Last news in Fakti

21 Април, 2012 11:02 1 707 4

В "Пирогов" отвикват Багата от апаратно дишане

  • благой иванов-
  • багата-
  • пирогов

Специалистите от централна реанимация отвикват 25-годишния Благой Иванов - Багата от изкуствената вентилация и изкуственото поддържане на бъбречната функция. Това съобщи проф. Милан Миланов от "Пирогов".

Популярният спортист беше приет в "Пирогов" с тежка прободна рана в областта на гърдите. Веднага беше подложен на животоспасяваща операция. От тогава до днес, над 50 дни, той е на апаратно дишане. На по-късен етап се наложи да му се прави всеки ден хемодиализа, заради бъбречната недостатъчност.

Благой Иванов - Багата бе намушкан с нож в столично заведение рано сутринта на 26 февруари. Багата беше с прободна рана под мишницата, която стигаше до сърцето. Инцидентът стана на столичната улица "Граф Игнатиев" 12 в бар "Айс". В заведението са нахлули 7-8 души с палки, разменени са били кратки реплики и след това е последвал побой, в суматохата е бил намушкан и Багата.

За нападението над Багата е задържан 23-годишният Д.С.–Дъмпела, който остана окончателно в ареста. Софийска градска прокуратура му повдигна обвинение по чл. 115 във връзка с чл. 18 от НК.

25-годишният Благой Иванов е ММА боец, както и състезател по самбо. Багата стана популярен през 2008 година, когато победи на световното първенство по бойно самбо най-добрия тогава – руснака Фьодор Емеляненко и спечели световната титла. Багата започна кариера в САЩ, където подписа договор с американската компания "Bellator". В ММА боевете Багата няма загуба, след като от седем мача е печелил шест, а един е завършил без победител.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ???????????????

    0 0 Отговор
    Кога,най-сетне,ще престанете да ни натрапвате тоя ?
  • 2 Явор

    0 0 Отговор
    Ми не чети като не ти е интересно ве!!
    Хубаво е ,че човека оцеля,какъвто и да е,той заслужава да живее!
  • 3 др.КУИН ЛЕЧИТЕЛКАТА

    0 1 Отговор
    апаратно дишане = запис на глас: ВДИШАЙ,ИЗДИШАЙ,ВДИШАЙ,ИЗДИШАЙ..................................
  • 4 ......

    0 0 Отговор
    Този корав излезе.
    Ще трови наново хората.