Last news in Fakti

22 Октомври, 2018 12:06 5 392 5

Хората, родени през този месец, живеят най-дълго и боледуват най-малко

  • рождена дата-
  • месец-
  • проучване-
  • ноември-
  • дълголетници-
  • здраве

Това са установили учени от САЩ и Германия

Хората, родени през този месец, живеят най-дълго и боледуват най-малко - 1
Снимки: shutterstock

Американски и германски учени установиха, че посредством датата на раждане на човек е възможно да се определи продължителността на живота му.

Като правило, децата родени в един конкретен месец, боледуват много по-рядко от връстниците си. Тези деца са талантливи, уравновесени, физически развити и значително по-малко склонни към заболявания.

Повечето от тези деца обмислят постъпките си, практични са в живота, лесно контактуват и общуват. Според статистиката повечето от хората, които са станали столетници или са преживяли повече от 100 години са родени именно през този месец на есента.

Според данните от изследването, хората, които са родени през късния есенен месец ноември, се отличават със завидно здраве. Учените обясняват това откритие с факта, че при хората, които са родени през ноември, развитието на мозъчните клетки става през топлото време на годината.

През лятото бъдещата майка получава множество необходими витамини и полезни микроелементи, които се съдържат в натуралните продукти, плодовете и зеленчуците и влияят благотворно на бъдещото дете. От слънцето пък постъпва голямо количество витамин D.

Щедро снабдените с витамини деца, родени през ноември, се развиват по-добре от останалите и имат огромни шансове да станат дълголетници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ти пък

    11 1 Отговор
    Е аз като съм роден на 29 февруари да мрем ли вече??

    Коментиран от #2

  • 2 Мииии

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "ти пък":

    Ако се довериш на тия идиоти .

    Коментиран от #4

  • 3 ежко бежко

    4 1 Отговор
    Роден съм през лятото ,но октомври си е хубав месец,защото още няма сняг и започват подред на номерата многото именници да си празнуват както подобава!!!!!
  • 4 ЗадръстеняцитеПакСеРазшаваха

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мииии":

    Идиоти те вие. Щом е родено бебето ноември, означава, че е заченато към късен януари - февруари. Тогава се предполага майката е имала добър запас от мазнини, била е охранена. После пролетта, лятото и част от есента в менюто се е набллягало на свежа храна - плодове и зеленчуци. като добавим и повечето слънчева светлина - повече серотонин, ендорфини и други хормони.
    това ви го казвам, без да съм прочел обстойно статията, а само като видях за кой месец става въпрос и търся логиката това да е истина.
    ПП. Че ще мреш, ще мреш, както казва един в един друг форум - спами на всяка тема с - "Накрая всички ще умрем"!
  • 5 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    ГЛУПОСТИ НЕ МИ СЕ ЧЕТАТ