4 Април, 2019 16:41 2 644 3

Стайните растения предпазват от...

  • грип-
  • здраве-
  • болест-
  • растения-
  • цветя

Растенията вкъщи имат способността да ни пазят от сериозни болести

Стайните растения предпазват от... - 1
Снимка: Shutterstock

Растенията у дома имат способността да предпазват от грип. Това интересно заключение беше направено от учени от САЩ, а изследването е проведено от Университета в Чикаго.

Когато слънчева светлина попадне върху листата се освобождава вода, която увеличава влажността в помещението. Увеличената влага намалява вероятността от инфекция. По този начин стайните растения, стоящи на перваза на прозореца, защитават жителите на къщата от развитието на грип.

Учените настояват, че домашните растения всъщност са в състояние да предпазват организма от редица инфекциозни заболявания, затова се препоръчва да имате повече от тях в дома си. Изследователите също така посочват, че от обикновената папрат има най-голяма полза за организма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JEEP

    8 1 Отговор
    Чудна работа....едно време в училище ни учеха,че именно топлата и влажна среда е най-благоприятна за грипните вируси. Иначе казват, че цитрусово растение (най-добре лимон) в стаята помага за намаляване на вероятността от грипна инфекция, но само намалява, не е панацея.
  • 2 Лорчето от красивия град!!!!!!

    3 0 Отговор
    Ако има човек астма или алергия от цветя, не мисля..?! Навън е добре да е и зелено. и красиво, както на запад...! Някои хора имат прекалено много цветя, но трябва да има условия за това...!!!!
  • 3 660

    1 0 Отговор
    ГРИПЪТ НЕ СЕ ДЪЛЖИ САМО НА ВИРУСИ, ОБИКНОВЕНО ОРГАНИЗМЪТ САМ СЕ РАЗБОЛЯВА, НЕЩО КАТО ЗАЩИТНО СРЕДСТВО ПРИ ПРЕУМОРА, ВИСОКО КРЪВНО, НЕВРОЗА . . . ЗА ДА ПРЕДОТВРАТИ ПО-ГОЛЕМИ ЩЕТИ