Last news in Fakti

29 Януари, 2019 10:27 13 753 8

8 сигнала, че трупаме токсини в организма

  • сигнали-
  • здраве-
  • натрупване-
  • токсини-
  • детоксикация

Вижте какви са начините да се отървете от тях

8 сигнала, че трупаме токсини в организма - 1
Снимки: shutterstock

Здравословното хранене е част от живота на все повече хора. Въпреки това, в организма ни продължават да се натрупват токсини, които го увреждат.

Има много начини за решаване на този проблем, сред които са правилното хранене и редовните физически упражнения.

По принцип телата ни разполагат с множество защити и защитни агенти, с чиято помощ се борят с токсините, но те не са достатъчни за цялостното му почистване от вредните вещества.

Ето защо лекарите препоръчват допълнителна детоксикация, която се състои в естественото или изкуствено отстраняване на токсините от тялото. По този начин се намалява риска от множество заболявания.

8 сигнала, че трупаме токсини в организма
Снимки: shutterstock

Различни симптоми алармират за наличието на токсини в организма. Ето някои от тях:

Абдоминална мастна тъкан

Раздразнителността и стреса нарушават обменните процеси, което води до повишаване на нивото на вредния холестерол в кръвта, което от своя страна допринася за натрупването на мазнини в коремната област. Това състояние предполага, че тялото не само е натрупало токсини, но е нарушена и имунната система.

Главоболие

Това също е един от признаците за натрупване на токсини в организма.

Назална конгестия (Запушен нос)

Токсините и микробите често водят до синусни инфекции, които могат да бъдат придружени от гнойни секрети от носната кухина.

Плака на езика

Здравият език има характерен розов оттенък. Когато се появи жълт или бял цвят, придружен от неприятна миризма в устата, това предполага, че в тялото се е натрупало голямо количество токсини.

Проблеми с жлъчния мехур

Когато в организма има излишък от токсини, жлъчният поток не се произвежда нормално, което води до образуването на камъни в жлъчката.

Проблемна кожа

Наличието на черни точки, акне, обриви и суха кожа показва, че в тялото се натрупват токсични отлагания.

Безсъние

Наличието на токсини води до това, че производството на хормон на съня (мелатонин) намалява, в резултат на което тялото отслабва и сънят се влошава.

Повишена телесна температура

Прекомерното натрупване на токсини води до повишаване на телесната температура. Също така, проблемът може да означава рязко увеличаване на теглото и изпотяване.

За да изчистите организма си от токсини, можете да използвате различни методи, всеки от които е ефективен по свой собствен начин. Вижте ги:

8 сигнала, че трупаме токсини в организма
Снимки: shutterstock

Лимфен дренаж и почистване на суха кожа

Лимфният дренаж се отнася до физиотерапевтични методи, насочени към отстраняване от тялото, както на излишната течност, така и на продуктите от разграждането от междуклетъчното пространство. Състои се в ръчен или хардуерен масаж, благодарение на който се ускорява лимфният поток, елиминира се подуване и се подобрява обмяната на веществата.

Почистването на сухата кожа е просто и евтино средство, което не само поддържа красотата, но и предотвратява много заболявания. То се основава на използването на мека копринена четка, която почиства кожата и стимулира работата на лимфните и кръвоносните системи.

Физическа активност и сауна

Благодарение на засилената двигателна активност, токсините изчезват чрез изпотяване, а освен това се активира сърдечно-съдовата система и кръвообращението. Сауната, от своя страна, дава възможност за отваряне на порите, а също и чрез изпотяване, за да се отървете от токсините. Студеният душ, който следва след сауната, затваря порите и освежава тялото.

Правилно хранене, шейкове и детокс напитки

Здравословната и балансирана диета прави възможно производството на енергия и обновяването на клетките в нашето тяло.

Храни като цвекло, спанак, киви, лимон и овесена каша трябва да бъдат включени в диетата. Различни напитки на базата на пресни плодови и зеленчуци ще допринесат за отслабване, укрепване на имунната система и премахване на токсините от тялото.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мишето по настъпателна!

    25 4 Отговор
    Детоксикацията с мотиката на нивата ...!Така са правили хората преди известно време и са намирали време за ласки,деца,здрави семейни традиции....!

    Коментиран от #6, #7

  • 2 гост

    0 11 Отговор
    И какви са тия токсини където ги трупаме?От къде се взеха не живеем в радиоактивна мина.

    Коментиран от #5, #8

  • 3 Пиянде

    8 5 Отговор
    Алкохола премахва всички токсини от организма , доказано !

    Коментиран от #4

  • 4 Моамба

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пиянде":

    Алкохола изчиства клетките, обаче премахва и добрият холестерол - полезните мазнини и субстанции - тоест няма какво да храни клетките, все пак много пияндета са корави и живеят със страданието, аз не издържах на страданието и спрях концентрата
  • 5 Токсините се трупва от храните който яде

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    От храните глпчо
  • 6 Даниел

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мишето по настъпателна!":

    Че те на времето са се детоксикирали и в пещерите, дай да се върнем там.. ? Много сте зле, живота върви напред и се развива, може човек спокойно да се детоксикира със спорт, разходки и добра храна.
  • 7 Етна

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мишето по настъпателна!":

    Едно време хората изобщо дали са знаели какво е токсини? Медицински са били неграмотни, нито са подозирали, че в организма си имат токсини.
  • 8 Етна

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Чети за токсините и ще разбереш.
    Въздух, вода, храна и лекарства.