Last news in Fakti

15 Април, 2012 13:12 16 802 9

Къде живеят най-дебелите хора в света

  • катар-
  • дебели-
  • затлъстяване
Къде живеят най-дебелите хора в света - 1
Столицата на Катар, Доха

Катар е световен лидер по брой на хора, страдащи от затлъстяване. Над половината от жителите на страната са с наднормено тегло, сочат медицински изследвания, предаде БГНЕС.

Малката държавица с претенции за световно лидерство е една от най-богатите в света, благодарение на запасите си от природен газ и петрол. Според рейтинга на "Форбс" емирството е на първо място по показател "среден доход на глава от населението".

В Катар живеят 1,7 милиона души, но само 250 хиляди са коренни катарци, които само за две поколения слязоха от камилите и започнаха да живеят като цивилизовани хора. Катарците много обичат ресторантите за бързо хранене като "Макдоналдс" и Кей Еф Си, които могат да се видят почти навсякъде. Успоредно със затлъстяването се наблюдава и ръст на заболелите от диабет – 17%.

"Това е резултат от факта, че в Катар само седим, пушим и ядем тежка храна в ресторантите за бързо хранене. Работим малко, всичко е автоматизирано и повечето от нас прекарват времето си в офисите и автомобилите", заявява местният жител Хасан Таиза.

"Катар ще бъде изправен пред сериозни здравословни проблеми в бъдеще", алармира Шаруд ал Джуди Матич, мениджър на здравна програма в Катарската асоциация по диабет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PlimP

    7 1 Отговор
    В Катар живеят 1,7 милиона души, но само 250 хиляди са коренни катарци, които само за две поколения слязоха от камилите и започнаха да живеят като цивилизовани хора.

    ряпа да ядат, тук в БГ сме по-бързи, само за едно поколение спряхме да живеем, като цивилизовани хора и се качихме на конете :Х
  • 2 майки

    2 0 Отговор
    мале какъв хубав град само мале мале
  • 3 TheRider

    0 1 Отговор
    Близо до хладилника...
  • 4 туранага

    1 0 Отговор
    незнам колко се храхят в тези завидения но местните си имат преслуга да им готвят
  • 5 ххх

    4 1 Отговор
    дебелог.зите катарци живеят така, защото има кой да им плаща сметката. отидете до бензиностанцията и вижте цената...лишаваме се от все повече неща , за да могат катарците да плющят в макдоналдс. един ден обаче петрола ще свърши и... обратно на камилите
  • 6 MANGASAR

    0 2 Отговор
    GLUPOSTI NAI DEBELITE SA V U.S.A......
  • 7 Марков

    1 1 Отговор
    Опитах се да правя бизнес с тях ,ама стоката ми не вървеше и си я прибрах.Кантарите ми се оказаха не продаваеми, защото не можаха да ги хванат.
  • 8 .........

    1 0 Отговор
    Най-дебелите живеят в парламента.
  • 9 Кльощавия

    2 0 Отговор
    По добре корем от ядене от колкото гърбица от работа.