на лагера никъде не е имало ,или са били само складирани БОВ. ПРОСТО ТОВА Е ЧИСТАТА НААААУЧНО ДОКАЗАНА ИСТИНА.

Оценка:
-12 +29

Митьо
8 Отговор
Масовата смърт в Аушвиц и други лагери са били причинени от Тиф. Гладът и недохранването са нормални в условията на война. Имало е военни престъпления, но са силно преувеличени. Все пак победителите пишат историята.

Коментиран от #14, #15


Оценка:
-10 +28

Да бе
9 Отговор
90% от опитите върху хора нямат абсолютна никакъв принос към здравеопазването. 90% от опитите върху хора се правят единствено за да се откриват нови болести и лечения за тях, като така да измъчват населението, да го държат в медикаментозно робство, и разбира се , да печелят от тяхнота болка и мъка

Оценка:
-2 +18

Брат ми
10 Отговор
88 Еврейчетата пак се разреваха...

Оценка:
-6 +12

11
Този коментар е премахнат от модератор
ЗЕВС
12 Отговор
Единствената експертиза е на американския инженер и специалист по газови камери Фред Лойхтер, който чак през 1988г. отива с екип в Полша и изследва експертно т.нар. газови камери. Изводите на Лойхтер са категорични: ,,Газовите камери не са конструирани като такива и не биха могли да действат като инструмент за масово убиване на хора. Те не са били херметизирани, липсвали са разпределителни механизми за газ, липсвали са подгряващи устройства (а газът Циклон Б, който според фалшифицираните показания на ,,свидетели” е бил използван за убиването на евреи, се нуждае от минимум 25 градуса топлина, за да действа). Лойхтер установява още: ,,в стените няма отлагания на цианид, което е невъзможно, ако е бил използван този газ. Също така Лойхтер сочи, че крематориумите в тогавашните концлагери не могат да изгарят толкова много трупове, колкото описва основният ,,свидетел” в Нюрнберг – Рудолф Хос. Самият Хос е уличен в груба лъжа, тъй като твърди, че посетил лагера в Треблинка през юни 1941г., а самият лагер е открит през 23 юни 1942г.”.

Историята за холокоста е и много доходоносна. От 1952г. насам ГФР е изплатила на Израел и на еврейски ционисти организации общо 85.4 милиарда DM!

Оценка:
-2 +22

13
Този коментар е премахнат от модератор
14
Този коментар е премахнат от модератор
15
Този коментар е премахнат от модератор
pitam
16 Отговор
нашите доктори карат джипове
а менгелето колело
кой по голем е а?

Оценка:
-2 +11

vasik atanasova
17 Отговор
МЕНГЕЛЕ УМИРА ОТ ЕСТЕСТВЕНА СМЪРТ
ПРАВИЛ Е МНОГО ОПИТИ ДА
И ГИ ОПИСВА В ЕДНА КНИГА ОТ КОЯТО ДЪЛГИ ГОДИНИ СЕ УЧАТ
ДА ОПЕРИРАТ ЛЕКАРИ
СЛЕД ГОДИНИ ТАЗИ КНИГА Е ЗАБРАНЕНА
ПОРАДИ ЗЛОВЕЩИТЕ ЕКСПЕРИМЕНТИ ВЪРХУ ХОРА
НО ТЯ ДАВА НАЙ ТОЧНА ПРЕДСТАВА НА ЛЕКАРИТЕ ЗА ЧОВЕШКОТО ТЯЛО

Оценка:
-6 +4

Зиг
18 Отговор
Хитлер е жив в сърцата ни !!!

Коментиран от #24


Оценка:
-9 +6

Хасанчо
19 Отговор
Ей сега като започнем братчедите и братчетките да ви лекуваме ,щото други няма да има , ще видите къде са камерите. Диагноза на боб ще ви фърлим за 50 лв и после ....оха ,с малкото остро ножче . Зъб да ви извадим ? С десен тупаник -10 лв , с лев за 20 лв. ,че ми е по трудно. За 20 евро ще дам преди туй да пиеш една ракийка упойка анестезиологично ,разбииш.

Оценка:
-4 +2

20
Този коментар е премахнат от модератор
Голем смех
21 Отговор
Стига глупости бе смешници. Нацистка Германия е майката на 90% от съвременния свят, съвременната медицина също.
Хитлер е първият лидер в съвременната световна история, прокарал закон за защита на животноте. Сталин само от своите е избил, колкото Хитлер общо. Менгеле е известно и удобно име, ако си мислите, че болшевиките не са правили по- големи извращения с гора, значи не можете да мислите

Оценка:
-3 +4

Смешници
22 Отговор
На нацитста паметници трябва да им се направят. Това, че историята е писана от ционистите, със сигурност загатва твърдо, че е лъжа, само лъжа и няма нищо вярно в нея. И тия комунистически учебници, по които са ви “изучили”, можете да ги изгризкате и да ги изачкате. Излъгани шаранчета слабоумни....

Оценка:
-4 +6

23
Този коментар е премахнат от модератор
kiro
24 Отговор

До коментар #18 от "Зиг":


Неее, Хитлер не е в сърцето ти..,а самия дявол се е вселил в теб...

Оценка:
-1 +3

25
Този коментар е премахнат от модератор
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов подканва археолозите да не спират работа през зимата, за да продължи строителството на автомагистрала "Струма":
Облечете ватенки, ще сложите калорифери! Има сняг три дни. Ние ще върнем накрая парите на Брюксел заради това, че - хладно ви било. Ако трябва Лиляна Павлова ще идва и ще държи чадър!"

Още бисери
ТОП 5