Last news in Fakti

5 Април, 2019 15:53 8 168 40

Супер бонус примамва българите да изберат родното Черноморие това лято

  • инициатива-
  • черно море-
  • българи-
  • бонус-
  • лято-
  • почивка

Министерство на туризма с нова инициатива

Супер бонус примамва българите да изберат родното Черноморие това лято - 1
Снимка: Shutterstock

Министерството на туризма започва нова инициатива, наречена "Неочаквана ваканция". Според нея при две платени нощувки през април и май туристите ще получават трета безплатна от хотелиерите.

Към момента в инициативата са се включили три хотела на Слънчев бряг и един в Поморие, съобщи Министерството на туризма.

Целта на съвместната инициатива е да се насърчи туризма по родното Черноморие и българите да преоткрият възможностите за почивка в родината си. По този начин ще се удължат активните зимен и летен сезон и ще се разбие стереотипът за уикенд пътуванията с до 2 нощувки, се казва в съобщението.

Мениджърите и собствениците на места за настаняване у нас, които желаят да са партньори на "Неочаквана ваканция", трябва предварително да направят безплатна регистрация на специално разработен за целта интернет сайт и да създадат свой собствен профил.

Сайтът ще бъде активен от 4 април.

На интернет страницата на кампанията ще се зарежда списъкът с партньорските места за настаняване, от който потребителите ще могат да направят своя избор за почивка, заплащайки две нощувки и получавайки трета безплатно съгласно общите условия.

За туристите това е стимул да посетят по-отдалечени места, а за хотелиерите - да посрещнат повече гости не само по Черноморието и в зимните курорти, а и във вътрешността на страната, посочват от Министерството на туризма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Townboy

    75 11 Отговор
    Айде нема нужда. Аз ще съм на Тасос!
  • 2 Буко Баламата

    89 7 Отговор
    Разправях ви аз,че и бибитки ще правите ама българите ще са в Турция,Гърция и Италия.
  • 3 0000

    60 5 Отговор
    Ай няма нужда.ще пропусна
  • 4 Немисе

    49 8 Отговор
    Аз ще съм в сицилия с моето семейство сори
  • 5 Йозеф

    85 7 Отговор
    Не, благодаря. Гърция е по-близо, по-чисто, без чалга и такса за чадър и шезлонг.

    Коментиран от #20

  • 6 миризлив пор

    69 6 Отговор
    Дават безплатна нощувка и като теглиш чертата с храна и обслужване на плажа и пак по-скъпо от гръцка или турска почивка. Май още малко трябва да огладнеят ми се струва.
  • 7 турист беглец

    65 1 Отговор
    Убиха Черноморието и го погребаха под бетон, ...да живей Черноморието !
  • 8 Сатаната

    60 4 Отговор
    Благодаря, направиха ми оферта за седмица на Обзор. Аз, жената и двете деца. Колко мислите, ами само 5 600 лв. Ама много благодаря, миналата година с жената за тези пари бяхме в Мексико за седмица.
  • 9 JEEP

    37 2 Отговор
    Поредната недомислица. 3 нощувки, ама за третата трябва отпуска да пуснеш. Да кажем, че това не е проблем - вижте, обаче по кое време е инициативата. Месеци, които стават само за СПА. Ски сезонът е приключил, а морския не е започнал.
  • 10 Владо

    54 3 Отговор
    Избиране на БГ-черноморието, особено на хотели по южното ни черноморие, е най-голямата грешка, която човек може да направи за своята почивка, освен ако...............почиващият е мазохист и иска за пет дни да изживее максимален ужас, включващ мръсотия, гадна храна, батки по заведенията, фалшив алкохол, надрусани гамени, неучтив персонал, самозабравили се новобогаташи- собственици на хотели и заведения. Бетонираха всичко и сега се чудят, кой да излъжат да им работи за без пари, и кой да им плаща безумните цени по хотелите и ресторантите. За цените, които се искат тук има доста по приятни места за лятна ваканция извън БГ територията. Това, което се наблюдава по черноморието ни скоро ще се случи и в Банско и останалите зимни курорти- и там ще се чудят как да привличат отново отвратените до момента клиенти.
  • 11 Малтус

    31 17 Отговор
    Добре де, след като всички сте тарикати и ще почивате по Турция, Гърция или Италия, защо юли и август морето е пълно с гнусни селяндури и семействата им ?? Те просто не са тарикати, така ли... За събота и неделя си мисля, че идват селтаци от поне 100 км. от морето, за по един ден, да правят калабалък, ама през другото време ? И като си тръгнат с катуна, тъпите селяндури оставят всичко до плажа - боклуци, пластмасови торбички и шишета, обелки, квото се сетиш.... Все едно за последно идват. Ако може извънземните да ви редуцират от 7 млрд. на 500 млн. ще е най-добре !

    Коментиран от #14, #17, #18, #27, #33

  • 12 12345

    40 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Супер бонус примамва българите да изберат родното Черноморие това лято. Важи само за месеците Април и Май.

    Откога АПРИЛ и МАЙ са ЛЯТО в България?!?!?!?
  • 13 мафията срещу народа

    34 0 Отговор
    Стимулираме чужди икономики,благодарение на българската мафия. Жалко,но това е самата истина!

    Коментиран от #34

  • 14 112233

    31 5 Отговор

    До коментар #11 от "Малтус":

    Защото спят по частни квартири - 20 лева на легло. Каквото и да си говорим - в Гърция давам повече пари от Черноморието но това което получавам тук го НЯМА - бил съм и на ОЛ ИНКЛУЗИВ - 4 човека 480 лева на нощ. И пак селенията паркирала по градинки, гадни продавачи на сувенирни боклуци надули мазна чалга или ретро диско, боклуци по улиците, шум след 23:00 и т.н. и т.н. АМИ МЕРСИ!!!
  • 15 Иван

    40 5 Отговор
    Няма как да стане вече това ! Дръжте си скандинавчетата и руснаците и не поглеждайте към българите ако обичате ! Стотинка няма да дам на български хотелиер по черноморието
  • 16 Умно село

    23 3 Отговор
    Това е като промоциията на хланителни стоки из нашите магазини.
    Първо плащаш и после си чукаш тлавата.
    Благодарим от такива вересии.
  • 17 JEEP

    10 7 Отговор

    До коментар #11 от "Малтус":

    Пълно е с такива, защото както ти го е казал и #14 по-евтиното в Гърция е мит. Там просто получаваш повече за същите или малко отгоре пари. Тези, които ти коментираш не могат да го докарат по-евтино, защото само студио на средния ръкав в малко селце и то в края на сезона е 50 евро. Тези мазните не могат да докарат 20лв на легло, дори да си носят краставиците и измисленото сирене от БГ. Тази година ще пробвам Турция. За тричленно семейтво за 8 дена цената е като за 10 дена в 5звезден хотел у нас, но включва самолетни билети, трансфери и т.н. Живот и здраве, към края на юни ще пиша как е било.
  • 18 Опа

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "Малтус":

    Сам си си отговорил, те просто не са тарикати
  • 19 Опа

    19 4 Отговор
    Хората с вкус и малко повечко акъл, напускат кочинат!
  • 20 Истината

    16 18 Отговор

    До коментар #5 от "Йозеф":

    Селянията там е тотолна.Веднъж съм бил там и то в 4звезден хотел на ръкава Касандра.Такава мърсотия и мизерия сигурно и в бунгало за 20 лева на Китен няма.Плажовете са чакъл и почти не ги ползват,явно затова са чисти.Тръгнах си на първата сутрин като фактически им подарих 660евро предплатени за седмица и докато карах към България се радвах,че съм далече от този кошмар.Разказите на разни колибари дето пълнят багажника на Зафирата от Метро защото да купуват там храна им било скъпо и къмпингували по горичките но изкарвали страхотна ваканция са направо жалки.

    Коментиран от #23, #31

  • 21 Mорук

    20 2 Отговор
    Супер бонуса ще е да лежиш на бетон,и да чакаш ред някой пиян англичанин или руснак да стане
  • 22 Морук

    19 1 Отговор
    За да се цопнеш в изходните води на хотелите
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 И с това

    6 1 Отговор
    Ще цакаме турците ли? Хахаха
  • 25 Мерси

    9 2 Отговор
    Тука много се краде на паркинга.Има едни Хавайски острови.Мисля да отскоча там за 2 месеца.Препоръчвам го и на други!⛱️
  • 26 Plovdiv

    20 2 Отговор
    И що така, бе?!?! Нали туристите се увеличаваха с по кусурнайсет процента всяка лято, според малоумното човекоподобно - министър на туризма?! Аз още от Коледа съм резервирал две почивки в Неа Перамос и Керамоти, и ако ще безплатно да стане, пак няма да отида на Бетоновия гьол! Не заради парите, а заради селянията, чалгарията, циганията, простотията, мръсотията, които са емблема на някогашното китно черноморие, превърнато в клоака към сегашния момент.

    Коментиран от #37

  • 27 Plovdiv

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Малтус":

    Веднага ти отговарям: Защото мястото, на което отиват тия, дето си ги описал, е абсолютен техен аналог.
  • 28 Леферов

    13 0 Отговор
    Що не ви пикая на супер бонусите!?
  • 29 Балъка от BG

    13 0 Отговор
    Какво му е българско , като на плажа ти висят на главата с билетчета за ползване .Мутренско - партийно е!
  • 30 Майор Костов

    13 0 Отговор
    Пореден опит да задържат циганите в България, но те си бягат в Германия и не щат Сл. бряг.
  • 31 Касандров

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "Истината":

    Истина, ръкави има делтата на реката, а това са отделни полуострови. Някога тия неща се учеха в V клас по география. Други пък почиват на "средното пръстче", ама това са тези с пилешки акъл, които и 10 пъти да отидат, не могат да запомнят имената на 3 полуострова.

    Коментиран от #32

  • 32 Истината

    4 10 Отговор

    До коментар #31 от "Касандров":

    Благодаря за уточненията,но Гърция за мен е едно противно място което вече не желая да виждам и на снимка.
  • 33 така си е

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Малтус":

    Колега прав си и то много, но явно тези селтици за които пишеш, не четат сайта, пък и какъв тарикатлък е да отидеш до Греке, макар че и там се напълни на някои места с наши цървули и цървули...
  • 34 Опа

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "мафията срещу народа":

    Така не стимулираме мафията!
  • 35 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    4 1 Отговор
    По добре да не ида на море но на мутроморието и безплатно да е пак няма да ида
  • 36 Обективен

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "Йозеф":

    Истината е, че в Гърция винаги ми е излизало по-скъпо от България при еднакви условия на почивка. Ходя през юли за седмица в Гърция, а през август в България, така че имам добра база за сравнение. Също така е коректно да сравняваш селцата на ръкавите с Черноморец например, а не с Несебър и Слънчев бряг. Ако наистина си ходил и на двете места ще знаеш защо.
  • 37 Обективен

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "Plovdiv":

    Защото всеки с малко повечк акъл знае, че на нашето море е претъпкано само юли и август, а тази промоция важи за април и май т.е. да запълни слабия сезон.
  • 38 незнайко

    6 0 Отговор
    Бонуса е реакция спрямо предложенията на турските туроператори !!! Сега ще разберем кой кого ще прецака !!!
  • 39 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    АПРИЛ БЕ ТЪ......И - АПРИЛ , А БЯХМЕ НА ПИОНЕРСКИ ЛАГЕРИ ВСИЧКИ ВСЯКА ГОДИНА- ЮНИ ,ЮЛИ , АВГУСТ БЕ Т.......И!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 40 Бай Благой

    1 0 Отговор
    Мерси съм !
    Отивам на Амулиани...