Last news in Fakti

1 Април, 2019 11:26 11 574 20

Данъчни погнаха Софи Маринова

  • софи маринова-
  • данъчни проверки-
  • музикални среди-
  • артисти-
  • фолк певица-
  • неплатени данъци-
  • нап

От НАП официално са запорирали една от фирмите на фолк изпълнителката

С неплатени данъци на стойност 46 185 лв. се оказа певицата Софи Маринова, пише в. "България Днес".

За присъствието на Софка в позорния списък на НАП става ясно от съобщение на частен съдебен изпълнител. С него официално е запорирана една от фирмите на изпълнителката — "София Гринго Мюзик", заради неуредени публични вземания. Любопитният документ е издаден на 13 декември 2018 г. и към днешна дата остава в сила. Това според финансисти означава, че чалга фурията така и не се издължила на държавата, а сумата ежедневно нараства заради законовите лихви. Това от своя страна дава възможност на НАП да подаде сигнал до прокуратурата, която има правомощия да повдигне обвинение и да поиска пращането в затвора на Софка.

Според запознати неплатените данъци на Софка са заради недекларирани доходи от стотиците ѝ концерти по клубове и дискотеки годишно. Хора от фолк средите твърдят, че за всяка изява певицата иска минимум пет бона хонорар. В същото време двете ѝ фирми, през които се организират изявите на Маринова, всяка година не обявяват и лев приход, показват финансовите им отчети. Практика да "забравят" за хонорарите си преди време имаха още доста чалга и естрадни изпълнители. Включително и Лили Иванова. След мащабна акция на НАП певците бяха подложени на ревизии. За целта данъчните изискаха справки от участията им по дискотеки. В резултат Лили и останалите певци бяха принудени да платят доброволно стотици хиляди левове, за да избегнат затвора.

Наред с неплатените данъци според запорното съобщение ромската перла има и още задължения. От документите е видимо, че сумата надминава 400 хиляди лева. Към чалгаджийката има още поне две официални претенции от прецакани кредитори. Най-високо е задължението към банка. Към края на миналата година сумата е в размер на 342 608 лева. От тях 180 бона главница по кредит, близо 60 000 наказателни лихви и глоби за забавяне и 56 000 други неолихвяеми вземания. Като за капак Маринова дължи и 14 399 лева такси на съдия-изпълнителя, става ясно от запорното съобщение.

Според близки на Софка тя взема банковия кредит още през 2011 г., за да си купи луксозен апартамент в столичния кв. Драгалевци. Макар лихвата да е изгодна, а участията и безброй, чалгаджийката бързо забравя да си плаща вноските. Трезорът още през август 2011 г. започва изпълнително дело срещу нея. Следват запори на апартамента, но плащанията така и не са покрити. Това кара банката през 2016 г. да запорира другата фирма на Софка — "Лоренцо Мюзик". От документите става ясно, че към онзи момент дължимата от Маринова сума е 302 907 лв. с включените към нея главница, лихви и глоби за забавяне. По същото време претенции към певицата предявява и фирма за бързи кредити. Според нейното запорно съобщения Софка им дължи 30 бона за взет през 2011 г. заем. Заедно с адвокатските хонорари, съдебните такси и наказателните лихви към сумата се натрупват и други почти 30 хиляди лева, показват запорните съобщения. Към днешна дата запорното съобщение все още стои, което е знак, че парите не са платени.

Според близки до певицата още тогава служители в банката и кредитната фирма са уведомили Софка, че ще извадят имуществото ѝ на публичен търг. Твърди се, че предстоящият фалит на Софка е приет изключително тежко от тогавашния ѝ приятел Тодор Давидов. Отчаян от задаващия се финансов крах и унизителен скандал, Гринго започва трескаво да търси пари, за да се разплати с кредиторите. След множество откази от свои авери според слуховете Давидов е принуден да се захване с престъпления, коментират фолкаджии. Именно така Гринго се принуждава заедно с приятеля си от Айтос Стефан Сливков да рекетира бизнесмена Асен Атанасов. Под заплаха, че ще убият семейството му, двамата искат 50 бона от Атанасов. Номерът им не минава и след арест двамата пишман рекетьори са пратени в пандиза. Твърди се, че наред с данъците и официалните кредити Софи Маринова дължи солидни суми и на свои заможни приятели. Според хора от фолксредите сумата е над 150 бона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да да

    65 1 Отговор
    Циганин да плаща данъци, къде го има в БГ-то

    Коментиран от #15, #18

  • 2 Иванчо

    22 7 Отговор
    НАП да поискат от прокуратурата да я пратя в затвора за неплатени данъчци - абе вие съвсем се побъркахте бе

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ха ха ха

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иванчо":

    Ша са научат ба.
  • 5 Бегай

    23 2 Отговор
    Да тича при Бойко като Лилето Иванова да поплаче че държавата си иска данъците , крадливи мижитурки
  • 6 Сладурчето

    21 0 Отговор
    Софчето бива ли да се злага за 50 бона, това и печалбата горе_доле за 5 дни....!!!!
  • 7 Гост

    32 0 Отговор
    това е принципа, циганин дори да се види с пари си остава циганин.
    при 5 хилки хонорар, с 2 изяви на месец и да си затънал в .. канала само някой който е свикнал може да го прави това.
  • 8 Е,Е

    18 0 Отговор
    Да се върне в порно филмите , там си беше добре
  • 9 1234

    15 5 Отговор
    Трябва всички да плащате Горанов не може вечно да живее в апартамента на кумъ/уж де/ Цвъки вече си е харесал нов апартамент трябва приходи
  • 10 Насо

    22 0 Отговор
    Сватби рокли за 20 бона гледам снощи , какво става хората пари за хляб нямат ,а някой носи рокля ,колкото аз не изкарвам за годината токова. Трябва всичките от гилдията НАП да започне да ги ръчка. Ако не знаят как да питат Роналдо.
  • 11 Айшето

    11 1 Отговор
    Вай баткооо не пипайте на нея ва тя рани още ино чааве грингото ва баааткооо !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Кико

    15 1 Отговор
    След Софито да бъде готов Динко. Хубава работа ама Циганска. А НАП спи дълбок сън!
  • 14 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    5 0 Отговор
    Интересно е милионите приходи до сега от кариерата й на певачка къде са?поне да беше си платила апартамента ....
  • 15 vasik atanasova

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "да да":

    един минус нямаш
  • 16 незнайко

    2 0 Отговор
    Когато прави купон на сватбата, къде бяха данъчните да я СПЕШАТ ???
  • 17 Незнайкаа 😂

    0 0 Отговор
    Пфф смехотияя омг 😂😂😂😂😂
  • 18 Незнайкаа 😂

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "да да":

    Прав си/а 😂😂😂😂
  • 19 Иванова

    0 0 Отговор
    Тя за нова вдигна сватба ,щото после няма как...ихо,тихооо
  • 20 Я па я

    1 0 Отговор
    Нищо не се пише за детето чудо Лоренцо. Има ли вече държавна стипендия да учи в Англия ?