Шведската маса е много атрактивна и предпочитана от туристите. Гостите на хотелите са изправени пред истинско изобилие от ястия и могат сами да си изберат какво да консумират. Много туристи обаче се чудят какво се случва с храната, която не се яде навреме и какво прави хотелът с нея.
Всички разбираме, че бюджетът е ограничен. Наистина ли ръководството държи всеки път да купува пресни храни? Това би ударило доста силно върху финансите на хотела, а храната все пак има срок на годност. Все пак се стига до едно решение - максимално използване на продуктите. Част от тях преминават от обяд към вечеря и след това, докато не се стигне до изтичане на срока на годност.
Разбира се има хотели, които се възползват от не съвсем честни трикове. Например някои хотели в Турция правят нощни супи за гостите, които пристигат вечерта. Съставките на тези ястия обикновено се раздробяват до максимум. Някои хотели стигат толкова далеч, че подправят ястията с щедро количество майонеза или друг сос, само за да прикрият миризмата на стара храна. В много редки случаи пък хотели дори предлагат храна от вчерашния ден за закуска. Такива ястия също се наричат "уморени".
Зависи от това дали хотелът спазва санитарните и хигиенните стандарти. Естествено, нормалните хотели се опитват да спазват правилата и съхраняват храните в хладилник и при други подходящи условия. В допълнение определено количество неизползвана храна може да бъде ситно нарязано или преработено по друг начин, след което да бъде рециклирано, включително за топлинна енергия. Неизползваните парчета месо могат да се добавят към соте, пилаф или друго месо.
Ако се страхувате да не станете жертва на изобилието на системата „Ол инклузив“, опитайте се да избирате ястия, съставени от прости, добре видими части и да изберете най-новата възможна храна - месо, риба и птици - на отделни парчета, а гарнитурата да се предлага отделно. Супите в някои хотели също не се препоръчват.
Част от неизядената храна, обикновено парчетата, може да бъде изпратена за храна за животните. В хотелите с 4 и 5 звезди се опитват да гарантират, че продуктите се изпращат за обработка само веднъж. Има и друго решение на проблема с неизядената храна - хуманитарна помощ. Хотелите могат да изпращат такива храни до домове за възрастни хора и за сираци, приюти за животни или за бедните
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Aaab
Коментиран от #22
16:59 10.02.2019
2 Тираджия
17:04 10.02.2019
3 Abc
17:17 10.02.2019
4 Баце
17:56 10.02.2019
5 Радо
18:06 10.02.2019
6 Беден
Коментиран от #11
19:06 10.02.2019
7 Чичо Тони
19:27 10.02.2019
8 Очевидец
19:29 10.02.2019
9 Главен Готвач
19:39 10.02.2019
10 Гост
Коментиран от #14
20:31 10.02.2019
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Този коментар е премахнат от модератор.
14 Антон 1
До коментар #10 от "Гост":
Ти знаеш ли между хотел 4 и 5 * колко разлика има в Турция ? А знаеш ли ,колко разлика има между 5* и 5+* ? А знаеш ли колко разлика има между хотелите в Кушадсъ и Анталия / Белек , Кемер, Сиде / ?А знаеш ли , колко разлика има между тях и 4* в Коста Барава ?
А 5 * в Испания и Италия ,занеш ли по какво св различават от Турция ?
А на нашето Черноморие , знаеш ли какви говна са ?
Една “Хелена ресорт “ и това е !
Ол инклузива е за плебса , ама зависи са ви кажа !
Ултра в 5*+ , например “Сирените “ в Анталия и пак ще говорим !
Ама нали се свщате 3500 € за седмица / двама възрастни и две деца -извън сезона , септември ,октомври !
Най - големия шиит е в БГ !
23:28 10.02.2019
15 Антон 1
Да не си мисли автора , че с този евтин трик ще ме откаже от 5* в чужбина в замяна на 5 * в Слънчака !:):):):):)
23:30 10.02.2019
16 К.К.
00:50 11.02.2019
17 Салмонела......
06:32 11.02.2019
18 СТЕНЛИ
09:10 11.02.2019
19 Логистик
10:27 11.02.2019
20 Свирещия анус
Сутрин минава дъртия, усмихнат търговец на зарзават с ръждивата Тойота, купуваш си за два дена напред свежо/пресно, плюс някои продукти от супермаркета. Приготвянето не отнема кой знае колко време и знаеш и си избираш с какво да се храниш+на тая жега там да се мачкат някакви тежки мръвье и майонези не е препоръчително.
Като ти се прияде нещо скаричка, рибка това-онова капанчета на приемливи цени дал господ и всяко едно от тях зарежда за деня от пристанището рибни продукти.
Иначе и ние сме ходили да лежим и да пърдим само по разни "звездни" хотели, еми не е по-готино да ме прощават. Готино е за хора с малки деца, щото на цялото тичане около тях си спестяваш готвенето поне. Пораснат ли малко пуберите варианта със самоизхранването е за предпочитане.
Коментиран от #21
10:40 11.02.2019
21 Този коментар е премахнат от модератор.
22 банан
До коментар #1 от "Aaab":
Затова отиваш на почивката с русенско варено и проблема е решен, и да не забравиш чай лайка, който през лято събират цигани с метли и после ги пакетират...Айде напред!11:29 12.02.2019
23 3333
12:07 12.02.2019