Last news in Fakti

20 Декември, 2018 14:48 64 906 21

7 признака за инфаркт, които се появяват месец преди удара

  • признаци-
  • признак-
  • инфаркт-
  • сърдечен удар-
  • здраве-
  • проблем-
  • болест-
  • сърце

Как да разпознаем ранните сигнали за сърдечен удар

7 признака за инфаркт, които се появяват месец преди удара - 1
Снимка: Shutterstock

За жалост, проблемите със сърдечно-съдовата система са една от основните причини за високата смъртност в света. Още по-разочароващо е, че много хора не слушат сигналите на тялото си, a то всъщност буквално ни предупреждава за наближаващ сърдечен удар, пишат от zdrave.to.

Какви симптоми може да се появят месец преди да получите сърдечен удар?

1. Виене на свят

Ако сте изложени на риск да получите инфаркт, вероятно е да се почувствате замаяни, защото няма достатъчно кръв, която да циркулира в тялото. Атаките на вертиго може да не траят дълго, но причиняват страх и дискомфорт.

2. Болка

Месец преди инфаркт е възможно да чувствате болка в някои части на тялото. Не пренебрегвайте такъв симптом и се свържете с Вашия лекар, ако почувствате болка в гърдите, ръцете или дори рамото. Ако започнете да усещате напрежение, изтръпване в тези области, не бива да се колебаете да посетите лекаря. По този начин тялото ви дава знак, че ви застрашава сърдечен удар.

3. Слабост в тялото

Ако смятате себе си за здрав човек и винаги сте в добра форма, внезапна слабост в тялото може да е сигнал за истински проблем. Човек не може да разбере защо това се случва с него. Артериите се стесняват, настъпва мускулна слабост, вероятността от инфаркт е висока.

4. Студена пот

Един от най-ранните симптоми на сърдечния удар е студената пот. Това се дължи на нарушения кръвен поток. В такива случаи на тялото му е студено, а човекът от време на време се плувва в студена пот. По-добре да не пренебрегвате този симптом.

5. Умора

Ако все повече осъзнавате, че се уморявате бързо, нямате достатъчно сила и енергия за обичайните дейности, е време да отидете на преглед. Може би по този начин тялото се опитва да ви каже, че кръвоснабдяването е нарушено, органите и системите не получават достатъчно ценни елементи, включително кислород. Ако проблемът наистина е със сърцето, тогава ситуацията ще се влоши.

6. Коремна болка

Коремната болка може да бъде причинена от няколко фактора. Може да имате гадене, киселини или лошо храносмилане. Тези проблеми не трябва да се пренебрегват, тъй като това може да предвещава инфаркт.

7. Недостиг на въздух

Ефективната белодробна функция изисква добро кръвообращение. Ако белите дробове страдат от липса на кислород, това е сигурен знак, че са настъпили някои сърдечни проблеми. Ако внезапно имате затруднено дишане, трябва да се консултирате с Вашия лекар.

Ако обърнете специално внимание на всички тези признаци, може да спасите живота си.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    53 6 Отговор
    Много ме съмнява,че ще умра един ден като куче без история , незабелязвайки тези седем симптома..
  • 2 Гадно копеле

    33 7 Отговор
    Аз като имам разстройство това да не би да предизвика инсулт,щото много се напъвам
  • 3 КОКА

    14 28 Отговор
    А КАТО ПУЛУЧАВАМ КУРУДРЪВ

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 кОрОдрЪв

    28 2 Отговор

    До коментар #3 от "КОКА":

    "Получавам" бе, неграмотник! 🤪
  • 6 Алфа Ромео

    34 2 Отговор
    Получавам периодично почти всички симптоми от години, много неприятно наистина и аз си мисля понякога че ша мра. Преди два месеца бях на кардиолог и каза че няма никви проблеми, миналия декември пак бях на изследвания и пак нищо, не знам що така, нещо се психирам май....

    Коментиран от #19

  • 7 Радо

    27 5 Отговор
    Затуй яж, пий и си угаждай в живота, и ако падне някоя млада и сгодна булка, че не се знае чиляк кога ше гушне карамфилите.

    Коментиран от #10

  • 8 гнида

    12 1 Отговор
    Тъпо , веднъж прочетох , че при болки в гърлото и кашлица е възможно да имам хив ! Та да ви кажа , че тези симптоми (в статията) не предполагат или обясняват предисторията на сърдечен удар ! И никой лекар при киселини не би направил кардиограма , а ще изпише ранитидин ! Разбрахте ли ? Инак кашлицата и болното гърло са симптом на вече заразен с хив ! Доста зловещо , нали ?
  • 9 Крадец

    11 7 Отговор
    Усетите ли някой от тия симмтоми,не се колебайте,а хващайте кирката и лопатата и копайте !Система 2х1х2 !
  • 10 Мара

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Радо":

    Хулиган !
  • 11 Бат Мишо

    6 1 Отговор
    Хора кажете 1 кадърен гастроентролог помагайте -искам да ми фърли 1 око на язвата

    Коментиран от #13, #14, #21

  • 12 vasik atanasova

    19 2 Отговор
    сърцето не боли в лявата част както е на снимката
    а в средата над слънчевия сплит
    ако не дай се боже ви сполети инфаркт
    ще почуствате студена пот и слабост
    трябва ви незабавна намеса на кардиолог който да ви постави стенд
    живи и здрави всички мои колеги и весели празници
    от васик атанасова
  • 13 vasik atanasova

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "Бат Мишо":

    ако дойдеш във варна ще ти кажа
  • 14 Ежко Бежко

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "Бат Мишо":

    д-р Печене, ИСУЛ.
  • 15 Гост

    6 2 Отговор
    Печене на море или на прасе?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Далия

    9 0 Отговор
    Е, какво се присмивате? Тези хора се опитват да помогнат, а вие. Голяма благодарност, няма що!
  • 18 Милена

    7 0 Отговор
    Аз ги имам почти всички плаша се нещо и направо ще се побъркам
  • 19 Гондола

    13 1 Отговор

    До коментар #6 от "Алфа Ромео":

    Запознай се с паническото разстройство какво представлява и ще си обясниш защо е така. Паник-атаката както е още известно паническото разстройство имитира 1/1 симптомите на сърдечният удар, но не го получаваш, както и на много други заболявания симптомите им. Всичко е на нервна почва, напрежение и стрес, освобождавайки се по този начин тялото от стреса като те плаши че получаваш сърдечен удар. Защото сърдечният удар настъпва внезапно и гази човека за секунди умирайки от него. Това което го пишат да си се обърнел към лекарите, си е доста нескопосана реклама, за да не си изпуснат клиентелата комерсиалните доктори. Като получиш учестено сърцебиене, със симптомите на сърдечният удар, за да успокоиш сърцето, дишаш ама много дълбоко, все едно си бягал 100 метра, и си поемаш въздух за да ти влезе в ритъм сърцето. Вдишваш и издишваш дълбоко в рамките на 4-5 минути и сърцето ти ще се успокой влизайки в ритъмът си. Мен нощем ме е будило учестеното сърцебиене, започвам да вкарвам в дробовете си въздух и сърцето се успокоява. И запомни едно много важно нещо. Дори и инфаркт да получаваш, стараеш се да не изпадаш в паника. Стреса убива, не сърцето. Защото сърцето страда от прекомерният натрупан стрес. За това каквото и да се случва с теб, запазваш хладнокръвие и оцеляваш дори и без намесата на лекари...
  • 20 Titi

    0 2 Отговор
    И аз съм в това състояние.Всичко е наред в изследванията,но не се чуствам добре .Разбирам ,че нямате болка или стягане някъде .За съжаление аз имам в рамото и къде ли не бях гъстотата на кръв е .... Буквално желе но не обръщат внимание.Казват ,,остави лекарствата и си живей живота ,,Имах и белодробна емболия
  • 21 Катя Георгиева

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бат Мишо":

    Доктор Дечева -гастроентеролог
    Болница Токуда.Всяка сряда е в Люлинмед от 18и 30 с предварително записан час.