18 Февруари, 2019 14:38 3 668 4

Край на проблемната кожа и бръчките с тази проста рецепта

  • кожа-
  • здраве-
  • грижа-
  • бръчки-
  • акне-
  • старост-
  • кокосово масло-
  • рецепта-
  • смес-
  • сода

Тази лесна за приготвяне смес ще ви помогне да се преборите с бръчките и проблемната кожа

Край на проблемната кожа и бръчките с тази проста рецепта - 1
Снимки: Shutterstock

Чистата и безупречна кожа е мечта на всички, особено на жените. Това, което влияе на качеството на нашата кожа, е нездравословният начин на живот, замърсяването, както и много химикали в продуктите, които консумираме. Ето защо много хора имат проблеми като запушени пори, акне, бръчки, сухота и др.

Много жени правят всичко възможно, за да се преборят с проблемната кожа. Обикновено те купуват скъпи и маркови продукти, които обещават да помогнат, но това съвсем не е така. Някои от тях освен че са много скъпи също са и наситени с различни химикали, които могат да причинят повече вреда, отколкото полза.

Кожата на лицето ни, особено тази под очите, е много деликатна. Трябва да внимаваме какво ще нанасяме върху нея. Тук ще ви покажем невероятна рецепта за маска която ще ви помогне да лекувате акне, бръчки и много други кожни проблеми, без да причинява странични ефекти.

Сода за хляб и кокосовото масло са 2 съставки, които са изключително полезни. Алтернативната медицина ги използва и доказано те се справят с голям брой проблеми с кожата. Те имат противовъзпалителни свойства, чиито ефекти се забелязват дори след не толкова дълга употреба. Хубавото при кокосовото масло е, че можете да използвате и като ежедневен лосион за ръце, лице и тяло. То е пълно с хранителни вещества, които правят кожата чиста и хидратирана.

Край на проблемната кожа и бръчките с тази проста рецепта

Содата е кристално съединение, което обикновено се продава под формата на прах. Тя може да подобри качеството на кожата ви и да ви помогне да излекувате акнето. Може да се използва и като дезодорант и за избелване на зъби. Тази съставка балансира рН на кожата, защото притежава амфотерни свойства.

Край на проблемната кожа и бръчките с тази проста рецепта

Ето какви са съставките на тази лесна маска:

2 супени лъжици кокосово масло

1 супена лъжица сода за хляб

Използвайте малка купа, за да смесите добре двете съставки. Ще получите паста, която трябва да разнесете върху кожата си с помощта на кръгови движения. Оставете сместа на лицето за 10 минути. Измийте обилно с топла вода. След това не се нуждаете от крем за лице, тъй като кокосовото масло достатъчно дълбоко хидратира кожата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ели

    2 3 Отговор
    Супер продукти полезни и ефектни
  • 2 Радо

    3 2 Отговор
    Аз за една друга рецепта си помислих че е - също е много проста, ама ми е неудобно да я напиша!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 С тази нища да коментирам..!

    1 0 Отговор
    Но ще кажа, че ги имам и двата продукта, но ще ги използвам за собствено удоволствие и самочувствие...! само да отбележа, че единия продукт го бях приготвила за други цели....!!!!