16 Юли, 2019 14:13 5 246 28

Култови предложения за спасяване на летния сезон станаха хит в мрежата

  • туристи-
  • туристически сезон-
  • черноморие-
  • туризъм-
  • провален сезонпредложения спасяване-
  • летен сезон-
  • станаха хит-
  • сезон-
  • предложения-
  • спасяване-
  • летен сезон-
  • станаха хит-
  • спасителен план-
  • летен сезон

След три успешни години за родния туризъм настоящата е кризисна

Култови предложения за спасяване на летния сезон станаха хит в мрежата - 1
Снимки: БГНЕС

Паниката около твърденията, че тази година летният туристически сезон е провален, предизвика най-различни реакции от страна на правителството, бизнесът и обществото.

Първоначалните прогнози за лек спад в броя на туристите по родното Черноморие се оказаха по-оптимистични от очакваното, което отприщи вълна от опасения, че това ще е най-слабия сезон от години насам.

От Варненската туристическа камара обявиха, че след три успешни години за родния туризъм настоящата е кризисна.

Култови предложения за спасяване на летния сезон станаха хит в мрежата
Снимки: БГНЕС

За да успокои страстите, министърът на туризма Николина Ангелкова призова "да не отписваме летния сезон, тъй като е още в началото" и съобщи, че в най-скоро време ще бъде представен специален механизъм, разработен от консултантска компания, чиято цел е осигуряването на следващия летен сезон.

Думите ѝ, изглежда не успяха да разсеят притесненията, загнездили се в умовете на хората, а разработването на "спасителен план" за следващата година не успокои туристическия бранш, който се надяваше на такъв за настоящия сезон. Ето защо изведнъж от всички страни започнаха да валят предложения за това как да спасим тазгодишния летен сезон.

Сред многобройните идеи и концепции за привличане на туристи се откроиха няколко култови предложения, които много бързо набраха популярност сред интернет потребителите и се превърнаха в истински хит, съвсем скоро след като бяха публикувани в сайта offnews.

Ето ги и тях:

"Няма да мрънкам и веднага започвам с предложенията. Сезонът е провален! Да! Но има надежда. Само трябва държавата да запретне ръкави и да предприеме следните действия:

Да се направи билетче от лотарията – "Златен сезон“. Купуваш, търкаш и с изхарчените пари спасяваш сезона.

Да се пуснат още сто-двеста кила кокаин в разфасовки по сто грама да плават на различни места и който ги улови – негови са си. Победителите да ги дават по телевизията, за да привличат още хора.

Да се даде право на всеки концесионер от два до четири следобед да дави по един човек на плаж. Хората обичат зрелища (още древните римляни така са си спасявали сезоните). В часовете за давене царевицата да е на половин цена. От десет на осем лева.

Да се въведат нови материали за шезлонги. Тиково дърво от чам, балсово дърво от чам, както и махагон от чам.

Да се даде право концесионерът да може да бие по един клиент на ден без причина с цел поддържане на плажната дисциплина.

Да се направи ДМС кампания "Спаси сезона“ за да могат хората доброволно да превеждат пари за каузата.

Да се направи спортно състезание. Мутрите от единия концесионен плаж да могат да нападат мутрите от другия и да заграбват територия. Нещо като стратегическа игра, но с мутри.

Знам, че ще ревете при следващото предложение, но ако сте патриоти ще ме разберете.

Всеки концесионер да има правото на средновековното феодално право – "правото на първата нощ“. В случая "правото на първия плаж“. Концесионерът трябва да може по закон да преспи с всяка жена, която за пръв път идва на плаж. Така се дава възможност на жените да раждат и ще оправим демографията.

Ромите продаващи царевица да носят перуки като Моцарт. Не знам защо, но ще стои много изискано и туристи от цял свят ще се стичат да ги гледат. Снимките с тях да са срещу пари. Може да се направят и магнити за хладилник.

Като казах снимки, та се сетих: Снимка на сгънат или неизползваем чадър – 5 лева. Снимка на чадър и шезлонг -10 лева Снимка на сметката от заведение -50% от цената на сметката. Снимка на празен плаж – по договорка с концесионера, но не-по малко от 10 % от концесионната такса.

Да се въведе "Данък предварителен туризъм“. Направо да се приспада от заплатата. Няма искам-не искам. Щом си гражданин си длъжен да си турист. Така ще е законно. Който се дърпа – престъпник. Знаете ли колко работа на МВР ще се отвори да лови престъпници?

Задължително да се затворят изходите към Гърция. Не да се лигавим с някакви задръствания. Така де, в трудни времена се налагат трудни решения. Да се обяви на населението, че това се прави за тяхно добро. Да кажем, че така се предпазва от ухапване от комари.

Ако и това не проработи, да се обяви война на Гърция. Ще се наложи на гърците да ни превземат, ще станем тяхна територия и тогава не ние, а те ще имат провален сезон.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостилничаря

    33 4 Отговор
    Това с дрогата ме разсмя.......!!!! :-))))))))))

    Коментиран от #10

  • 2 Боби

    64 0 Отговор
    Автора на това е новия ми герой!
  • 3 111

    62 0 Отговор
    Мега яко :) Цитирайте източника, моля. Много талант има в това момче (предполагам), което е сътворило написаното.

    Ще гласувам за него за министър-председател. По-смислени предложения, не бях чувал. Тиквата има много да се учи. Ама то и затова е мутра в крайна сметка, за да е прост.

    5* за статията - разсмя ме! :D
  • 4 гост

    35 0 Отговор
    Задължително да се чете до края :)
  • 5 РЗС

    7 5 Отговор
    моето предложение е с аеропланер да пускат половин грам дози по плажната ивица
  • 6 Нищо не разбиращ

    28 3 Отговор
    А населението кога ще го спасявате от глада и мизерията? Ако хората имаха пари нямаше да е такава ситуацията и нямаше да разчитаме на чужди туристи да спасят сезона,но мутренското мислене води до това.
  • 7 Дам

    34 2 Отговор
    Браво на автора! Ще свърши на шега работа повече от цялото министерство на тероризма .. упс туризма :)
  • 8 123

    22 4 Отговор
    Прибраха Митьо Очите и сезона провален! Пускайте го, сезона ще тръгне!
  • 9 Йозеф

    22 2 Отговор
    Проверете как са цените в Албания, по-евтино е от Гърция. Приятели се върнаха от Саранда, очаровани са от цени, качество и обслужване.

    Коментиран от #11, #13

  • 10 КЛЮКАР

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гостилничаря":

    Хахаха, и мен. Ама по 100г. е множко.
  • 11 КЛЮКАР

    14 2 Отговор

    До коментар #9 от "Йозеф":

    Преди повече от 10г. на път за Тирана, минах през Дурес. Не можех да си повервам на очите. Чисто, подредено,подкастрени палми,готини хотели. Сега сигурно е много по добре.
  • 12 ИЗБИРАТЕЛ

    26 0 Отговор
    Браво пич! В статията си събрал всички мисли,които ме тормозят чрез постоянно натрапване, от началото на туристическия сезон. Като ти чета предложенията, си доста умен, ако не ги приемат, вземи се кандидатирай за кмет на София ,защото столицата се нуждае от такъв като теб! Гласувам за теб!!!
  • 13 Анонимен

    8 11 Отговор

    До коментар #9 от "Йозеф":

    Обаче Албания има един голям минус - пълно е с мюсюлмани.

    Коментиран от #15, #20

  • 14 Патриот

    13 1 Отговор
    Отлична статия.
    Нямам какво да напиша.
  • 15 Бай хой

    11 1 Отговор

    До коментар #13 от "Анонимен":

    Половината са католици. Мюсюлманите са в Косово Македония и Босна.
  • 16 Ех, будали, заблудени

    11 17 Отговор
    Как от сърце се смеете и радвате на собственото си нещастие!!! Лош сезон е проблем за цялата държава! Туризмът и земеделието са двата все още български отрасъла, които даваха някакъв приход. Сега, като умрат и те, като спрат и еврофондовете, от къде мислите държавата ще си пълни бюджета - ще одере по още 9 кожи от вашите собствени гърбове!!! Защото, нито ЧЕЗ, нито Лукойл, нито Кауфланд и Лидъл плащат данъци, нито пък оставят печалбата си в България! Смейте се будали на собственото си нещастие, те мутрите и да затворят хотелите си, гладни няма да останат! Виж, за вас - не знам...
  • 17 Радо

    7 8 Отговор
    Какви са тези манипулации за слаб/нулев сезон, спасяване и т.н....може да има по-малко туристи в сравнение с предходните години, но не са с 50% по-малко със сигурност....ходих до Варна тия дни, румънците препускат по пътя като луди, имам съсеади бяха в Несебър - имало туристи казаха...къс бил сезона, в другите страни бил по-дълъг...глупости на търкалета, сезонът свършва навсякъде на първи септември, защото повечето деца почват да учат оттогава, а юли и август в Гърция и Турция е адска и непоносима жега от над 40 градуса, а тук при нас е по-хладно, кой нормален човек ще се пържи на пляс 40 градуса, така че нито сезонът е къс, нито толкова лош...просто е по-слаб от миналите, догодина пък може да е по-добре.

    Коментиран от #25

  • 18 механизъм, разработен от консултантска к

    15 1 Отговор
    Ще има едни големи консултантски хонорари за близки и роднини!
  • 19 Госта

    10 5 Отговор
    Кой остана в БГ....няма луди да ходят на Лакноморието
  • 20 Хаха размя ме

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Анонимен":

    И като са мусюлмани какво да не са хора ли, турците като са мюсюлмани да не би да правят лош туризъм ли? Ами индонезия, филипините и сингапур? 110 милиона туристи годишно в3те азиатски държави. Албания не можем я стигнем приятелю ;)
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 предлагам

    1 1 Отговор
    Трачева - министър на туризма.
  • 23 гощо

    1 0 Отговор
    Така е! Трябват си крути мерки!
  • 24 кора ми Янку

    3 1 Отговор
    язе и стотинка не к
    яря от лайноморието -мутрагените да мрът
  • 25 mediator37

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Радо":

    Преди седмица на Синтагма и Омония (площади в Атина) температурата на плочниците беше 72", на въздуха 49". Затвориха Акропола и Архея агора за туристи защото директно припадат. В Турция и Гърция жегата през юли и август не е просто непоносима, тя е адска. Не ходете там поне по това време. Много си е хубаво на нашето море макар и през краткия ни сезон.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 nemov

    0 0 Отговор
    Забрави , да кажеш , че Ангелкова трябва, да е в костюм на русалка , излегнала се шезлонг от 70 лв.