Last news in Fakti

8 Декември, 2018 18:25 24 511 19

Мечтата на всеки мъж - хиляди полуголи девственици се състезават за ...

Кралят избира от момичетата една от своите следващи съпруги

Всяка година в края на август в Свазиленд се провежда 8-дневен обред, по време на който се събират хиляди девственици от цялата страна, за да отдадат почит на свазилендския крал и кралица. Те танцуват в традиционно облекло и са голи от кръста нагоре. Кралят може да избере от момичетата една от своите следващи съпруги.

Танцът, наречен Umhlanga, е възникнал през 1940 година, по това време на власт бил крал Sobhuza II. Става въпрос за модификация на много по-стар обред, наричащ се Umcwasho.

През 1991 година ритуалът бил представен от сегашния зулуски крал Goodwill Zwelithini в Южна Африка, където той се провеждал под името Umkhosi woMhlanga.
Свазилендските момичета се стичат от различни селища, събирайки се в кралското седалище Ludzidzini. Веднага след пристигането си те се разпръскват из околността, за да насекат дълги бамбукови пръчки. След това ги носят, завързани обратно край кралските постройки.

Следва ден за почивка и баня. След това момичетата приготвят традиционните си костюми, които са съставени от коралови огърлици, дрънчащи вериги на глезените и поли.

Гърдите им остават открити. Всяко село има своите украшения, за да могат девойките да се отличават една от друга и да е ясно откъде произхождат, пише pochivka.blitz.bg. В церемонията участват също кралските дъщери, които могат да бъдат разпознати благодарение на дългите червени пера, които носят, забодени в косите си.

В края на ритуалните танци момичетата се събират в знак на почест към Кралицата майка на подиум в средата, където започват отново заедно да пеят и танцуват. След това кралят си избира някоя от девствениците, която става неговата следваща съпруга.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 по света и у нас

    261 4 Отговор
    И тук така, ама се нарича "Мис плеймейт" !

    Коментиран от #5, #14

  • 2 Емил

    64 4 Отговор
    Не разбрах кое е мечтата - полуголите момичета или да си крал? Що то разликата е голяма!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 витман

    51 3 Отговор
    Абе по кое граматично правило личните собствени имена и имената на разни африкански танци и градове се изписват на латиница....що за простотия и неграмотност от страна на редакцията

    Коментиран от #13

  • 5 ама са били

    21 6 Отговор

    До коментар #1 от "по света и у нас":

    девственици на 5 годинки!
  • 6 Хасан ибн Цепаче

    19 2 Отговор
    Доста пъти съм се опитвал да обясня на Хасановци и Османовци и др, ЧЕ " няма значение кога и къде ще се ВЗРИВИШ !!!!!! а КОЙ СИ !!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Batushka

    16 2 Отговор
    Верно като мис плеймейт само че Баце е гей и затова е делигирал правата на Ицу стоте манекенки...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ИВАН

    10 1 Отговор
    Хаха, ние цъфнахме и вързахме и за да разсеем благородната скука, почнахме и от приматите по света да се интересуваме - я да ги вкарат в учебната програма тия интересни неща, хахаха :)))
  • 11 iko

    24 0 Отговор
    За да станеш принцеса,бащата трябва да е крал,ама мнооого да е крал!
  • 12 Хасан

    18 1 Отговор
    Същото го има и на Запад ..девственици си продават на търг девствеността си за съвременни крале ”олигарси и милионери”...така че по някои неща човечеството е на нивото на африканеца..
  • 13 Емил

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "витман":

    Така изглежда по-ЕнтИлегентно!
  • 14 гуню

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "по света и у нас":

    да само дето не са девствени.....а са разпоретини разшлякани хахахаххаха
  • 15 3 ташака

    1 4 Отговор
    Тва е нищо аз като тръгна да избирам жени ще напълня сичките по 1 път и които прифанат и родят тех земам муахахахаха
  • 16 БАТКОТО

    4 1 Отговор
    Присъствал съм на такъв ритуал. След ритуала имаше много разочаровани момичета,които търсеха утеха...
  • 17 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    4 0 Отговор
    Земам таз по средата с циците
  • 18 Ачко

    4 0 Отговор
    Венелина е върхът!
  • 19 неам нерви

    2 1 Отговор
    Това с девстеността НИКОГА не ми е било ясно - и кво като е девстена ? Освен много по специалното отношение ,което се очаква да и дам ,требе и да се мъча ,да не я боли да я слушам как ми реве , да ми се гърчи като червей ,да и изслушвам хилядите капризи доде си отвори краката , да си го цапам с кръв ...Авееее яяяя бягай оттука не ма занимавай с глупости маа