Last news in Fakti

17 Април, 2012 00:21 1 348 0

Създават кулинарна Уикипедия

  • уикипедия-
  • кулинария-
  • гастрономия-
  • булипедия-
  • ферар адриа

Италианският готвач Ферар Адриа възнамерява да в скоро време да пусне в интернет пространството кулинарна Уикипедия, която ще се нарича Булипедия. Ферар, който беше главен готвач на най-добрия в света ресторант El Bulli, обяснява, че виртуалната енциклопедия ще съдържа не само полезни рецепти, но и полезна информация за начина на хранене, новостите в гастрономията и съвременната кулинария. В сайта ще могат да се прочетат интересни факти за различните кухни по света.

Всеки ще има възможност да споделя свои рецепти. Базовите правила на Уикипедия няма да се променят – безплатен достъп до информацията, възможност за редакция на статиите и възможност за създаване на нови.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА